Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se fac banii cu ceva care se numeste "moneda virtuala bitcoin" ?

Postări Recomandate

Pai tu prin ce scrii nu doresti sa schimbi gandirea celor care sunt PRO BITCOIN?

Traba este simpla: eu sunt PRO tu esti CONTRA. Nici unul din noi nu este neutru.

Cred ca cel mai corect este ca fiecare sa nu mai zica nimic si sa fie inchis subiectul.

Viitorul BITCOIN-ului (si a celorlalte omnezi virtuale) nu se decide la bodega elforum.

Link spre comentariu

Pai ce poti pipai credinta, increderea, respectul,gandirea? (lucruri care sunt de foarte mare valoare pentru unii)

Adriane, azi dupa-amiaza m-a vizitat la munca un nene (inginer de aplicatii) de la Linear Technology. Am vorbit multe. Lucrase xx ani la National Semi, apoi LT, acuma la ADI.

Am vorbit de componente, metode de conceptie, proces de validare componente si publicarea lor. Plus suportul tehnic. Am avut senzatia ca ating o parte din istoria analogicului. Departe de mine nostalgia sau gandul ca "ce e vechi e cel mai bun". Eu 90% din proiectele proprii le fac cu un controller.

Am vorbit de felul de a fi si opera al companiilor de silicoane.

Doar discutia in sine a avut o valoare mult peste satisfactia bitcoinului minat. Intelegi ce vreau sa spun? Da-l naibii de ban, si goana dupa el. Important e ceea ce ramane in urma ta.

Nu am fost extaziat de marimea industriei silicoanelor, caci si eu lucrez de mai bine de 10 ani intr-o companie de peste 100k de angajati si venituri anuale de xx miliarde. Ceea ce m-a extaziat a fost imersia in istorie, caci istoria ramane!

Istoria silicoanelor o poti pipai si trai.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Normal ca am inteles dar mereu ma amuza cand cineva spune in limba romana silicon in loc de siliciu.

Prima oara cand am auzit de englezescul silicon am zis: WTF, cine pana corbului baga silicon in tranzistori. Dupa ce am desfacut primul EFT am zis: uite domne ca tranzistorii chiar se fac din pasta siliconica :)

Link spre comentariu

Deja de la prima pagina s-a trecut pe aberatii. Ca nu sunt legali pentru ca se produc fara munca, etc.

Fara sa am pretentia ca sunt un expert, plecand de la zero, dupa o documentare de cateva minute au reiesit urmatoarele lucruri:

Bitcoin este o moneda virtuala. Se cumpara cu alte valute si se vinde in alte valute.

Pentru tranzactionarea lor este nevoie de o mare putere de calcul. Cine participa primeste un comision. Tot in bitcoin. Ca si la banca, orice operatiune are un cost.

Dar nu la infinit ! Valoarea calculului pentru tranzactii va scadea pana cand se vor apropia spre zero. Eu cred ca se va realiza un echilibru intre necesarul de calcul si puterea de calcul disponibila.

Bitcoin se vor genera pana la circa 21 milioane dupa care valoarea lor ar trebui sa creasca sau sa ramana cel putin constanta.

A fost un caz de frauda in care exploatand un bug au fost generate milioane de bitcoin dar tranzactia a fost anulata.

Este in plan emisia de monede, deci de la moneda virtuala se va trasforma si in moneda fizica, reala. Asta pentru doritorii de pipait.

Cred ca va dati seama oricum ca si banii de acum ii pipaiti degeaba caci valoarea lor nu este instrinseca, cum e la aur.

Editat de one
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări