Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de Lipit Digitala "EMO"

peace

Postări Recomandate

Model "EMO"

Este o statie de lipit portabila(sau care ocupa putin spatiu pe bancul de lucru) de dimensiuni mici si in acelasi timp usoara.

Tensiunea de alimentare DC 12-24V / 3,5A (se poate alimenta de la acumulatorul auto, sau de la o sursa de laptop).

Se poate utiliza cu orice tip de letcon care este dotat cu termocupla "tipK"

Plaja de temperatura este cuprinsa intre 0 si 480 de grade reglabila din tastele "+" si "-".

Protectie la depasirea temperaturii de 480 grade (pentru a proteja letconul).

3 taste de memorie, pe oricare din ele se poate memora temperatura dorita de utilizator.

Functie de "stand-by" (dupa aproximativ un minut de la asezarea letconului in suport se activeaza functia "stand-by" si coboara temperatura cu 30% fata de temperatura setata).

Afisarea temperaturii precum si diferitele stari ale statiei se face pe un display alfanumeric 2x16 caractere.

Dimensiuni: 118 x 74 x 29 mm

Prezentare video pe linkul urmator:

1.jpg 2.jpg 19800970_209076489617737_716712552504660

5.jpg 6.jpg 7.jpg

Link spre comentariu

Asa cum am mai spus in nenumarate randuri, statia functioneza la tensiunea de 12V putandu-se realiza lipituri THT normale si SMD la temperatura de 280 grade . Este adevarat ca pentru lipituri mai grele tensiunea este realativ mica si timpul de incalzire a letconului (pana ajunge la temperatura de lucru) se dubleza.

Dar eu cred ca se poate lucra la aceasta tensiune de 12V onorabil.

Concluzia o trageti voi.

Link spre comentariu

Inca o imbunatatire adusa acestei statii este functia "Sleep". Dupa ce statia intra in "stand-by" si timp de 15 minute dupa ce a intrat in stand-by nu se actioneaza asupra statiei, va intra in regimul Sleep coborand temperatura la 80 de grade. Iesirea din aceasta functie se poate face fie prin eliberarea senzorului de stand-by, fie prin apasarea taste "Up", pentru a sta letconul in suport pana ajunge la tempratura la care era setata statia initial.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări