Vizitator Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 (editat) Eu as face suma X si m-as folosi de ea. As mai face in continuare suma Y si m-as folosi de ea. Si tot asa pina mi-as scoate investitia. Apoi dupa ce investitia ar fi amortizata 100%, as mina in profit, profit din care sa imi platesc curentul+ restul stocat intr-un wallet hardware sau offline, asteptind sa "dau lovitura". Un site puternic in domeniu a fost hackuit Vinerea trecuta si s-au furat circa 4700BTC, adica cam 65 mil USD la valoarea acelei zile a BTC. Acum site-ul este inca down dar cica vor reveni si vor despagubi userii, treptat. Tocmai de aia as proceda cum am scris mai sus. Sa minezi si sa te astepti a te imbogati peste noapte la un boom al monezii cum de ex in ultimele 2 luni s-a triplat BTC, ar fi o solutie dar care daca ar avea succes ar duce la lacomie si consecintele se cunosc. Asa cu investitia scoasa, daca pica moneda sau se intimpla ceva in sens negativ, profitul se rezuma la vinzarea hardware si aia e. Editat Decembrie 12, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 Aceasta modalitate de imbogatire usoara si rapida este arhicunoscuta si se numeste... speculatie financiara. Am scris deja anterior ca aceasta moneda extrem de volatila este foarte potrivita speculatiilor si speculatorilor si ca deocamdata este total nepotrivita cetateanului obisnuit si economiei "normale" si "cinstita" care are neaparat nevoie de o moneda stabila. Oricine dintre cei ce si-au trait macar un mic fragment din viata lor de partea cealalta a fluturasului de salariu (si nu numai din partea mainii intinse pentru a-l lua), stie si vede asta. Iar acum -spun unii- are exact caracteristicile unei bule. Despre care bula nimeni nu stie inca sigur daca si cand se va sparge (unii se asteapta ca bitcoinul sa ajunga chiar si la 100.000 USD sau afirma ca nu se va sparge niciodata), dar toti sunt de acord asupra faptului ca in cazul nefericit in care totusi se va sparge, atunci va fi vorba despre cea mai mare bula/tzeapa din istoria omenirii... Bineinteles, de se va intampla, unii (adica chiar cei ce au vrut o moneda chipurile independenta) vor iesi in strada cerand ajutorul ... guvernelor si statelor, ba chiar vor fi acuzand guvernele, statele - si bineinteles bancile!- ca au permis sa se intample o asa catastrofa pentru ca... nu au tinut sub control aceasta moneda "independenta"! Eu sper sa nu se ajunga acolo, experientele anterioare aratand ca crizele importante afecteaza pe toata lumea (v. explozia bulei imobiliare din SUA in 2008). ai cel mai mic dubiu ca se va sparge si se va lasa cu un val urias de sinucideri? se spune ca multi au cumparat cu bani ce nu le apartin. apropo, incercati sa vindeti btc si veti fi uimiti ca nu cumpara nimeni! btci se invirt in familie doar pentru a creste pretul si a atrage fraierii! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 (editat) O sa te miri, dar cu niste fractuni de BTC acumulat, mi-am cumparat de la PC Garage, un procesor i5 7600K. Achitat cu 0,027 BTC direct pe site acum 2 sapt. Totul a durat sub 5 min. Editat Decembrie 12, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 (editat) Normal ca toti le blocheaza, ce oficialitate ar vrea o moneda pe care nu o pot controla in nici un fel. da, e ciudat ca nimeni nu vrea ca sa nu stie niciodata cit valoreaza un lucru sau nu este incintat ca preturile variaza cu zeci/sute de procente in fiecare milisecunda! pentru colegul cu PC-ul: este normal ca se arunca si cite o farima pe piata, trebuie ceva miere pe hirtia de muste. din pacate vom vedea lucruri urite de tot cind se va sparge balonul, caritasul si fni-ul vor fi glume pe linga ce va urma! Editat Decembrie 12, 2017 de Marele Savant Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 Pina se sparge balonul, daca nu esti lacom, iesi pe profit. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 Pot sa pariez ca si peste 10 ani Bitcoin-ul va fi bine-mersi n-o sa plezneasca nici o bula, nici un balon...dar va fi tot mai greu mining-ul. Lucrurile se vor aseza pe fagasul firesc. In schimb, pot aparea multe alte monede de genul asta, si acolo se va termina altfel, dar nu la un asemenea nivel, ci mult mai devreme. Deja bitcoin-ul e acceptat in tranzactii in care nu cred ca ofertantul ar accepta vreun risc legat de plata, precum achizitia de bilete de avion si plati facturi de utilitati. Comparatia cu Caritas-ul si FNI-ul e ridicola, in cazul Bitcoin nu e loc de smecherii si prostii gen jocuri piramidale, scheme Ponzi si alte stupizenii care prind la naivi. E ca si cum ai spune ca Rezerva Federala a SUA e un fel de... Bancorex. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 fagasul firesc este ala care l-am spus eu! imi doresc totusi sa ma insel, sper sa mai traiesc citiva ani sa vad cum se va termina! Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Pina se sparge balonul, daca nu esti lacom, iesi pe profit. Daa,vezi exemplul Caritas,unii au vandut case,masini, pamant etc in speranta ca vor castiga de ..8 ori mai mult! Primii deponenti chiar au castigat,dar LACOMIA ia indemnat sa mai incerce...o data! Rezultatul>milionari doar pe hartie! Aveau o plasa de chitante care trebuiau platite de CARITAS! Atunci sa vezi...cum se uita lumea la tine..! Dezamagirea a venit,chitantele tiparite cu sumele ''castigate'' nu (mai)valorau nici macar cat cerneala cu care au fost tiparite! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Pana la urma instalatiile fizice, "minerii", sunt echivalentul bancilor si a depozitelor de aur din ele. Din ce am observat nu prea mai exista "minerit" care sa atraga investitii dar aparatura exista si functioneaza chiar daca se scot fractiuni mici de bitcoin fata de cum se scoteau inainte. Tine cumva de inertia sistemului exact ca si cu bancile actuale. Observ ca acum, bitcoinii si fractiunile lor vin mai degraba din procentul la tranzactiile efectuate. Exact ca la o banca reala. Asta arata ca sistemul s-a maturizat. Si mai indica un lucru. Riscul de "crash" generalizat al sistemului inca exista, efectul in lant al unei probleme poate aparea in sistem exact ca la o banca reala. Si acum exista si cei care incearca sa pacaleasca sistemul apeland la metode din ce in ce mai inteligente. Rezistenta sistemului in fata acestora arata "puterea" monedei. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 http://www.economica.net/hackerii-ar-fi-furat-milioane-de-dolari-in-bitcoin-de-la-una-dintre-cele-mai-mari-burse-de-monede-virtuale-din-lume_140342.html Link spre comentariu
matzah Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Totdeauna lumea cauta defecte in structura sistemului si se iau argumente cu volume de tranzactii, grafice, evolutii etc. Problema cu bitcoin e aceasi cu si cu sistemul bancar traditional. Toate traiesc sub imperiul speculei. Daca spre exemplu iau forex ca cea mai lichida piata - dupa volumul tranzactionat zilnic - te gandesti : cine tranzactioneaza acolo? Astia cu reclamele alea dubioase cu cum sa faci bani din forex, persoane fizice ce deschid conturi sub brokeri anonimi pe principiul "bagami-as 1000 euro in forex - vreau sa JOC la bursa"? Nu, nu sunt astia... Te gandesti la companii mari ce schimba valute de nevoie, gen o firma americana cu afaceri in Japonia ce schimba dolari in yeni ca sa plateasca salariatii? Te gandesti la banci centrale ale unor state ce cumpara si vand in piata spre a-si regla moneda nationala? Astia toti sunt neglijabili ca volum. Mai mult de 90% din tranzactiile pe acea bursa sunt PUR SPECULATIVE. Si toti fac jocul speculei. Toate bancile au echipe de traderi, fondurile de investitii la fel. Dar pietele predominant speculative au o boala toate. Se abat de la fundamentul economic si realitatea de pe "teren" si reactioneaza uneori haotic si nesincronizat cu astea. Pentru ca toate pietele speculative sunt guvernate de 2 trairi foarte de baza - teama si lacomia. Vreti sa vorbim in termeni bursieri.. ok.. lacomia e o zi normala de trading, iar cand ne e teama spunem ca "piata e in adversiune fata de risc". Toata piata aia e guvernata de astea doua trairi. Ala care e trader bun stie sa identifice asta, citind numere si urmarind evolutii. Dupa lacomie vine totdeauna teama si invers. Asa se compun marile cicluri economice, de-aia ai criza, apoi boom economic, apoi culmea.. iar criza. De-asta nu "invatam" noi niciodata. Cum apare teama? Vezi trendul. Scalpezi pe Bitcoin pe intraday, ciugulesti si castigi cate ceva. Prinzi curaj (iesi din adversiunea naturala fata de risc) cumperi mai mult - evident - faci specula. Apoi reflecti. Daca se intampla ca piata sa nu reactioneze exact cum credeai tu, incepi sa-ti construiesti scenarii in cap. Daca moneda cade ca si cotatie brusc (sa zicem s-a vandut un volum mare intr-o singura zi) atunci te gandesti ca au stiut aia ceva ce tu nu stii si faci ca ei. Vinzi si tu. Altii te vad pe tine si alti cativa ca vindeti, se sperie, presupun la fel - astia stiu ceva - vand si ei. Apoi bulgarele se rostogoleste. E vina Bitcoinului in sine, a blockchain-ului sau a altceva de pe partea tehnologica? Nu, de vina este elementul uman. Sa nu ne amagim cu denumiri sofisticate, ca-i zicem valuta conventionala, virtuala etc.. Daca se pot obtine foloase facand specula cu aceste instrumente - atunci asta se va face. Si atunci cineva se va lacomi. Si mai tarziu cineva se va teme. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 (editat) Bancile ( alea demne de acest nume ) nu participa la Bursa . Nici alea " nedemne " . Poate indirect , prin vina consiliului de administratie si al actionarilor , sa nu mai zic de institutiile de supraveghere , daca nu - si fac treaba . Nu speculeaza etc . Functioneaza in baza altor mecanisme economice . Ma rog , asa am invatat la scoala . Si inca n - am aflat ca am invatat gresit ... Editat Decembrie 13, 2017 de gauss Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Bancile ( alea demne de acest nume ) nu participa la Bursa . Nici alea " nedemne " . Poate indirect , prin vina consiliului de administratie si al actionarilor , sa nu mai zic de institutiile de supraveghere , daca nu - si fac treaba . Nu speculeaza etc . Functioneaza in baza altor mecanisme economice . Ma rog , asa am invatat la scoala . Si inca n - am aflat ca am invatat gresit ... Banca Nationala a Romaniei intra in aceasta categorie? Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 (editat) E foarte simplu de aflat . Nu vreau sa va informez ( eventual ) gresit . http://www.bnr.ro/Statutul-BNR-2184.aspx Sau ... mai pe larg : http://www.bnr.ro/apage.aspx?pid=404&actId=1 Editat Decembrie 13, 2017 de gauss Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Am un prieten care si-a luat un asic de minerit litecoin si a mai schimbat niste bani sa isi cumpere si un asic pentru bitcoini La cel de bitcoini are mai mult de asteptat pana ii vine si nu l-a mai luat, dar doua zile cat a tinut banii in bitcoini a castigat 500$ doar din explozia lui. A lasat in bitcoini doar pe cei 500$ si restu i-a scos. Leco zicea bine, nu trebuie sa fii lacom ! Site-ul ala care a fost bubuit de nustiu ce hackeri este nicehash.com. Acolo e o alta chestie, iti faci cont la ei sa mineresti si ''portofelul'' e pe site-ul lor pentru ca ei iti transfera imediat banii facuti in card, deci toata conversia o fac ei, tu ai banii in card (euro, dolar etc.) in cateva zile. Din cauza asta s-au furat bitcoinii. Oricum, e banui ca acolo a fost un ''inside job'' O vorba ar fi ca s-ar urmari desfiintarea offshorurilor si cei care au banii ascunsi pe acolo or sa ii bage prin monede virtuale sa ii tina ascunsi. Din cauza asta se crede ca au inceput sa creasca monedele. Link spre comentariu
Postări Recomandate