Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se fac banii cu ceva care se numeste "moneda virtuala bitcoin" ?

Postări Recomandate

Cititi cartea Blockchain Revolution si apoi nu cred ca o sa mai vorbiti de Caritas si alte fabulatii!
Moneda virtuala este un concept nou si este viitorul nu numai al platilor ci si al identitatii virtuale, rezolva un miliard de probleme cum ar fi al eliminarii capuselor din industria muzicala, stabilizarea preturilor in orice domeniu, etc.

Editat de thebluefox
Link spre comentariu

Poate, intr-un sens larg, pare a fi produsa de o placa video, dar de fapt calculul repetitiv al unei ecuatii matematice este baza "emiterii" acestei monede. Smecheria este ca toata infrastructura fizica garanteaza existenta acestei monede iar factorul incredere caracterizeaza raportarea acesteia la alte monede actuale. Nu difera cu nimic de alte monede. Poate doar prin faptul ca, fiind descentralizata, nu poate fi "atinsa" de banci.

Atat timp cat aceasta moneda, bitcoin, depinde de accesul la internet cineva trebuie sa plateasca pentru el cu moneda specifica acelei locatii.

PS: o moneda devine virtuala din momentul cand nu mai are acoperirea in aur sau alt termen de referinta fizic. In momentul de fata dolarul este virtual in proportie de 90% si totusi nu comenteaza nimeni.

Link spre comentariu

o mare vrajeala "virtuala" , sa explice cineva asa ca pentru prosti (eu sant unu') cum functioneaza sapatu' asta "prin calcule" si pe unde curg banii "cu galeata" !

Banii fara acoperire in "ceva" sant iluzorii, sapatu' virtual poate sa genereze bani virtuali dar asta functioneaza .....pana se ia curentu'.

cam cu cati vraja_coin raman in cont daca izbucneste vre-un razboi sau o calamitate apocaliptica?.....

Link spre comentariu

Curentul si internetul nu se " opresc " niciodata . Cu ele ne - am nascut ... ele ne vor ingropa , si vor exista etern . Au mai incercat si altii sa puna intrebari de genul ... fara succes !

https://www.elforum.info/topic/126549-cum-se-fac-banii-cu-ceva-care-se-numeste-moneda-virtuala-bitcoin/page-13

Cred ca vreo 2-3 saptamani fara IT ne - ar mai aduce cu picioarele pe pamant . Eventual si fara energie electrica , gaz metan , apa curenta , canalizare si ( ceva ) carburanti pentru masina , semnal la telefon , tableta , si ce mai are omu ' prin batatura ... ceva pizza , snacks - uri , sau vreun covrigel cu susan , un pic uscat ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Stressmaker, multumesc pentru explicatie. 20 de pagini n-au spus cat a spus acel mesaj al tau.

La subiect acuma.

Ceea ce multi nu inteleg e ca acoperirea in aur a monezii e nerealista intr-o lume in care chiar pretul aurului e cotat in moneda. Un fel de câine care-si musca coada.

Multi nu inteleg ideea de incredere in economie, avans tehnologic, bunuri imobiliare si influenta. D-aia unele monezi nu mai "stau" in valoarea in aur.

Si totusi, multi care nu-s in stare sa-si depaseasca conditia (fiind tot rupti in fund de decenii) prezinta opinii despre finantele lumii si cum ar fi bine sau rau. Pierde-vara si mâncatori de seminte la poarta casei. Daca tot au timp sa mediteze, apoi sa o faca pentru binele lor, caci binele lumii nu depinde de opiniile lor lipsite de sens.

Lumea e plina de cei care sunt "in stare" sa arate cu degetul la probleme, mult mai putini sunt cei care pot, vreau sau se straduiesc sa faca ceva ca sa rezolve problemele. Oricum, nu propovaduirile ideologice vor gasi salvarea lumii. E evident ce ajuta, dar nu e cazul sa va insult iar trimitandu-va la munca din convingere. E evident ca lenea e mai sanatoasa.

Link spre comentariu

Desigur, o moneda care variaza cu 100% in citeva ore este cea mai buna solutie pentru stabilitatea preturilor!

Sigur ca o moneda virtuala e OK si chiar recomandabila pentru anul in care ne aflam, dar nu una produsa de placa grafica!

Nu am zis ca Bitcoin este solutia pentru stabilizarea preturilor, de fapt am folosit termenul Blockchain. Asta ca sa fim rigurosi...

Modul in care se mineaza dupa Bitcoin si abuzurile facute de unii ca sa obtina monezi virtuale nu influenteaza faptul ca lumea se indreapta spre domeniul virtual pentru a stabili modul in care facem platile sau modul in care se aduna resurse pentru a lansa pe piata idei noi de afaceri.

Legat de stabilirea preturilor, in momentul de fata in orice industrie exista o gramada de intermediari care doar isi iau o parte din valoarea produselor sau a serviciilor fara sa contribuie efectiv la calitatea acestora.

Cum ar fi sa poti cumpara legume direct de la producator, indiferent cat de mic este acesta, iar un transportator disponibil sa iti aduca in aceeasi zi produsele la usa, in timp ce producatorul sau transportatorul sa isi primeasca plata instant pentru serviciile sau produsele lor? Ar sari din schema marile magazine care dicteaza ce produse se vor vinde in regiunea unde sunt ele stabilite, firmele de merchandising, costurile de publicitate. De fapt, publicitatea de face prin intermediul review-urilor facute de cei care au cumparat efectiv produsul si tranzactia pe baza careia se face review se poate verifica tot prin initermediul conceptului de blockchain.

Curentul si internetul nu se " opresc " niciodata . Cu ele ne - am nascut ... ele ne vor ingropa , si vor exista etern . Au mai incercat si altii sa puna intrebari de genul ... fara succes !

https://www.elforum.info/topic/126549-cum-se-fac-banii-cu-ceva-care-se-numeste-moneda-virtuala-bitcoin/page-13

Cred ca vreo 2-3 saptamani fara IT ne - ar mai aduce cu picioarele pe pamant . Eventual si fara energie electrica , gaz metan , apa curenta , canalizare si ( ceva ) carburanti pentru masina , semnal la telefon , tableta , si ce mai are omu ' prin batatura ... ceva pizza , snacks - uri , sau vreun covrigel cu susan , un pic uscat ...

:rade: De fapt unii nu ne-am nascut intr-o lume cu acces la Internet si stim sa traim si in lipsa acestuia. Doar ca intr-o lume a tehnologiei nu poti sa fii competitiv fara Internet.

Editat de thebluefox
Link spre comentariu

Inca ceva. Cautati pe net dupa termenul "satoshi per transaction fee" si veti afla ca se plateste o taxa la fiecare tranzactie daca vrei ca un miner sa stocheze informatiile despre tranzactiile proprii. Un link explicativ aici (en) https://en.bitcoin.it/wiki/Transaction_fees cu mentiunea ca la ei in portofel (free) am gasit in setari aceasta optiune, mai putin parea cu "none" adica ceva gen "voluntar obligatoriu" la plata sumei. La o prima vedere pare sifoneala sau inlocuitor de reclama (adica free la descarcat dar cu plata sa nu apara reclama) dar poate stie careva sa explice.

Tehnic "Bitcoin transaction fee" este o suma care se plateste catre un miner ca sa adauge in baza de date acea tranzactie ceva gen cum este taxa la banca la extragere sau depunere. Adica se plateste pentru stocarea informatiei in sistem.

LE: am gasit o discutie pe tema si cineva zicea ca pe masura ce se imputineaza bitcoin-ii, minerii vor supravietui din aceasta taxa pe tranzactie.

Editat de The Stressmaker
Link spre comentariu

:rade: De fapt unii nu ne-am nascut intr-o lume cu acces la Internet si stim sa traim si in lipsa acestuia. Doar ca intr-o lume a tehnologiei nu poti sa fii competitiv fara Internet.

Aveti integral si suta la suta dreptate . Si eu ma folosesc de internet ... nu numai sa postez pe - aici . Asta e doar un refugiu ... Ideea cu monedele virtuale nu - mi displace . A se vedea postarile . Numai ca e o chestie de optiune personala , taberele pro si contra sant ireconciliabile . Nu e o noutate . Altfel , ma intreb cat e dobanda la bitcoin . Eu tin banii la banca ( nu am prea multi , mult sub plafonul de garantare ) . As trece pe bitcoin ... ce am de castigat ? Intrebari simple , la nivelul meu ...

P .S . - pt . dl . Thebluefox . Raspunsul la postare , am fost citat . Intrebarile nu , sant generice ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Aveti integral si suta la suta dreptate . Si eu ma folosesc de internet ... nu numai sa postez pe - aici . Asta e doar un refugiu ... Ideea cu monedele virtuale nu - mi displace . A se vedea postarile . Numai ca e o chestie de optiune personala , taberele pro si contra sant ireconciliabile . Nu e o noutate . Altfel , ma intreb cat e dobanda la bitcoin . Eu tin banii la banca ( nu am prea multi , mult sub plafonul de garantare ) . As trece pe bitcoin ... ce am de castigat ? Intrebari simple , la nivelul,meu ...
P .S . - pt . dl . Thebluefox

Bitcoin este o moneda in crestere, dar foarte fluctuabila, nu pot sa spun ca cineva ar fi bine sa investeasca sau nu in bitcoin. Atunci cand China a interzis temporar Bitcoin moneda a scazut simtitor.

Se castiga in momentul de fata din "minerit" adica din operatiunile care verifica si valideaza tranzactiile aparute in retea, si din tranzactii speculative.

Fiecare moneda virtuala poate stabili o limita a numarului de monezi, dupa ce acestea sunt descoperite in totalitate se castiga doar din validarea tranzactiilor.

Avantajul mare, in momentul de fata este atunci cand trebuie sa primesti bani si poti fi platit intr-o moneda virtuala. Nu mai platesti comision la banca si mai ales, nu poate sa-ti impuna banca pentru ce servicii sau produse poti fi platit.

Link spre comentariu

Pentru plati in cont nu platesc comisioane . Oricum ar fi foarte mici , mai putin decat curentul consumat pentru bitcoin . Banca trebuie sa traiasca si ea , cui nu - i convine sa tina banii la ciorap , sau la portofelul virtual . Ma deranjeaza faptul ca daca am astazi 1.000 unitati monetare , maine pot avea 6,7,800 , fara sa fac nimic . Am si activitate de agent economic , predictibilitatea e o componenta serioasa . Trebuie facute plati , si primite plati ... cum ar fi sa nu stiu cat valoreaza ? Trei sferturi azi din ce era ieri ? Furnizorii vor lei ... si eu la fel . Contabila nu " stie " decat in lei , ANAF la fel . Pe moment , supravietuiesc si cu pierderile din comisioanele bancii ... asa merge lumea reala . Cine doreste bitcoin , nu va gasi in mine un adversar ... dar nici suporter . Pur si simplu , optiunile pentru valori sant chestiuni paralele , cel putin pentru mine .

Editat de gauss
Link spre comentariu

O sa ramai uimit sa vezi ca in alte tari furnizorii nu vor lei. Sunt chiar tari in care nu vor propria moneda, in Germania nu vor marci germane.

Bineinteles ca cei care nu inteleg ideea unui ban o sa caute scuze ascunzand-se in spatele unei bucati de hartie. La cel mai multi bani nici macar nu exista bucata aia de hartie pentru multi dintre noi, e doar o suma "virtuala" intr-un program care tine evidenta conturilor bancare. Asta nu va deranjeaza ?

Avem incredere in orice banca mica care tine evidenta sumelor noastre intr-un program obscur closed source facute si administrat de un personal redus, dar nu avem incredere intr-un program opensource care este intretinut de milioane de oameni ...

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Cum ar fi sa poti cumpara legume direct de la producator, indiferent cat de mic este acesta, iar un transportator disponibil sa iti aduca in aceeasi zi produsele la usa, in timp ce producatorul sau transportatorul sa isi primeasca plata instant pentru serviciile sau produsele lor? Ar sari din schema marile magazine care dicteaza ce produse se vor vinde in regiunea unde sunt ele stabilite, firmele de merchandising, costurile de publicitate. De fapt, publicitatea de face prin intermediul review-urilor facute de cei care au cumparat efectiv produsul si tranzactia pe baza careia se face review se poate verifica tot prin initermediul conceptului de blockchain.

Ce zici, ar avea loc pe strazi zeci de mii de transportatori care sa duca rapid cite un kil de rosii? Si alte zeci de mii care sa duca tutun si foita celor care vor sa-si produca singuri tigarile pentru a elimina fabricile si magazinele? Si alte zeci si zeci de mii care sa duca diverse la diversi!?

Tot megaescrocherie ramane! Voi realizati ca exceptind smecherii, toata lumea trebuie sa cumpere cu bai adevarati aceasta moneda? Bitcoinul nu este decit pentru specula, din moment ce trebuie cumparata folosind alte monede!

Sint absolut de acord cu folosirea platilor electronice, dar nu cu monede ''minate'' prin calcule! Si cum ar ajunge pentru tot globul cele 21 de milioane de bc?

Link spre comentariu

" O sa ramai uimit sa vezi ca in alte tari furnizorii nu vor lei. Sunt chiar tari in care nu vor propria moneda, in Germania nu vor marci germane. "

Cu tot respectul , m - ati cam pierdut ... Si nu sant uimit . N - am cum ( doar cand mai intru pe forum ... ) . Pentru plati externe , euro sau USD . Mai rar ... dar mai cumpar ( prin firma ) . N - am incercat sa platesc in lei , imi ocup timpul cu altceva . In schimb ... sant uimit de Germania . Ce sa mai faca cu marcile ? In 2002 au trecut la euro ... santem in 2017 , maine e defilarea de 23 August ... Sau ati vrut sa ma testati ? Spuneti drept ... ca nu ma supar !

" Avem incredere in orice banca mica care tine evidenta sumelor noastre intr-un program obscur closed source facute si administrat de un personal redus, dar nu avem incredere intr-un program opensource care este intretinut de milioane de oameni ... "

V - ati " prins " ... dar nu integral ! Am incredere in banca ... nu stiu de unde stiti ca e mica . Si daca ar fi ... are vreo importanta ? Oricum , asa prevede legea ... inutil sa dau citate . Nu vor bitcoin ... niste nenorociti ! Exista extrase de cont , semnate si stampilate , de ei ... iar platile se fac tot cu OP , la fel de semnate si stampilate . De mine ... Sincer , n - am pierdut bani administrati de banca ... dar incepe sa ma ia teama , daca spuneti ca e nesigur ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ai impresia ca noi avem vre-o banca mare in tara ? De asta am zis ca este o banca mica. Bancile mari sunt in alte parti.

Hai sa luam un scenariu cu o banca. Maine se duc toti clientii bancii sa isi retraga banii, or sa poata ? Nu, pentru ca hartiile lor nu inseamna bani reali acolo, inseamna doar ca banca aia are datorie la tine banii aia.

O sa zici ca banca are si bani dati imprumut si ca sa poata creditorii sa isi retraga, trebuie intai ca debitorii sa restituie ce au de dat inapoi. Gresit, chiar si cand debitorii or sa restituie tot o sa iasa pe minus.

Concluzie: cand toti se duc sa isi retraga banii, directorul este judecat cativa ani si apoi este dat disparut in timp ce el traieste restul vietii in Hawaii impreuna cu cativa alti fosti sefi, pe banii tai.

Nu iti bate capul sa ma contrazici, s-a intamplat de multe ori mai ales in ultimii 30 ani.

Asta nu o sa se intample niciodata cu bitcoin, pentru ca acolo nu este nimeni care sa iti administreze banii in schimbul unei hartii de datorie, nu este nimeni care sa umble in ei, tu esti singurul, nu exista o unitate centrala care sa faca asta.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări