Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se fac banii cu ceva care se numeste "moneda virtuala bitcoin" ?

Postări Recomandate

Bitcoinul, este o moneda virtuala de viitor, pot sa zic.

Si Ethereum se descurca ok (cursul este usor in scadere dupa un "boom", dar si bitcoinul era 1$ acum x timp), se mineaza cel mai bine cu placi Nvidia, GTX1080Ti, fiind "the king".

https://fx-rate.net/ETH/USD/

Insa iti trebuie computer cu placa(ci) grafica(e) puternice.

De aia a fost si inca mai este o lipsa acuta de placi High End pe piata, un GTX1080Ti, ajunsese sa costa si 8000 lei, la magazin si NU era pe stoc, fizic.

Acum preturile si-au mai revenit, tinde spre 850-1000Euro o placa.

"Forta" de minare o dau placile video, nu procesorul, acesta poate fi si un amarit de Celeron.

Untitled.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Multi folosim un card bancar sau un digipass dar habar nu avem cei aia cheie de criptare ca sa intelegem cum de parola afisata de un digipass (care este tot timpul alta) este recunoscuta de serverul bancii, basca ca intre digipass si serverul bancii nu exista ABSOLUT NICI O LEGATURA (deci nici prin fir nici wireless).

Ete scârţ... cum totul se bazeaza pe un algoritm si pe ora exacta sincronizata, la fiecare interval de timp prestabilit se genereaza o cheie. La ora 5:00:00 e cheia X, la 5:00:15 e cheia Y, etc. Astfel banca stie ce cheie sa astepte de la card, precum si cardul ce sa genereze.
Link spre comentariu

Nu-i absolut nici un secret, doar ca este multa informatie si cere timp. Eu am mai explicat pe ici pe colo cate ceva. Dar cum pot eu sa ii explic cei aia HASH la cineva care nu are cunostinte de informatica si algoritmi? Daca vine maine un copil de 8 ani si te intreaba: Nene, nene, cei ala bit? Crezi ca ii poti explica? Eu cred ca nu pot. Curios nu? Deci trebuie si cel care intreaba sa aiba un anumit nivel. In rpogramare se spunea asa: ca sa inveti programare trebuie sa stii deja programare!!!

incercati totusi, indiferent de nivelul de cunostinte cu care ne creditati!

E de-a dreptul comic ca românu` are încredere ]n veritabile escrocherii gen Caritas, FNI, votează politicieni cu dosare penale, dar contestă o chestie precum bitcoin... :rade:

Ah, ce comic, a-ha-ha!

Link spre comentariu

Am mai spus:

Daca vine maine un copil de 8 ani si te intreaba: Nene, nene, cei ala bit? Crezi ca ii poti explica? Eu cred ca nu pot. Curios nu?

Cum noaptea a fost un sfetnic bun, iti dau o veste buna: nu trebuie sa te mai intereseze cum se creeaza bitcoin-ul pentru ca pe piata acum mai apar foarte putini (puterea de calcul necesara pentru a-i obtine nu mai sta la indemana unui individ) deci poti considera ca nu se mai produc bitcoini. Deci ai pierdut startul pentru a obtine bitcoini din minerit, iti ramane varianta sa-l cumperi cu moneda reala, "acoperita" daca consideri ca pentru tine reprezinta o investie.

Asa cum unul da pe un cablu audio cu ulei de sparpe bani grei (desi tie ti se pare o prostie) altul cumpara bitcoini. Daca primul are sanse foarte mici prin revanzarea cablului audio cu ulei de spare sa ia mai mult decat a platit el (trebuie sa gaseasca un prost mai mare ca el) cel de-al doilea daca a cumparat bitcoini anul trecut in octombrie a platit in jur de 612 $ bucata si daca l-a vandut pe 11 iunie 2017 a luat pe el 2910$.

In ultimile 24 de ore s-au tranzactionat : 853708000$ reprezentand 333342 BTC (bitcoini). Putin le pasa la aia care fac tranzactii cum s-au facut acesti bitcoini.

Deci nu te mai obosi sa vezi cum s-a produs poti sa il privesti ca orice actiune la bursa care creste si scade. Cum la bursa se fac speculatii si la bitcoin market se fac speculatii.

Te-ai linistit acum?

P.S. Exista si o veste buna, astazi se pot mineri alte monede virtuale (sunt cateva sute) si daca ai bafta sa o mineresti pe cea care va creste vei deveni bogat. Ca la bursa: actiuni de vanzare sunt cacalau, trebuie doar sa le cumperi pe alea care vor creste.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

daca a cumparat bitcoini anul trecut in octombrie a platit in jur de 612 $ bucata si daca l-a vandut pe 11 iunie 2017 a luat pe el 2910$.

Intreb si eu,desi sunt paralel cu sportul asta...care e logica sa dai aproape 3000$ pe o moneda virtuala?Ce poti face cu acea moneda,si nu poti face cu 3000$,cash,adica cioara din mana nu aia din par? Nu pun intrebarea din punctul de vedere al celui care vinde,pe ala il inteleg. :rade:

Link spre comentariu

doru3160 daca anul trecut in octombrie ai fi dat 612$ pe un bicoin daca ai fi stiut ca anul asta in iunie ar fi atins 2910$? Raspund eu: DA. Bun, acum sunt altii care au vazut cresterea spectaculoasa si vor si ei sa castige, dar nu au bicoini deci spera ca daca cumpara acum cu 3000$ bicoin-ul sa il vanda la anul cu 10.000$.

Si la bursa au fost actiuni care au crescut fuminant intr-un timp scurt (ajutate bineinteles de speculanti).

Bitcoin-ul atrage si el prin niste caracteristici: nu poate fi falsificat desi este o moneda digitala ($-ul nu se poate lauda inca cu asa ceva), este DESCENTRALIZAT, bancile nu pot investi in bitcoini (deci marii sacali si hiene sunt obligati sa stea deoparte) si deja doar astea ajung pentru a face acest pas spre bicoini.

Deja cand bancile (concurenta) "calca" pe urmele bicoin-ului deja incepi sa iti dai seama ca nu-i chiar praf sau fum bicoin-ul asta.

miticamy a postat o informatie care deja la multi sceptici trebuie sa le dea de gandit:

Dacă inițial tehnologia blockchain, care stă la baza bitcoin, era privită cu suspiciune de bancheri, cu timpul, instituțiile bancare au devenit din ce în ce mai interesate de această tehnologie și analizează diverse modalități pentru utilizarea criptomonedelor și, în special, a tehnologiei blockchain.

În vara anului trecut, Deutsche Bank, BNY Mellon, Banco Santander și brokerul britanic ICAP s-au alăturat inițiativei UBS de a dezvolta, în parteneriat cu firma Clearmatics, propria monedă virtuală. Denumită USC (Utility Settlement Coin), criptomoneda creată de UBS are la bază tehnologia blockchain, aflată în spatele bitcoinului. Spre deosebire de bitcoin, USC este un instrument digital garantat cu numerar, cu versiuni pentru fiecare dintre valutele majore (dolar, euro, liră sterlină etc.) și care poate fi convertit la paritate cu un depozit bancar în valuta corespunzătoare

Eu te intreb: in timp nu vor dispare banii fizici daca lumea adera 100% la USC? Si atunci care mai este treaba cu garantia cu numerar??? Sau vom spune: USC-ul are garantie in numerar X $ sau euro, dar acei $ sau euro nu mai exista in fizic pentru ca nu s-au mai folosit in circulatie (sau poftim circula maxim 10% din cat circula astazi). Deci nu se ajunge pana la urma la CREDIBILITATE?

Link spre comentariu

Pai cum naiba sa dispara daca aiurerile astea virtuale nu se pot cumpara decit cu bani adevarati? Iar daca nu se mai fabrica, nu ajung pentru toata economia ci doar se folosesc pentru speculatii! Si ca orice speculatie se va termina cu lacrimi si paltoane de scinduri!

Cit de sanatos poti fi ca sa cumperi cu bani adevarati niste bani creati de o placa grafica a caror valoare fluctueaza dupa niste legi necunoscute de la o secunda la alta!?

Nu e decit un Caritas international cu placi grafica!

V-am pa, ma duc prin tirg sa-mi comand un card de la BT!

Link spre comentariu

Nici dolarul nu se poate falsifica . Mai ales bancnotele . De fapt , nici o moneda nu se poate falsifica . Ceea ce nu inseamna ca nu circula falsuri . Problema consta in cine le analizeaza , pentru a le declara falsuri . Ideea este ca bancnotele au mai multe seturi de elemente de siguranta , decelabile nu numai prin analiza optica . Cele " curente " sant imposibil de fentat ( simultan ) ... filigranul , firul metalic de siguranta , fluorescenta la iluminarea cu raze cu un anumit spectru , textura , nuanta violet - verde - visinie a " cernelii " in relief , functie de unghiul sub care este privita , "firisoarele "colorate din hartie , unele se vad clar ca sant inglobate , nu merg reproduse prin foto , copiere optica etc . Unele sant verificabile imediat , desi sant destul de ermetice la intelegere ... sant pentru "ordinary people " . Luati o bancnota intacta de ( sa zicem ) 100 USD , indreptati - o ( planeitate ) , si asezati - o in palma intinsa ... in cateva zeci de secunde va incepe sa se arcuiasca de la capete ... se va transforma ( aproximativ ) intr - un rulou , sau macar o forma in sectiune asemanatoare cu un semicerc , oricum ovala accentuata . Dupa cum spuneam , masurile ( elementele ) de siguranta sant pe mai multe paliere . Seria e produsa dupa un anumit algoritm ( nu e un sir de numere naturale consecutive ) , care se schimba la diferitele emisiuni , formula de verificare e secreta . Cele mai redutabile sant cunoscute doar de persoane din Trezoreria SUA , in numar cu o singura cifra ... din motive evidente . Nici acestia nu le stiu ( toti ) pe toate , ci partial . Nu se cunosc intre ei etc . Un intreg departament se ocupa de analiza falsurilor , si nu e mic ca efective . Sant bancnote care n - au circulat niciodata pe teritoriul USA , iar falsuri se comit cu regularitate , in multe tari din lume . Unele sant "favorizate " de anumite state , au circulat zvonuri ca cel putin 2 tari au incercat productia de dolari pe scara industriala . Bineinteles , n - au reusit ... si se bucura de "simpatia " si aprecierea constanta a emitentului legal .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Pentru mine nu-i logica afirmatia:
dolarul nu se poate falsifica . Mai ales bancnotele . De fapt , nici o moneda nu se poate falsifica.

Cat timp circula falsuri (unele mai grosolane, altele chiar greu de depistat) pentru mine inseamna ca SE POATE CREEA UN FALS sau O COPIE! Bitcoin-ul nu permite asa ceva! Nu poti crea O COPIE SAU UN FALS! Este lesene si de inteles de ce: exista evidenta si orice tranzactie este verificata. Fiind un sistem descentralizat, trebuie sa spargi tot sistemul ca sa faci falsuri si asta este imposibil (sunt j-demilioane de computere de spart).

Deci cat timp exista departament care se ocupa de analiza falsurilor => exista falsuri deci moneda nu este infailibila. Nici bancnotele nu s-ar mai falsifica daca peste tot ar exista un dispozitiv de verificat, dar cum inca acest deziderat nu este atins => circula falsuri.

Bitcoin-ul mai are un avantaj: este international, nu apartine tarii X sau Y.

Oricum si bancile migreaza spre o moneda virtuala doar ca ei sustin ca va avea acoperire. Deja am scris in postul meu anterior.

P.S. Cam care mai este "acoperirea" $ daca luam in calcul si falsificarea lui? :wretre

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Tanti care a scris articolul , din 2002 ! ( reclama mascata pentru o firma , sa - si vanda produsele , i - o fi dat de o sitronada si o pereche de ciorapi ... ) , scrie astazi despre Renoir , maine despre E - uri , poimaine despre paranormal , saptamana viitoare despre problemele minoritatilor sexuale etc . Bate campii cu seninatate , vorbind de paguba in sume astronomice , miliarde de dolari ... cred ca avea in minte posibile acte sexuale , fara numar ... Trebuia sa se intereseze cam cat cash USD circula ... Altfel , n - am sustinut ca bitcoin poate fi falsificat . N - am facut nici o referire calitativa sau referitoare la "structura " si tot ce tine de bitcoin , pentru mine lucrurile sant limpezi . Nici dolarul nu poate fi falsificat , aceasta insemnand o copie IDENTICA a unei bancnote adevarate . Continutul notiunii de fals e unic , restul sant doar interpretari semantice , meta limbaj etc . Adica nu este , dar de fapt este ... la fel de bine si invers . Am explicat clar in postarea anterioara . Numai ca nu intru in polemici , sant neproductive si nu schimba nimic . Orice lucru din lumea asta are adepti si adversari , notiuni mult mai importante ... religii , doctrine , fenomene reale sau inchipuite etc . E o discutie fara sfarsit , si imposibil de transat ... unii se omoara ( pe ei , sau pe ceilalti ) , in numele adevarului in diferite chestiuni ...

" P.S. Cam care mai este "acoperirea" $ daca luam in calcul si falsificarea lui? :wretre"

Exact cea care este . Adica ce pot cumpara de la raft , online sau la bursa , de suma care o am , la pretul afisat . Ciocolata , parfumuri , Rolls - Royce , petrol , hoteluri , aeronave , titluri de stat , politicieni , guverne , influenta , adepti , tari intregi etc . Daca se respecta operatia aritmetica suma (disponibila cash , banci etc .) supra pret unitar , e O .K . Exista " acoperire " . Atat si nimic mai mult ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

doru3160 daca anul trecut in octombrie ai fi dat 612$ pe un bicoin daca ai fi stiut ca anul asta in iunie ar fi atins 2910$? Raspund eu: DA. Bun, acum sunt altii care au vazut cresterea spectaculoasa si vor si ei sa castige, dar nu au bicoini deci spera ca daca cumpara acum cu 3000$ bicoin-ul sa il vanda la anul cu 10.000$.

Probabil asta e pt cei care adora senzatiile tari...seamana cu reclamele care spun,cumpara produsul X(deci decarteaza banul sigur) si poti castiga y suma de bani(dar totul e la nivel de poate)....

Cat a fost o joaca,pe care unii au numit-o minerit,mai treaca mearga,dar sa investesti in asa ceva doar traind cu speranta ca se va aprecia in timp si vei castiga din asta...inseamna ori ca n-ai muncit pt dolarii aia,si iti e indiferent cum ii pierzi,ori asa cum apuneam,iti plac senzatiile tari.Oricum,eu va doresc spor si zic pas.

Link spre comentariu

Exact cea care este . Adica ce pot cumpara de la raft , online sau la bursa , de suma care o am , la pretul afisat . Ciocolata , parfumuri , Rolls - Royce , petrol , hoteluri , aeronave , titluri de stat , politicieni , guverne , influenta , adepti , tari intregi etc . Daca se respecta operatia aritmetica suma (disponibila cash , banci etc .) supra pret unitar , e O .K . Exista " acoperire " . Atat si nimic mai mult ...

Daca la intrebarea mea:

Cam care mai este "acoperirea" $ daca luam in calcul si falsificarea lui?

raspunsul este: Exista " acoperire " . Atat si nimic mai mult ...

inseamna ca ramane cum am stabilit! Deci nu inteleg de ce unii cer de la Bitcoin (desi asta ofera real ceva mai mult decat $) mai mult decat de la $? In orice clipa oricine din cateva click-uri stie cati bitcoini exista, insa pun intrebarea: stie cineva sa imi spuna cati $ (reali + falsi) exista ?

Da, na unii cred ce scrie pe $! :wretre

Culmea este ca la multi le "pute" bitcoin-ul desi in realitate $-ul chiar pute si e plin de microbi si sunt impacientati punandusi intrebari doar despre bitcoin, oare de ce nu au curaj sa ia $ la puricat cu aceleasi intrebari? Raspunsurile le vor da cosmaruri???

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Domnule Adrian ... nu va faceti ca nu intelegeti . NU AM NEGAT SAU CRITICAT MONEDELE VIRTUALE . E clar ? Poate a doua , a treia oara reusiti sa luati act . Insa nu sustin ca doar ele sant "adevarate " , dezirabile , unice si septice . Personal puteti sa le considerati cum doriti , n - am sa scriu ce doriti sa auziti . Altfel , s - ar putea 90 % din cititori sa - mi dea dreptate . Sau doar 10 % . Oricum , nu e sindicat . N - are nici o importanta . Am scris ca nu intru in polemici . N - am s - o fac . Altfel , astept critici si contraargumente la enuntul meu . Unde am gresit ? Ce nu e adevarat ? Ce obtinem daca facem ce am scris ? Platim mai mult ? ... ne dau mai putini dolari la casa de schimb , decat am socotit ? Nu ne dau deloc ? Ne obliga la monede virtuale ? Cheama politia , ANAF - ul , Curtea Constitutionala , pe Orban , Turcanu , NIcusor si altii ( enuntati la intamplare ) si DNA - ul ? Asa functioneaza viata reala , cum am scris eu . Unde e lipsa de acoperire , cu ghilimele sau fara ? Bunurile mele , cumparate pe dolari , nu sant adevarate ? ... Aveti alte variante ? Rationale , reale ... nu "corporatiste ". Nu vad argumente la versiunea dvs . , decat negarea cu obstinatie a celei prezentate de mine . Doar atat . Cam putin , daca intelegeti ce vreau sa spun ....

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pai acoperirea reala este doar INCREDEREA sau CREDIBILITATEA oamenilor in $, atat si nimic mai mult. $ nu mai are acoperire cum avea in trecut. "Acoperirea" este doar CREDIBILITATE si atat.

Daca aia care dtin tiparnita arunca pe piata inca 1 miliard de bancnote nu se schimba nimic pentru ca doar ei stiu ce magarie au facut.

Cand citesti asta :

Dacă inițial tehnologia blockchain, care stă la baza bitcoin, era privită cu suspiciune de bancheri, cu timpul, instituțiile bancare au devenit din ce în ce mai interesate de această tehnologie și analizează diverse modalități pentru utilizarea criptomonedelor și, în special, a tehnologiei blockchain.

În vara anului trecut, Deutsche Bank, BNY Mellon, Banco Santander și brokerul britanic ICAP s-au alăturat inițiativei UBS de a dezvolta, în parteneriat cu firma Clearmatics, propria monedă virtuală. Denumită USC (Utility Settlement Coin), criptomoneda creată de UBS are la bază tehnologia blockchain, aflată în spatele bitcoinului. Spre deosebire de bitcoin, USC este un instrument digital garantat cu numerar, cu versiuni pentru fiecare dintre valutele majore (dolar, euro, liră sterlină etc.) și care poate fi convertit la paritate cu un depozit bancar în valuta corespunzătoare.

Nu ti se pare abureala?

Deci eu trebuie sa cred pe cuvant Bancherii sau cum? Daca ei zic: USC-ul va fi garantat cu numerar tie iti este indeajuns?

Viata reala se bazeaza DOAR PE INCREDEREA(CREDIBILITATEA) unor persoane in ceva anume (incepand de la politica, bursa si pana la bani). Deci ceva care poate fi manipulat. Totul este sa castigi INCREDEREA si nimic mai mult.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări