Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se fac banii cu ceva care se numeste "moneda virtuala bitcoin" ?

Postări Recomandate

Asta e nimic, nu numai ca nu are nimic cu bitcoin-ul dar e o simpla inselaciune.

Daca vrei sa compari fraudele monezi reale vs bitcoin, iti amintesc cati bani falsi s-au fabricat de-a lungul anilor, multi inca in circulatie si vorbim de sume imposibil de exprimat, in timp ce bitcoin-ul nu poate sa fie falsificat. Inca un punct pt bitcoin vs bani reali.

Punctul unu era asta:

http://evz.ro/fake-news-bursa-virtuala.html

dar credeam ca pe aici unde se pare cat oti colegii sint plini de bani virtuali si de informatii stie toata lumea despre asta!

Link spre comentariu

Speculatiile sunt principala sursa de venit pentru multi digebari din lumea asta. Cert este ca nu se poate specula decat cu ceva care are deja o baza solida, nu am vazut speculatii bazate pe fumul care iese pe cos sau pe ragaiturile ori flatulatiile indivizilor desi din punct de vedere al cantitatii nu putem vorbi de ceva neglijabil.

Link spre comentariu

Din ce am vazut eu, bitcoin este o moneda extrem de volatila, excelenta pentru speculatii si total nepotrivita economiei "cinstite" (cel putin pana acum), in urma cu 2 ani bitcoin era 200 USD, la inceputul anului era 1000, acum este la 2500...2700 cu variatii chiar si de 20% (in ambele sensuri) pe saptamana(!!!), este mult mai sensibila la speculatii si se speculeaza la greu.

http://markets.businessinsider.com/currencies/btc-usd.

Sa ridice "doo deshte" cei dispusi sa contracteze credite si sa-si plateasca ratele in bitcoin (pentru locuinta, etc.) precum si cei dispusi sa starteze afaceri cinstite prin imprumuturi in bitcoin!

Cineva?... ... chiar nimeni?!

Parca e mult mai convenabil totusi... francul elvetian, nu-i asa?

Link spre comentariu

Bursa nu este locul unde se fac cele mai multe speculatii? Dar nimeni nu se apuca sa purice bursa ci din contra toti urla cat ii tin bojogii: daca nu esti listat la bursa nu existi! Cand l-au "lucrat" pe cel mai bogat chinez si i-au injumatatiti averea prima masura a fost sa-si delisteze companiile la bursa ca altfel ramanea in chiloti :limb: .

Foarte corecta folosirea ghilimelelor in afirmatia: economiei "cinstite" folosita pentru a descrie depunerea surplusului monetar al cetateanului de rand dar trebuie sa ne uitam si la marile economii mondiale care numai economii cinsite nu sunt. Oricum banii cei mai neproductivi sunt banii tinuti in banci. Cine are cap pe umar face investitii nu tine banii in banca ca sa castege bancherul smecher de pe spatele lui.

Referitor la bitcoin stiu ca in timp fluctuatiile se vor domoli dar credite in bitcoini nu prea cred ca vor exista pentru ca bancile nu pot investi in bitcoin.

Totusi vad in imposibilitatea de a face economii in bitcoini un mare pas inainte pentru a obisnui oamenii sa gandeasca si sa devina investitori nu sa ramana la stadiu actual de fraier care pune banul in buzunarul bancherului ca sa faca acesta profit. Astazi daca am un cont in lei sau in euro ce castig dupa un an? Daca nu realizez nici un castig de ce sa mai tin bancul in banca?

In Canada este o vorba: daca in luna aprilie cand vine regularizarea ai de dat bani la stat => ai fost in castig, daca primesti bani => esti fraier ca au stat banii tai in visteria statului si au facut aia profit in locul tau.

Editat de vlad_2770
Link spre comentariu

Cand au aparut bancile prin vestul salbatic, dobanda era negativa. Pe scurt, plateai pentru ca banca sa-ti tina banii. Insa, de banii astia, aveai o siguranta. Siguranta ca daca iti intrau "ladrones" seara prin casa, dimineata, daca mai erai viu, banii erau tot aia. Diferenta, fata de azi, este ca bancile alea operau cu bani reali, existenti. Azi, banca iti inchiriaza niste bani pe care nici macar nu ii are. Decat o mica parte. Se numeste rezerva fractionara.

Acu', daca gresesc, tineti seama ca eu sunt inginer, nu economist.

Link spre comentariu

Vlade, tu stii multe.

Aia cu Canada si fraierii care au bani de luat... este pentru cei cu venit mic spre ajutor social.

Daca ai un venit in jurul mediei, apoi tot ai bani de dat. Daca este in esalonul cu 6 digiti, numai depunerea in contul de pensie (ca sa ai returul de impozit) face statul sa ai bani de primit.

S.a.m.d., cam asa e cu primitul de bani de la stat. In afara de Romanii seculari din NDG, restul Romanilor au bani de dat.

NB: Romanii din NDG sunt preponderent dintre cei pe ajutoare sociale sau cei care lucreaza pe bani "pe sub masa".

Link spre comentariu

Draga, de obicei pe forum se discuta iar daca se cer explicatii, cei care stiu -le ofera.

Trimiterile la cautarea pe internet sint cel putin discutabile, presupunem ca multi poate nu inteleg limba respectiva si ar fi interesati sa afle un raspuns in limba materna!

Referitor strict la subiect, impresia este ca, cel putin aici pe forum, nimeni nu stie exact despre ce este vorba!

Link spre comentariu

Codul sursa este la liber dar si explicatiile functionarii. Se obtine din link-ul urmator: https://github.com/bitcoin/bitcoin

Se poate compila in Windows, Linux, Mac, etc. Daca se cauta: bitcoin source code tutorial se gasesc multe

articole care explica cum se produce aceasta moneda virtuala.

@gsabac

Nu dom'le! Asa ceva nu ieczista!!! Nimeni de aici nu stie ce si cum cu bicoin-ii astia!

Am o umila intrebare: cine este persoana din poza de la avatarul dumneavoastra?

Bre, dar daca nu stii limba respectiva la ce-ti foloseste sa stii cu ce se mananca bitcoin-ii? Vrei sa investesti cumva si inca nu esti hotarat? Vezi clar ca nu-i o jucarica si ca sunt si multi tepari, vrei sa te avem pe constiinta? Am spus: bitcoin-ul este o chestie de viitor unde banul nu se va folosi decat la tranzactii nu si la acumulare (economii) sau imprumuturi. Bitcoin-ul va forta individul de maine sa isi puna neuronii la treaba.

In vest salarul primit este BRUT si cei de acolo isi chinuie neuronii pentru a pastra cat mai mult din acest salar. La noi salarul primit este NET, deci din start o invitatie la contemplare sau vegetare. Deci noi avem handicapuri mai lumesti si unii vor deja sa sara la BICOIN LEVEL???

Editat de vlad_2770
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări