Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se fac banii cu ceva care se numeste "moneda virtuala bitcoin" ?

Postări Recomandate

Imi face impresia ca cei care au un dinte impotriva bitcoin au de fapt ceva cu ideea de-a utiliza mijloace electronice de plata, neah, sa rezerve o camera la un hotel pe booking.com cu hartii pline de microbi, dac-or putea! Ma rog, micul si berea la PET pe malul baltii comunale merg si fara card/ bitcoin/etc.

In maxim 20-30 de ani nu vor mai exista bancnote si moneda divizionara de metal, si atunci inevitabil se va trece exclusiv la plati electronice.In unele tari cu apa calda peste 80% din cumparaturi se fac cu cardul, si peste 90% din cetateni poseda card bancar.

Link spre comentariu

Ei doresc sa se opreasca evolutia pentru a evita sa devina depasiti intr-o zi (cu tot ce vine la pachet). Este o chestie fireasca totusi, care vine la pachet odata cu numarul anilor, dar totusi omenirea este intr-o continua evolutie. Bitcoin-ul, ca vor unii sau nu, reprezinta o evolutie.

Nu se impiedica Bitcoin-ul de opinia contra a unor useri de pe elforum.

Link spre comentariu

Antitea pagini, atitia experți, și nici unul nu a explicat cum trebuie (pt ca nici nu știu) ce însemna cu adevărat bitcoin-ul, cum se folosește, cum este "minerit" adică de fapt ce însemna mineritul și dece ar fi limitat la 21 milioane.

Intrebări ar mai fi dar experții noștri inafara de a configura citeva placi video ca să facă niște calcule nu știu nimic în plus despre bitcoin.

Trimiteri la studiu pe internet poate sa facă oricine (chiar și eu am făcut la începutul topicului) dar internetul nu te poate învață orice.

Este și foarte-foarte multă maculatura pe internet iar informația utila este cu picătură.

Părerea mea este ca bitcoin-ul nu este altceva decit o invenție foarte inteligenta, un mod foarte inteligent de a scoate bani de la fraieri (bineînțeles cu acordul marilor puteri financiare), o metoda de a scăpa de surplusul de tehnica de calcul și o metoda inteligenta de a ocoli urmărirea tranzacțiilor, un fel de "te ro r is m financiar".

Ps: tranzacții exclusiv online se pot face cu majoritatea monedelor, nu-i necesar sa utilizezi bitcoin.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Vlade, ai dat-o in bara cu vestul si salariul brut. Evident ca nu ai decat cunostinte din vest care nu lucreaza chiar legal.

Apoi, ce are avatarul cu subiectul?

@Spitfire, unii dintre noi platim exclusiv cu plastic de nspe ani. Argumentul dtale nu are baza. Eu nu sunt impotriva, vreau doar sa inteleg, pentru inceput. Daca imi place ideea, ma informez mai mult. Daca nu, atunci imi vad de ale mele.

Insa, asa cum multi zic: nu s-a explicat cum e cu bitcoinul.

Daca nu esti in stare sa explici ceva in cuvinte simple, e doar pentru ca nici tu nu ai inteles.

Link spre comentariu

1. Nu e nimic de explicat, cine doreste studiaza. E ca si cum ai cere sa-ti explicam cum se face o randare vectoriala in Corel pentru firma luminoasa pe care vrei s-o pui la client. Invata Corelul, butoneaza, butoneaza si iar butoneaza.

2. S-a spus deja mai sus, a trecut vremea mining-ului la domiciliu cu placa video de 500 de lei...cine mai spera azi sa faca bani din minat bitcoini probabil a investit deja $2,000,000. Case closed.

Link spre comentariu

Exact ce spuneam..... Imi confirmi teoria ca defapt nu stie nici un user din cei care au postat aici, ce înseamnă bitcoin.

Pt un expert în Corel sau mai precis în randare grafica, explicația pe care o invoci tu nu-i greu de compus astfel incit sa o înțeleagă și un profan.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

http://www.mr-dt.com/software/coreldraw/Rendering.pdf

OK...sa vedem daca intr-o saptamana vreun profan reuseste sa deseneze trei cercuri cu diametrul de 86mm, cu un stift pe margine avand unghi de 120 gr. permanent unul fata de celalalt indiferent de distanta de scalare si in centrul fiecarui cerc sa scrie tot vectorial, SC Andami SRL.

:rade:

Credeti ca un "corel-ist" castiga degeaba 2000 euro/luna sau 3-400 euro/proiect?!

Link spre comentariu

Pentru hawala exista metode mai simple, nu se incurca aia cu bitcoin, in 5 minute isi fac cont in ceva de genul si transfera fara probleme cat vor in perfect anonimat.

https://www.offshorecompanycorp.com/order-banking?action=step1

Corect!

Hawala or Hewala, also known as hundi or - in Somali, xawala or xawilaad is a popular and informal value transfer system.

In 1951 asa arata:

hundi.jpg

take a screenshot

Link spre comentariu

de-aia am spus "fr'o", nu am dat cifra exactă.
mai sunt câteva special făcute să fraierească naivii şi să mai adune nişte bani pentru... cine trebuie! :d

practic, pe vremea când bitcoinul "făcea" un dolar-doi, era cam singura "e-currency".
după ce a început să crească ameţitor, şi mai ales după ce-a trecut de 500$, numai cine n-a vrut n-a inventat una proprie! :rade:

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări