Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se fac banii cu ceva care se numeste "moneda virtuala bitcoin" ?

Postări Recomandate

• Administratori

Maine se apuca alt nene si inventeaza sculicoinul... care e mai tare ? bitcoinul sau sculicoinul ?

In definitiv niste baieti destepti au gasit o metoda de a face bani(reali) inventand bani virtuali, oricum bravo lor, prostii exista ca sa traiasca bine cei destepti

Link spre comentariu

Este sigur 100% ca tot ce misca pe Internet este inregistrat undeva si se poate controla. Nu cred ca tranzactiile in bitcoin pot fi anonime. Cine vrea sa ne vanda povesti d-astea se bazeaza pe prostia majoritatii populatiei. Terorismul este finantat chiar de tarile puternice, prin servicii, cu un scop.

Link spre comentariu
  • Administratori

Terorismul este finantat chiar de tarile puternice, prin servicii, cu un scop.

Statele iti creeaza necesitatea de a fi aparat ca tu sa nu sari in sus ca sunt impozite mari, etc... ei in schimb "te apara"

Este simplu, e o chestie de marketing(tradus in romana minciuna)

Link spre comentariu

Este sigur 100% ca tot ce misca pe Internet este inregistrat undeva si se poate controla. Nu cred ca tranzactiile in bitcoin pot fi anonime. Cine vrea sa ne vanda povesti d-astea se bazeaza pe prostia majoritatii populatiei. Terorismul este finantat chiar de tarile puternice, prin servicii, cu un scop.

In sfarsit, o opinie pertinenta... Se poate verifica orice tranzactie facuta in blockchain, de la inceputul tranzactionarii bitcoin, am scris mai devreme.

Nu am auzit pana acum niste argumente de natura tehnica din partea celor care sunt evident impotriva monezilor virtuale, care sa arate ca daca trecem la o noua paradigma legata de modul in care se fac tranzactiile omenirea o sa dispara, sau ceva de genul.

Link spre comentariu

Una e verificatul tranzactiei si alta este identitatea partilor. Aici este de fapt diferenta, cine cui trimite. Cand iti creezi contul (portofelul) te intreaba cineva cum te numesti? Nu. Eu cand l-am creeat nu m-a intrebat. Puteam sa-l creez la o cafenea cu wifi gratuit. Cu depasirea valorii de 0,00 e mai greu...

Mai e o chestie cu bitcoin, apropos de teroristi. Poti sa creezi contul in SUA sau Nord Coreea, il incarci cu bitcoin si il activezi in Franta sau Spania, de exemplu (teoretic), folosind cele 24 de cuvinte de recuperare pe alt telefon. nu trebuie decat cuvintele si ordinea lor. Exact ca si ingropatul comorii, cine are harta stie unde e.

Tranzactiile bitcoin pot fi urmarite dar la capetele de intrare si iesire din sistem, unde se transforma in alte monede. In interiorul sistemului nu pot fi urmarite sau cu greu pot fi urmarite.

Link spre comentariu

Monezile nationale au acoperire . In bunurile si valorile din tara respectiva ...

Un basm mult mediatizat de catre cei care au dorit bani liberi manipulabili. Sa luam doua cazuri: de zece lei iau fie un pumn de componente electronice, fie doua pachete de tigari. În primul caz construiesc un aparat pe care îl pot vinde contra unei sume de bani -> exista în continuare bunuri si valori care sa acopere banii. În al doilea caz ce mai ramâne? Fum si scrum. Si un bilet de zece lei fara acoperire -> inflatie.

Bitcoinul nu poate fi manipulat de guvernanti si speculanti dupa bunul plac al acestora. De aceea i se face atâta publicitate negativa. Chestia cu strugurii cei acri.

Link spre comentariu

Nu e problema despre mancarea motanului ci daca bitcoinul are suport sau acoperire (aici era neclar pentru mine) si ar trebui sa fie trecut in ilegalitate.

Eu cred si nu sunt singurul, ca nici la fortul knox nu mai sunt lingouri adevarate ci doar niste piese aurite, de aceea nu mai poate sa le viziteze nimeni de multa vreme.

De aceea dolarul ca si hartie e la fel de legal ca si bitcoinul, bondurile, bonurile de masa, etc.

Eu cumpar mancare la catel cu o bucata de plastic frumos colorata.

Si pazite de Elvis si de Mao, nu?

''Este sigur 100% ca tot ce misca pe Internet este inregistrat undeva si se poate controla. Nu cred ca tranzactiile in bitcoin pot fi anonime. Cine vrea sa ne vanda povesti d-astea se bazeaza pe prostia majoritatii populatiei. Terorismul este finantat chiar de tarile puternice, prin servicii, cu un scop.''

Desigur! Acum mai mult de un deceniu, cineva intreba pe cite diskete se poate ''trage'' tot internetul!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Un basm mult mediatizat de catre cei care au dorit bani liberi manipulabili. Sa luam doua cazuri: de zece lei iau fie un pumn de componente electronice, fie doua pachete de tigari. În primul caz construiesc un aparat pe care îl pot vinde contra unei sume de bani -> exista în continuare bunuri si valori care sa acopere banii. În al doilea caz ce mai ramâne? Fum si scrum. Si un bilet de zece lei fara acoperire -> inflatie.

Bitcoinul nu poate fi manipulat de guvernanti si speculanti dupa bunul plac al acestora. De aceea i se face atâta publicitate negativa. Chestia cu strugurii cei acri.

Aveti dreptate , domnule Franzm . Nu stiam ca cu bitcoin se cumpara numai chestii care aduc plusvaloare . Ma indoiesc ca banii cheltuiti pe tigari aduc inflatie ( cred ca ar merge si o definitie a inflatiei ... fie ea de la Bucuresti sau Berlin ) . Sant suport serios pentru orice economie , ca si cei proveniti din alcool . In USA sant " paziti " de o agentie speciala , mai mare decat BND si SRI la un loc , multiplicat cu un coeficient supraunitar . La fel de bine am putea cita gazul rusesc pe care - l arde Germania prin locuinte si carburantii pe care - i ard germanii prin concedii , provenind cam tot de pe - acolo . Si acestea produc fum ... doar atat . Nicht plusvaloare . Ma rog , am putea adanci discutia , sa trecem de sofismele economiei vulgare , si sa intram pe fond . Sant convins ca mi - ati putea urmari argumentatia ... eventual sa - mi spuneti unde gresesc . Numai ca n - as face - o , am invatat bine , de nevoie , pe la scoala ( dupa ' 89 ) , cand electronica pe la noi s - a cam imputinat . Altfel , ma gandeam dupa ce mecanisme economice a functionat Germania ... de a reusit sa - si adune fiii raspanditi pe alte meleaguri , intai pe cei grupati dinolo de granita , si apoi pe cei raspanditi in Est , unde ( unii ) produceau inflatie , fumand . Or fi lasat - o in tarile unde s - au nascut ? ... De unde are atata putere , de ne trimit astora din tarile cu viteze mari ( doar ca indice ) foi de parcurs , coduri morale si penale , sefi de stat si alte cele ? ... Nu cumva din economia aia ( cu sau ) fara struguri acri ? Bitcoin sau cum s - or numi ... dar sigur cu banci si bani manipulabili . In fine , nu as mai fi dorit sa postez , dar am fost citat . Macar pe net avem si noi romanii drept la replica ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Una e verificatul tranzactiei si alta este identitatea partilor. Aici este de fapt diferenta, cine cui trimite. Cand iti creezi contul (portofelul) te intreaba cineva cum te numesti? Nu. Eu cand l-am creeat nu m-a intrebat. Puteam sa-l creez la o cafenea cu wifi gratuit. Cu depasirea valorii de 0,00 e mai greu...

Mai e o chestie cu bitcoin, apropos de teroristi. Poti sa creezi contul in SUA sau Nord Coreea, il incarci cu bitcoin si il activezi in Franta sau Spania, de exemplu (teoretic), folosind cele 24 de cuvinte de recuperare pe alt telefon. nu trebuie decat cuvintele si ordinea lor. Exact ca si ingropatul comorii, cine are harta stie unde e.

Tranzactiile bitcoin pot fi urmarite dar la capetele de intrare si iesire din sistem, unde se transforma in alte monede. In interiorul sistemului nu pot fi urmarite sau cu greu pot fi urmarite.

Cand iti creezi portofelul nu te intreaba nimeni de sanatate, dar cand vrei sa cumperi cu bani reali, bitcoini sau invers, sa vinzi bitcoini pentru bani reali, nu te intreaba nimeni de sanatate?

Maine se apuca alt nene si inventeaza sculicoinul... care e mai tare ? bitcoinul sau sculicoinul ?

In definitiv niste baieti destepti au gasit o metoda de a face bani(reali) inventand bani virtuali, oricum bravo lor, prostii exista ca sa traiasca bine cei destepti

Pai pe langa bitcoini exista o gramada de alte monezi virtuale, deci bitcoinul nu detine monopolul in ceea ce priveste moneda virtuala. (insa doar bitcoin-ul este acceptat de catre multe companii al caror nume valoreaza ceva)

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări