Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se fac banii cu ceva care se numeste "moneda virtuala bitcoin" ?

Postări Recomandate

Este vorba de protocolul bitcoin, alocarea de bitcoinuri noi se injumatateste periodic si cand o sa ajunga la 21 milioane injumatatirea o sa ajunga valoarea la zero, pana atunci rata de alocare o sa fie din ce in ce mai mica, poti sa o consideri ca o limita care tinde catre zero cu conditia sa fie numere intregi (deci il atinge).

Nu are nimeni putere decizionala la bitcoin, nu exista cineva care sa il administreze, nu exista cineva care sa il modifice, exact asta este punctul lui forte ca nu are stapan, nu e nimeni care sa il controleze.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

There are 21 million Bitcoins in the Bitcoin network. The reward for solving a block started at 50 Bitcoins, and is halved every 210,000 blocks. This means that the reward will continue to get halved, down to 1 satoshi (0.00000001 BTC). This process is estimated to take beyond 2140. The ultimate total number of Satoshis that will be mined is close to the maximum capacity of a 64-bit floating point number
So, ignoring the unspendable genesis block, the sundry lost coins and unclaimed rewards, the maximum number of bitcoins is 20999999.9769 BTC.the ultimate total number of Satoshis that will be mined is close to the maximum capacity of a 64-bit floating point number
Link spre comentariu

@thunderer la profil vad ca ai trecut FR+EN. Este asa de greu sa dai un search pe google si sa te lamuresti?

Parca la voi in Canada au fost infiintate si primele ATM-uri care lucrau cu bitcoini. De atunci si pana acum ai preferat sa te macine intrebarile decat sa cauti tu insuti raspunsurile?

Link spre comentariu

Deci cind se va ajunge la 21 de milioane, o sa vi-le vindeti unul la altul pina cind vor valora cit tot pamintul. Sau cum trebuie procedat? Sau parca am mai stabilit: oameni bor da bani adevarati pe bani virtuali numai pentru a-i schimba la un curs mai prost spre fericirea smecherilor!

Sau, de ce nu, la curs mai bun !

Pai cumperi sa ii speculezi mai tarziu. Ii iei cu 5 $ bucata si ii vinzi cand se umfla ca purcelu' la 200$ sau mai mult, daca nu vrei sa pui mana pe ''târnacop'' sa sapi dupa ei

Link spre comentariu

Vlade, ma dojenesti vad. Eu inca n-am vazut ATM-urile alea de-ti dau bitcoini. Or fi, nu zic nu.

Credeam ca stie cineva, cat sa explice ce si cum. Dar e evident, nu stie nimeni. D-aia si lipsa explicatiilor dincolo de nivelul limbajului sterp.

Stai linistit, eu dorm bine. Nu ma macina gandul bitcoinului. Iar limbile straine le folosesc ca sa citesc chestii cu substanta. Care folosesc la ceva.

Link spre comentariu

Credeam ca stie cineva, cat sa explice ce si cum. Dar e evident, nu stie nimeni.

nimeni = nici un user de aici sau nimeni = no one on this planet

Totusi pe net se gasesc informatiile si codul sursa este free. Altii l-au luat si au facut (creat) alte monede virtuale. Unele au prins la public (LITECOIN-ul este si el vechi) altele nu.

Ce castiga cel care explica? Am spus clar ca totul depinde de CREDIBILITATE (cum de fapt este si cu $-ul). (Ca la biserica: crezi => intrii in biserica, nu crezi => te duci in alta parte).

Nu ai nevoie de explicatii daca vrei sa te apuci sa sapi la moneda virtuala. Nici cei care aveau "preti intregi" de mineri nu stiau prea multe despre bitcoini, au investit, au primit bitcoini si au facut ce au crezut de cuviinta cu ei.

Totusi tu te descurci bine cu engleza, de ce nu cauti pe net raspunsurile la intrebarile tale? Crezi ca sunt abureli pe net?

Eu inca n-am vazut ATM-urile alea de-ti dau bitcoini. Or fi, nu zic nu.

List of major cities in Canada with bitcoin ATM installations:
Alberta, AB:
Calgary 19
Edmonton 9
Red Deer 1
British Columbia, BC:
Kelowna 4
Maple Ridge 1
Vancouver CA 36
Victoria 2
Whistler 1
Manitoba, MB
Winnipeg 3
Ontario, ON
London, CA 1
North Bay 1
Ottawa 8
Sault Ste. Marie 1
Toronto 63
Waterloo 1
Québec, QC
Gatineau 1
Montreal 39
Quebec City 2
Saskatchewan, SK
Regina 2
Saskatoon 2
Deci in Montreal sunt 39 de ATM-uri.
In Romania avem 5 ATM-uri: 4 in Bucuresti si 1 in Cluj.
Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Relativ. Asa ii cresti valoarea. Cu este, dar nu ai acces.

Oricum, de unde si pana unde un Gpu de Ati sau iNvidia , este mai puternic fata de un Cpu ?

Eu cred ca este puterea sugestiei. Pe sistemul, mai bine sa inteleaga putini.

De fapt, asta este si problema topic-ului.

Cauta ce inseamna unitati de procesare, cuda cores, compute units, ROP's, TMU's, etc.

Nu degeaba GTX1080TI are 12mld tranzistori.

Untitled.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Niciodata in ultimii ~20 de ani nu s-a folosit pentru cripare/decriptare CPU, ci doar GPU, CPU risipeste aiurea energia pentru unitati logico-aritmetice si unitati centrale de comanda si control nefolositoare criptarii, pe cand GPU executa cod masina in val deferlant ceea ce permite utilizarea optima. Desigur, se poate folosi si CPU pentru asta dar performantele sunt reduse, pe vremea cand ma ocupam de asta (prin 2005) un CPU Pentium 4 cu nucleu Prescott la 3GHz nu producea "decat" 275 Mflops in virgula mobila, mai putin decat un GPU GeForce 5200, care scotea undeva la vreo 400 Mflops.Primul "papa" 103 W full-load, iar GF5200 maxim 22w varianta cu 400MHz.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Asta e nimic, nu numai ca nu are nimic cu bitcoin-ul dar e o simpla inselaciune.

Daca vrei sa compari fraudele monezi reale vs bitcoin, iti amintesc cati bani falsi s-au fabricat de-a lungul anilor, multi inca in circulatie si vorbim de sume imposibil de exprimat, in timp ce bitcoin-ul nu poate sa fie falsificat. Inca un punct pt bitcoin vs bani reali.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări