gauss Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 (editat) Sincer , eu cred . Inseamna automat ca sant prost , mai putin informat , incapabil intelectual , sau ce ? Nu - s obligat sa consider ca e " abureala " , v - am raspuns la intrebare . Am pus link cu aurul de la Fort Knox ... vi se pare putin ? Acceptati ca - i poate creste pretul exploziv ? Cine se va opune , ceilalti detinatori de metal galben ? Ca ce chestie ? Il vor da moka , sau pe 2 - 3 bitcoini ? Eu stiu cat valora aurul si dolarii in razboi , a avut cine sa - mi spuna , am mai scris ... stiu si cat valorau mai aproape de zilele noastre , la revolutie sa zicem ... Aveti idee in ce sa fac platile in razboaiele care au loc acum , cu ce - si salveaza oamenii viata , de gloante , cutit , foame sau boli ? Cu ce fug de moarte , saracie , dusmani etc . ? Are bitcoin - ul mai mult in spate ? Va urez sa cumparati in bitcoin , cu ocazia primei crize , calamitati sau cand o sa va suiere gloantele pe la urechi ( doamne fereste ) , sau cand va fi strada de sub geam plina de morti de la vreo epidemie , sau se va vorbi predominant alta limba decat romana , pe ( in ) ea . Lucruri simple ... apa , tigari , paine etc . Eu o sa am dolari in buzunar ... cash , cum am si acum si de multi ani ... ne intalnim si vorbim atunci , sa - i vedem " acoperirea " . Rugati - va sa fie curent la prize , provideri activi si internetul in toate mintile ... nu de alta , macar sa va puteti verifica portofelul virtual ... sa vedem ce mai aveti , si ce cumparati cu ei . Eventual in ce - i schimbati cu cateva zile inainte , lucrurile nu se intampla intr - o secunda . Desi unele , da ... Eventual , cine - i va accepta ( bitcoinii ) , si pe unde locuieste . Cam atat , am scris prea mult , ne intalnim cum am spus ( sper sincer sa nu , e doar o evocare a unor situatii care nu - s imposibile ) ... Editat Iulie 27, 2017 de gauss Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 Sincer , eu cred . Inseamna automat ca sant prost , mai putin informat , incapabil intelectual , sau ce ? Sunt atatia oameni mult mai inteligenti decat noi doi, unii cred in Dumnezeu altii nu cred in Dumnezeu, si nici unii nici altii nu sunt prosti. Despre intalnirea in caz de razboi, epidemie sau calamitate nu pot sa spun decat ca nu o vom apuca (si cutremurul se incapataneaza sa vina ). Si aici Bitcoinul are un avantaj: este universal si nu se poate ca o calamitate sau un razboi sau o epidemie sa cuprinda toate tarile. In acel caz nici cu $ in buzunar nu mai poti face mare lucru. Deci vom trai linistiti, fiecare increzandu-se in ceea ce ii place. P.S. Dupa ce au cazut turnurile WTC multi credeau ca va fi un colaps informatic si .... back-up-urile au intrat in functiune si nici urma de colaps). Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 In conditii ideale,o fi moneda virtuala viabila,credibila si cat de cat utila,dar in conditii speciale,ca cele descrise mai sus,nu ajuta nici cat mortului ventuze.Pai cand lumea se bate pe o bucata de paine,explica-i aluia care o vinde ca nu poti sa-i dai dolari(sau altceva palpabil),dar cu prima ocazie cand se restabilesc legaturile la net ii transferi un bitcoin.Nu stiu de ce,dar am asa o presimtire cum ca ce raspuns se va da,si cata paine se va capata.Cred ca mai degraba carne pt umplut frigiderul... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 Eu cred ca nu ne asteapta in viitorul apropiat conditii speciale (am zis ca pana si cutremurul mult anuntat la noi s-a incapatanat sa vina). Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 (editat) La " okazii " de genul , lumea e nervoasa ( eufemism ) , si nu toti sant familiarizati cu subtilitatile monedelor virtuale . Poti primi si altele , nu numai gratulatii verbale . Macar ca un nene ( sau mai multi ... ) , eventual cu mai putina carte si mai multi muschi ... asa - s astia ... poate crede ca faci misto de el ( ei ) . Si poate nu intra pe Goagal ... Cu bancnota verde , sau ceva inelush sau brosa , medalion , vreun ceas vechi si mai galben ... mai ai o sansa . P - astea le stiu cei de genul ... mai bine ca multi dintre noi ( fiecare cu obiectul lui de activitate , si competentele asociate ) . Asa merg lucrurile . Cine doreste sa se bazeze pe internet et comp . , mult succes ! ... conexiune rapida , sigura , si banda larga ... ca tot se discuta in alt topic de internetul cel de toate zilele ... Sant curios la o zurbageala majora , cum va arata internetul . Dupa kestiile cu ransomware si celelalte . Asta daca nu - l inchid americanii , cum mai scrie pe la unele publicatii , inconstiente , mincinoase prin definitie , carcotase si rau - voitoare . Sau pun " ceva " in el ... butoaiele sant pregatite . Nu numai la Washington ... pe unele scrie cu caractere asiatice , indiene , persane , arabe ... si alte pictograme . Editat Iulie 27, 2017 de gauss Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 Daca ai fi citit un pic despre bitcoini, ai fi aflat ca producerea lor nu presupune decriptare!!! Era doar o presupunere.Ceea ce face minerul tu stii? Tu stii ce face respectivul cu acele date? Ca asa sa ne povestesti de programare HASH-uri si algoritmi de criptare,noua ce suntem mai ciobani,parca asa spuneai,vad ca esti bun. Fii bun te rog si explica ce inseamna producerea de bitcoin. Nu ca iei minerul ii dai adresa si contul si gata,face el ce face acolo si-ti inmulteste bitcoinii. Apropo de ce s-au terminat? iti dau o veste buna: nu trebuie sa te mai intereseze cum se creeaza bitcoin-ul pentru ca pe piata acum mai apar foarte putini (puterea de calcul necesara pentru a-i obtine nu mai sta la indemana unui individ) deci poti considera ca nu se mai produc bitcoini. Adica gata s-au terminat? Sau s-au terminat pachetele usoare si acum mai apar doar cand si cand noi,adica de fapt acum puterea de calcul e folosita pentru ce a rezultat din prima etapa? Altfel de ce ar fi nevoie de o putere de calcul mai mare decat era anterior? Link spre comentariu
dorofteius Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 De exemplu eu stiu sa va spun un lucru, la care folosea cel putin placa grafica ATI ! conectata la net pentru calcule. La nokia mai exact. Calcul de coduri unlock telefoane. Poate ca cei care aveau serverele minau Bitcoin prin noi. Dar noi primeam codurile. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 (editat) Numarul total de bitcoini este: 21.000.000 Deja s-au minerit(descoperit): 16.472.863 Deci 78.44% sunt deja descoperiti. Astazi pe zi se mai mineaza doar 1,728 bitcoini. Tinand cont ca pentru minerit astazi trebuie hardware ultra potent: 6.20 Exahashes/s sau dificultatea a ajuns la 860.221.984.436(nu mai este in masura un individ sa detina asa ceva) se poate considera ca minerit-ul s-a terminat. Deci ca sa nu ne mai contram, asca cum am zis, se poate considera ca nu se mai poate mineri bitcoini, insa raman alte vreo 900 de monede virtuale. Fii bun te rog si explica ce inseamna producerea de bitcoin. Pentru asta fi tu bun si explica-mi cum se obtine HASH. Am zis clar ca nu pot sa explic unui copil de 8 ani ce inseamna bit! Deci ca sa pot explica ridica-te la nivelul necesar! P.S. Nu am facut pe nimeni cioban, dar tu stii mai bine ce si cum deci nu ma bag. Editat Iulie 27, 2017 de adrian_pic Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 Nu stiu sa se fi conectat la net,se folosea oclhashcat local,pentru Nokia. Link spre comentariu
dorofteius Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 gabiz_ro Nu mai tin minte mare lucru. Dar aparuse parca dupa generatia de BB5. Eu am lucrat multa vreme cu cineva de la imei server es. De acolo am primit treaba si mergea online. Adica te conectai minim odata pe saptamana. Daca ai algoritmul de calcul. De ce ai mai face combinatii ? Adica niste calcule cu placa grafica. Cand tu telefonul nu il ai conectat. Era brute force, dar fara device . Fara logica. Dar asta ma gandesc acum. Atunci facea bani. Nu aveam timp de gandit la bitcoini . . Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 Se citea ceva din telefon,apoi acel fisier se punea la calculat,rezultatul obtinut era codul de deblocare. Nu puteai face bruteforce telefonului,aveai cateva incercari din taste si cateva pe cablu,apoi s-a gasit metoda de reset la contoare. @adrian_pic Fara suparare,nu vreau sa ne certam. Pari a stii multe totusi nu raspunzi intrebarilor. Ce facea minerul de fapt? De ce este limitat numarul de bitcoin? De ce este nevoie de putere mai mare de procesare? La ce foloseste actiunea minerului? Eu doar pot presupune sau imagina diferite scenarii,mai realistice sau mai SF. Pai multi folosesc card-ul si digipass-ul pentru internet banking dar nu s-au intrebat niciodata cum functioneaza da vor sa inteleaga (FARA SA CITEASCA) cum este cu bitcoin-ul. Inteleg sa vii sa pui o intrebare punctuala dar asa vine si un cioban de la stana si zice: stii programare? Pai daca stii explica-mi si mie sa pot programa si eu ca daca nu poti sa explici nu stii programare! Poate gresesc intrucat nu e domeniul meu,altfel daca stiam nu intrebam. Pe baza unui algoritm,care o fi ala,aplicat unui sir de caractere sau unui fisier se obtine un rezultat.Acesta in functie de algoritmul utilizat ar trebui sa fie unic. Link spre comentariu
dorofteius Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 Dar wtf calculai in halul ala ? Daca nu era bruteforce, clar era pacaleala ! Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 Era brute force asupra fisierului citit din telefon. Chiar am in PC de la unul recent,ce a citit din telefon si codurile primite. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 (editat) Pai si daca s-au teminat banii ce se face, se inchide economia? inventam alte monede? probabil ca sint ultimile zvicniri inainte de Marea Cadere! Altfel ce se poate face cu un numar limitat de bani fara nici o legatura cu economia reala decit sa se speculeze pina cistiga cine trebuie cit trebuie! Daca sint deja adunati inseamna ca noi ar trebui sa ii cumparam cu bani adevarati pentru ca sa cumparam mai nimic cu ei, iar cei care ii primesc sa-i schimbe imediat tot in bani adevarati? Absurd! Editat Iulie 27, 2017 de Marele Savant Link spre comentariu
dorofteius Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 Relativ. Asa ii cresti valoarea. Cu este, dar nu ai acces. Oricum, de unde si pana unde un Gpu de Ati sau iNvidia , este mai puternic fata de un Cpu ? Eu cred ca este puterea sugestiei. Pe sistemul, mai bine sa inteleaga putini. De fapt, asta este si problema topic-ului. Link spre comentariu
Postări Recomandate