Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HP DC5800 port paralel

ticmorosan

Postări Recomandate

La un sistem HP Compaq DC5800 am nevoie de un port paralel.

Conform manualului exista un conector pentru port paralel pe motherboard: P126 (vezi link: http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01362761.pdf).

Am folosit un cablu port paralel dintr-un calculator vechi. Conectorul se potriveste in MB.

Totusi nu-mi vede perifericul ( e vorba de un programator de memorii Admem03 - Adelaida). Programatorul functioneaza pe alt PC.

Am facut dual boot pe acest sistem (xp pentru programator si win7 pt rest).

E pinoutul altfel, e ceva prin boot ?

Editat de ticmorosan
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ticmorosan

6

• Spitfire

3

• gabiz_ro

2

• overdrive

1

La cat te chinui cu ad-mem03 iti cumperi cu 10 de lei de la chinezi sau cu 25 de lei din Romania CH341A pe USB si programezi mult mai multe decat AD-MEM03 ala vechi.

Link spre comentariu

Daca e activat in BIOS si nu apare in XP nici dupa reinstalarea sistemului de operare, probabil e prajit controllerul de pe placa de baza.

Link spre comentariu

M-am uitat pe alt sistem identic, pe care e instalat win 7 /32bit si la device manager / port apare tot doar serial port .

E oare posibil sa se rezolve printr-un update de BIOS?

Link spre comentariu

Se pare ca doar cu acel adaptor original se activeaza si apare in BIOS si device manager.

Adaptorul de care ai nevoie este KD061AA

Din imaginile gasite pe net pare a fi un cablu simplu intre cei doi conectori,insa se vede ceva ce pare a fi un strap la conectorul ce vine in placa,poate doar asa il activeaza.

Link spre comentariu

Multumesc, gabiz_ro. La chestia asta ma uitam si eu acum. Probabil ca adaptorul e deosebit de un cablu paralel obisnuit (pe care il detin).

Editat de ticmorosan
Link spre comentariu

Dupa cum vad aici pentru alt HP,pentru port serial trebuie pus un pin la masa pentru a activa portul,posibil sa fie asemanator si la tine pentru portul paralel.

http://pinoutguide.com/Motherboard/hp_sec_com_header_pinout.shtml

Cati pini sunt in conectorul respectiv?

Pe cei cu GND (masa ii excluzi din start)

Restul raman de testat.

Posibil ca portul fiind dezactivat sa nu ai tensiune pe nici un pin de date si atunci ai ceva tensiune doar pe pinul de enable-disable.

Asa ar fi usor de identificat.

Insa posibil sa ai ceva tensiune pe mai multi pini,atunci testezi pe rand fiecare pin,conectat la masa prin intermediul unui rezistor de 100 ohmi de exemplu,si la fiecare pin un restart si verificat in BIOS sau windows daca apare portul.

Editat de gabiz_ro
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări