dany_cta Postat Iulie 24, 2017 Partajează Postat Iulie 24, 2017 (editat) Banii, fie ca sunt dolari, euro, aur, lei sau bitcoin, se fac prin munca de obicei, excludem smecheriile, manevrele, hotiile, etc... Muncesti la un job si ceri sa fi platit intr-o anumita moneda care poate sa fie oricare. Prestezi munca, primesti plata. Simplu ! asa se fac banii. Daca nu exista posibilitatea sa fi platit in bitcoin, poti sa ii schimbi tu din moneda in care ai fost platit in bitcoin. Editat Iulie 24, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 24, 2017 Partajează Postat Iulie 24, 2017 Bitcoinii astia nu apar chiar din nimic. Trebuie sa investesti bani in puterea de calcul plus curentul ala consumat Conteaza daca are sau nu acoperire cum au monedele noastre cunoscute de statele emitente ? Pai valoarea o dam noi exact cum a zis si @sharky Vreau sa cumpar o masina sau mai stiu eu ce, si gasesc pe unu care accepta bicoinii. Ala la randul lui cumpara altceva cu ei de la cineva care accepta aceasta moneda sau chiar gaseste un nebun si ii da euro pe ei. Si uite asa prinde valoare fara sa aibe nici-o sustinere de la nici-o banca Vorba aia cica sa circuli ca banu ! Link spre comentariu
Vizitator ic252 Postat Iulie 24, 2017 Partajează Postat Iulie 24, 2017 (editat) Sa fie sanatosi toti forumistii de pe elforum.info si sa-si pastreze averea in bitcoy-uri. Eu sunt de moda veche si nu sunt asa de destept sa operez cu chestii nepalpabile.Te asigur că sunt mai nesigur stocate informațiile despre contul tau in banca decât conținutul portofelului de bitcoin sau aproape oricarei cryptomonede. In banca informațiile sunt pe câteva servere, la cryptomonede toate tranzacțiile sunt stocate în blockchain, pe mii, sute de mii de calculatoare, tot ce se întâmplă pe blockchainul este ireversibil. Totul este la vedere, poți să vezi la orice ora cati bani sunt într-un portofel și toate tranzacțiile efectuate, totul în timp real. Toate tranzacțiile sunt verificate de foarte multe sisteme de calcul(cpu,gpu sau adică) prin minerit, acestea fiind rasplatite pentru asta. Oricine poate sa se ocupe de minerit, dar nu foarte multi o fac și profitabil. Au fost perioade când cu o placa video produceai valoarea ei în câteva zile, dar în cea mai mare parte a timpului este la limita profitabilității. Acum puteți mina cu calculatorul de pe care scrieți pe forum, aproape orice cryptomoneda, inclusiv bitcoin, doar că nu este profitabil, adică va costa mai mult curentul. Žn schimb în 1009-2010 puteai face doar cu procesorul câțiva bitcoin pe zi....Bitcoin, implicit blockchainul exista din 2009 și nu s-au reușit spargerea lui, deși au fost nenumărate încercări și, foarte important, codul sursa este public ! Cat despre palpabilitate, acest forum exista chiar daca nu poți să-l atingi.... Iar a face o plata in "bitcoy-uri" este mult mai simplu decât orice plata bancara online sau la ghișeu. Iar banii se vad aproape instant oriunde in lume și vor fi disponibili celui care îi încasează în câteva minute (asta după ce se confirma în rețea tranzacția) Iar a face o plata in "bitcoy-uri" este mult mai simplu decât orice plata bancara online sau la ghișeu. Iar banii se vad aproape instant oriunde in lume și vor fi disponibili celui care îi încasează în câteva minute (asta după ce se confirma în rețea tranzacția) Editat Iulie 24, 2017 de ic252 Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 Totul este la vedere, poți să vezi la orice ora cati bani sunt într-un portofel și toate tranzacțiile efectuate, totul în timp real. Sunt sigur ca multi se vor feri de acest sistem de plata,taman din aceasta cauza...daca nu ma credeti,intrebati oricare politician de-al nostru. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 (editat) Nu sunt naiv (mai ales ca stiu) sa cred ca nu se pot "spala" si bitcoini. Nu neg ca raufacatorii (traficanti, banditi, criminali, etc.) sunt clienti fideli pentru ca le permite ascunderea banilor. Dar asa ceva se intampla cu orice moneda. Pablo Escobar a lucrat cu $ si sume imense i-au fost roase de soareci! (deh, nu se putea duce omu' sa ii depuna intr-o banca). Deci in orice padure vor fi uscaturi, insa mie imi surade ideea CONCURENTEI si cel mai important este ca, CONCURENTA NU POATE INVESTI IN BITCOINI!!! Banii, fie ca sunt dolari, euro, aur, lei sau bitcoin, se fac prin munca de obicei, excludem smecheriile, manevrele, hotiile, etc... NU, cei mai multi bani s fac prin speculatii. Marfa se produce prin munca si exista in fizic, insa golanii care speculeaza ajung sa aiba puterea de a cumpara de mii de ori toata marfa existenta (isi trag conturi in banci si prin speculatii ajunga sa le umfle artificial marindu-si puterea de cumparare). Cat timp banul poate cumpara marfa (are credibilitate) ei nu se zbat sa creasca productia ci se zbat sa-si creasca puterea de cumparare (conturile din banci). Cresterea productiei duce la eradicarea saraciei si bogatii numai asta nu vor. BOGATUL ESTE BOGAT DOAR IN RAPORT CU SARACUL!!! Orice moneda este controlata de cineva, deci ce mi-e tanda ce mi-e manda? Insa eu vreau sa fie si tanda si manda si o a treia varianta daca se poate. Noi ce mici castigam doar cand exista concurenta si pierdem cand exista monopol! Editat Iulie 25, 2017 de adrian_pic Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 Cu acesti bani electronici vor sa obisnuiasca lumea pentru ce va urma, dictatura absoluta, la nivel mondial. Se ajungea repede la asa mizerie, daca nu erau mai multe tari cu arme nucleare si lumea ar fi fost unipolara. Puterea absoluta genereaza abuz absolut (exterminari pe criterii subiective, sclavagism, etc). Vad ca aceste aspecte nu le luati in calcul. Trebuie sa avem bani fizici in buzunare si sa cumparam cu ei ce avem chef, fara sa ni se inregistreze intr-un calculator pe ce i-am cheltuit. De asta austriecii s-au opus eliminarii tranzactiilor cu bani fizici, de teama dictaturii. Si ungurii sunt pe aproape, ca mentalitate (agresivi, nu vor sa fie incalecati de altii, au intemeiat un imperiu). Romanii accepta orice, se dau smecheri, cred ca pot sa insele stapanirea, cum au facut sute (chiar mii) de ani. Numai ca acum este un moment de cotitura in evolutia omenirii si putini percep situatia de pericol. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 (editat) Cu acesti bani electronici vor sa obisnuiasca lumea pentru ce va urma, dictatura absoluta, la nivel mondial. Se ajungea repede la asa mizerie, daca nu erau mai multe tari cu arme nucleare si lumea ar fi fost unipolara. Puterea absoluta genereaza abuz absolut (exterminari pe criterii subiective, sclavagism, etc). Vad ca aceste aspecte nu le luati in calcul. Trebuie sa avem bani fizici in buzunare si sa cumparam cu ei ce avem chef, fara sa ni se inregistreze intr-un calculator pe ce i-am cheltuit. De asta austriecii s-au opus eliminarii tranzactiilor cu bani fizici, de teama dictaturii. Si ungurii sunt pe aproape, ca mentalitate (agresivi, nu vor sa fie incalecati de altii, au intemeiat un imperiu). Romanii accepta orice, se dau smecheri, cred ca pot sa insele stapanirea, cum au facut sute (chiar mii) de ani. Numai ca acum este un moment de cotitura in evolutia omenirii si putini percep situatia de pericol. In viitor cam asta va fi modalitatea de plata fie ca ne convine sau nu. Tranzactiile peste 10.000 euro deja trebuie facute prin viramente bancare, nu mai merge sa umblii cu valiza plina de bani dupa tine. Salariile le primim pe card, cantitatea de bani lichizi care circula pe piata s-a diminuat enorm fata de acum 10 ani. Astazi pana si pizza care ti-o aduce baiatul la usa o platesti cu cardul (deci kein bacsis). Eu am considerat ca batalia a fost pierduta cand am fost obligati!!! (da, obligati, desi se spunea clar ca este la alegere) sa ne facem carduri pentru a primi salarul. Nu este de neglijat nici aspectul luptei contra banilor dositi la saltea. Daca la saltea erau pusi acesti bani: sau sau astazi detinatorul nu avea nici o problema in a-i folosi. Dar daca punea la saltea prima bancnota de sus din poza de mai jos, ii mai putea folosi peste 25 de ani? Da, stiu ca pot fi acuzat ca compar mere cu pere (monezi cu bancnote) dar nu detin decat monezi si nu am o moneda de 5 franci elvetieni si o bancnota de 5 euro veche si una noua. Editat Iulie 25, 2017 de adrian_pic Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 nu este clar absolut deloc de ce nu putem avea in conturi si face tranzactii elctronice folosind monezile adevarate, deja existente! Si se pare ca desi are o gramada de sustinatori pe aici, nimeni nu are idee de felul in care se produc, ne nasc, aceste monezi virtuale, ceea ce desigur inseamna ca opiniile lor sint foarte bune si trebuiesc luate in serios! Link spre comentariu
StelianP Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 (editat) Banii cash produc destule inconveniente uneori. Nevoia de lichiditati,atunci cand banca nu le are impune imprumutul acestora care,evident,costa. Gestionarea masei monetare,la fel,are costuri diverse. Fie prin depozitare,transport,inlocuire,manuirea propriu zisa si multe altele care nu-mi vin acum in minte. Unii ar crede ca se rezolva doar tiparind moneda,dar nu-i asa. In fine,nu dezvoltam ca intram in detalii mai greu de inteles, fara a avea o idee generala despre mecanismul monetar. Pasul urmator e subinteles si vine ca o etapa benefica. Ma rog,n-a aparut acum,dar a produs o schimbare pozitiva,o evolutie fireasca. Daca unii se cred urmariti prin diversele mijloace electronice,virtuale,etc,exista tratament adecvat in clinicile specializate. Si cum orice lucru poate fi speculat si transpus in teorii conspirationiste,ramane la alegerea ta cum vrei sa traiesti. O moneda pur virtuala are o ''consistenta'' mai greu de digerat si nici eu nu-i prea inteleg exact utilitatea si mecanismul,dar nici nu arunc cu pietre. Editat Iulie 25, 2017 de StelianP Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 Revin cu o referire la dolarul american . Daca cineva poseda dolari din 1900 ... toamna , iesiti din circulatie ( numai bancnote ! ) ... poate sa - i schimbe in bancnote curente la orice sucursala a Bancii Nationale .Asta , in Romania ... Bineinteles , se aplica un comision , dar e de ordinul procentelor . Asta , ca idee privind sustenabillitatea anumitor monede nationale ... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 Banii cash produc destule inconveniente uneori. Nevoia de lichiditati,atunci cand banca nu le are impune imprumutul acestora care,evident,costa. Gestionarea masei monetare,la fel,are costuri diverse. Fie prin depozitare,transport,inlocuire,manuirea propriu zisa si multe altele care nu-mi vin acum in minte. Unii ar crede ca se rezolva doar tiparind moneda,dar nu-i asa. In fine,nu dezvoltam ca intram in detalii mai greu de inteles, fara a avea o idee generala despre mecanismul monetar. Pasul urmator e subinteles si vine ca o etapa benefica. Ma rog,n-a aparut acum,dar a produs o schimbare pozitiva,o evolutie fireasca. Daca unii se cred urmariti prin diversele mijloace electronice,virtuale,etc,exista tratament adecvat in clinicile specializate. Si cum orice lucru poate fi speculat si transpus in teorii conspirationiste,ramane la alegerea ta cum vrei sa traiesti. O moneda pur virtuala are o ''consistenta'' mai greu de digerat si nici eu nu-i prea inteleg exact utilitatea si mecanismul,dar nici nu arunc cu pietre. Nu! Ideea este ca putem folosi si numai virtual monezile adevarate, deja existente, nu pe cele ''produse'' de placile grafice! Ca sa nu mai insit, concluzia este ca de fapt nimeni nu stie despre ce vorbim??? Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 (editat) Cred ca unii stiu ... dar nu doresc sa explice . Din diverse motive . Pana la urma , nu e vreun secret fundamental , de care depinde trecutul , prezentul si viitorul omenirii . Nici macar cat misterul piramidelor . Sant destui pe forum care au bitcoini " proprii " ... minati , nu achizitionati . Asadar ... Editat Iulie 25, 2017 de gauss Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 Si se pare ca desi are o gramada de sustinatori pe aici, nimeni nu are idee de felul in care se produc, ne nasc, aceste monezi virtuale, ceea ce desigur inseamna ca opiniile lor sint foarte bune si trebuiesc luate in serios! Pe net gasesti absolut toata informatia (cica si codul sursa) ,care este prea vasta sa poata fi sintetizata in cateva cuvinte. Tot ce stii despre $ este valabil si pentru bitcoin cu singura MARE MENTIUNE: BITCOIN-ul ESTE DESCENTRALIZAT. Cat timp $ nu mai are acoperire decat Credibilitatea si Bitcoin-ul are acoperire tot Credibilitatea. Prin 2014 parca, erau sute de alte monezi virtuale (litecoin, dogecoin, etc.) concurente bitcoin-ului. Deci tot ce trebuie este sa gasesti un numar cat mai mare de oameni care sa creada in moneda virtuala pe care vrei tu sa o creezi. Bitcoin-ul il poti privi ca pe $ iar Ethereum il poti privi ca fiind € si EarthCoin il poti privi ca leul nostru. Bitcoin-ul fiind parintele monedei virtuale descentralizate are cea mai mare Credibilitate, restul monedelor incearca sa castige teren in dauna concurentei, mizand la fel pe Credibilitate. Link spre comentariu
StelianP Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 (editat) Da,asocierea facuta de adrian-pic este corecta. In fond este acelasi lucru cu celelalte monede,doar mecanismul este putin diferit si nu apartine cuiva in mod expres precum USD,EUR,RON,etc. O moneda reala,existenta fizic,are o putere data de anumiti factori economici,politici,sociali dar poate fi foarte usor subminata si controlata tot de aceeasi factori,fie reali,fie indusi sau creati in mod interesat. Bitcoinul,nefiind centralizat undeva anume,neapartinand in mod expres unei zone sau unei entitati de orice natura,este mai greu de manipulat si deturnat. El apartine oricui de oriunde si nu e produs de placi grafice,formularea este putin inexacta,ci gestionat de o putere de calcul,generand cu fiecare tranzactie un procent in plus. Un raspuns clar si usor de inteles nu va poate da nimeni,nu ca n-ar sti,dar e destul de complex fenomenul si nu-i usor de prezentat intr-o fraza. Cel mai bine,pentru a intelege,este studiul personal. Si nu se poate fura... Editat Iulie 25, 2017 de StelianP Link spre comentariu
Postări Recomandate