Spitfire Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 Absolut bizar e faptul ca mai sunt oameni, si nu in satul Cuca-Macaii, ci aici pe forum, unii ingineri electronisti de reala valoare, care se indoiesc de seriozitatea bitcoin, ba chiar arunca acuzatii de "escrocherie"- mai iesiti din casa oameni buni, fara suparare, la orice hypermarket Profi, Kaufland, Penny Market, bitcoinii sunt acceptati de zebrapay ca mijloc de plata, nu sunt acceptati la casa, fiindca ar dura verificarea, dar la tonomatul de platit facturi poti plati facturi Digi, Engie, Enel, sau telefonie mobila cu bitcoini fara nici o problema! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 De unde apare valoare bitcoin? Vii cu o alternativa,faci ceva nou,pe baza a ce? Rupe o bucata din tortul sistemului bancar,da dar pe ce baza? E o moneda ce ia amploare dar care este acoperirea ei,de unde o obtii? Cum creste valoarea? Daca apare un bitcoin in plus de unde e? De ce trebuie sa faci ceva pentru a il obtine? (pai tu obtii ceva fara sa faci nimic in schimb???) Eu vreau sa-mi transfer contul din euro in bitcoin,se poate? Orice moneda are la baza DOAR CREDIBILITATEA (sau INCREDEREA in ea). Nu mai traim vremurile in care moneda avea acoperire. Astazi $ ce acoperire are? Economia americana? Pai daca o compar cu Economia Chineza este ca si cum as compara un elefant cu un om, singura buba este ca omul fiind dresor stie cum sa tina in frau elefantul! Economia chineza nu poate fi garant de incredere pentu moneda lor nationala? Dar o recunoaste cineva? Deci la unul economia este folosita ca garant dar la altul care este producatorul planetei nu se poate. Astazi ACOPERIREA = CREDIBILITATE. Daca de maine bogatii planetei hotarasc sa faca o noua moneda aia se va impune, punct! Este exact cum spunem noi: Asa a zis sefu'! (si toti angajatii tac malc!) Poti sa cumperi cu euro sau $ bitcoini si invers, poti daca ai bitcoini sa cumperi euro sau $. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 Interesant: „Criptomonedele” sunt sau ar putea deveni monede? Din punctul de vedere al științei economice, moneda este un intermediar al schimburilor general acceptat. Alături de această funcție definitorie, ea mai îndeplinește încă două și anume cea de rezervă de valoare (economisire) și cea de unitate de cont. Prin urmare, în prezent, nici cea mai răspândită „criptomonedă” – Bitcoin – nu îndeplinește cerințele pentru a putea fi considerată o monedă în accepțiunea deplină a termenului. Deși lista serviciilor care pot fi achiziționate cu bitcoin se lungește în permanență, nu putem să ne vindem serviciile noastre pe scară largă pe bitcoini și nici nu putem achizționa cu bitcoini un procent semnificativ din bunurile și serviciile pe care le consumăm în mod curent. Din cauza fluctuațiilor mari ale cursului de schimb (ale puterii de cumpărare), bitcoin nu îndeplinește în mod corespunzător funcția de rezervă de valoare (sau de economisire), chiar dacă anumiți investitori au câștigat investind în bitcoin la momentul oportun. De asemenea, din cauza utilizării restrânse, bitcoin nu este o unitate de cont nici măcar pentru cei mai activi și fervenți partizani ai săi. (Din acest punct de vedere, moneda seamană cu limbajul. Trecerea la o altă unitate de cont este similară ca dificultate cu învățarea unei limbi străine. La peste 10 ani de la lansarea leului nou, încă ne mai surprindem calculând sau evaluând în lei vechi, nu-i așa?). O întrebare distinctă este dacă bitcoin sau altă „criptomonedă” ar putea deveni o monedă propriu-zisă, adică o alternativă serioasă sau, cel puțin, o completare semnificativă a actualelor monede controlate de către state. O mare parte din problemele sectorului monetar-bancar sunt cauzate de faptul că există monopoluri monetare naționale care sunt protejate prin legislație împotriva noilor concurenți și chiar împotriva celorlalte monopoluri legale din alte țări. Băncile centrale sunt în vârful unui sistem piramidal, iar o parte din privilegiile lor sunt capturate de băncile comerciale. Pentru a împiedica explozia sistemului, băncile comerciale sunt tot mai reglementate, în ideea că astfel se controlează sau se limitează hazardul moral. În opinia unor economiști, o alternativă la monopolurile monetare publice este necesară. Ea poate lua forma unei concurențe bancare în emisiunea de monede (diferite una de alta), care pot să fie sau nu convertibile în aur sau în alte bunuri. Este puțin probabil ca băncile comerciale vor avea inițiative în acest sens deoarece s-au obișnuit cu sistemul actual, cu privilegiile și constrângerile aferente. Un alt motiv ar fi că dacă ar face-o, ar risca suspendarea autorizației de funcționare. Antreprenoriatul în domeniul monetar – lansarea unei noi monede – este EXTRAORDINAR de dificil pentru că necesită costuri uriașe de lansare și de câștigare a încrederii. De asemenea, antreprenoriatul în domeniul monetar este EXTRAORDINAR de riscant deoarece dacă nu are succes, investițiile făcute sunt pierdute complet, iar dacă are succes, politicienii, lobby-urile bancherilor centrali și poate chiar ai băncilor comerciale vor interzice noua monedă. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 Toti furnizorii pomeniti de dv. primesc in conturi bani adevarati nu virtuali! Tot megateapa este! faceti domnilor un pustiu de bine si decit sa va jigniti colegi, explicati totusi ce calcule de ce si pentru cine se faca si cum e generata m,oneda. poate intelegem si noi si de ce nu, vom fi mai destepti in cap! deoarece pina acuma nu a oferit nimeni o explicatie pertinenta ci numai pareri, imi permit in continuare sa afirm ca nu avem printre noi pe nimeni care sa stie despre ce e vorba de fapt! Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 (editat) Divagam de la subiect. Ecran curbat,cat am injurat la un S7 edge ca nu tastam bine pe margini. Tocmai ca la Apple partea hardware e facuta pentru ei,chiar daca daca e facuta de Samsung de exemplu. Am iPhone de la primul,parerea mea,cel mai bun,dar are si el lipsurile lui. Activez in zona telefoanelor,bun si Androidul dar tot prefer iOS. De exemplu am avut foarte putine iPhone la reparat pe partea de soft si asta datorita jailbreak,la restul,Samsung,LG,Lumia (Nokia) HTC plus alte marci pe care nu consider ca e necesar sa le amintesc macar,am avut destule probleme de soft. S-au schimbat mult mesajele de cand am citit si am dat raspuns. Sunt pe terasa la o bere (mai multe de fapt) mai raspund maine la acest subiect. Am gresit cand am spus ca trebuie sa faci ceva,bineinteles ca trebuie sa faci ceva si vei fi platit,dar de ce aceasta operatie de ce nu altceva? Care este scopul operatiei prin care obtii bitcoin din mining? Asta e intrebarea fundamentala. Editat Iulie 26, 2017 de gabiz_ro Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 mai iesiti din casa oameni buni, fara suparare, la orice hypermarket Profi, Kaufland, Penny Market, bitcoinii sunt acceptati de zebrapay ca mijloc de plata, nu sunt acceptati la casa, fiindca ar dura verificarea, dar la tonomatul de platit facturi poti plati facturi Digi, Engie, Enel, sau telefonie mobila cu bitcoini fara nici o problema! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 Orice moneda are la baza DOAR CREDIBILITATEA (sau INCREDEREA in ea). Nu mai traim vremurile in care moneda avea acoperire. Astazi $ ce acoperire are? Economia americana? Pai daca o compar cu Economia Chineza este ca si cum as compara un elefant cu un om, singura buba este ca omul fiind dresor stie cum sa tina in frau elefantul! Economia chineza nu poate fi garant de incredere pentu moneda lor nationala? Dar o recunoaste cineva? Deci la unul economia este folosita ca garant dar la altul care este producatorul planetei nu se poate. Astazi ACOPERIREA = CREDIBILITATE. Daca de maine bogatii planetei hotarasc sa faca o noua moneda aia se va impune, punct! Este exact cum spunem noi: Asa a zis sefu'! (si toti angajatii tac malc!) Poti sa cumperi cu euro sau $ bitcoini si invers, poti daca ai bitcoini sa cumperi euro sau $. Sigur ca pot, dar sigur nu le vor crea cu placa grafica sau in cazul altora cu HDD-ul! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 (editat) imi permit in continuare sa afirm ca nu avem printre noi pe nimeni care sa stie despre ce e vorba de fapt! Pai printre noi nu avem nici un vorbitor de limba chineza si? limba chineza nu exista bine merci? Multi folosim un card bancar sau un digipass dar habar nu avem cei aia cheie de criptare ca sa intelegem cum de parola afisata de un digipass (care este tot timpul alta) este recunoscuta de serverul bancii, basca ca intre digipass si serverul bancii nu exista ABSOLUT NICI O LEGATURA (deci nici prin fir nici wireless). Editat Iulie 26, 2017 de adrian_pic Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 (editat) Si asta implica faptul ca e ceva ilegal? Daca vrei codurile grnerate de acele dispozitive. Apropo am cont pe baidu,chiar daca e in chineza si eu nu stiu chineza. Daca stii tu pai explica sa intelegem si noi. Sau e secret? Editat Iulie 26, 2017 de gabiz_ro Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 Daca stii tu pai explica sa intelegem si noi. Sau e secret? Nu-i absolut nici un secret, doar ca este multa informatie si cere timp. Eu am mai explicat pe ici pe colo cate ceva. Dar cum pot eu sa ii explic cei aia HASH la cineva care nu are cunostinte de informatica si algoritmi? Daca vine maine un copil de 8 ani si te intreaba: Nene, nene, cei ala bit? Crezi ca ii poti explica? Eu cred ca nu pot. Curios nu? Deci trebuie si cel care intreaba sa aiba un anumit nivel. In rpogramare se spunea asa: ca sa inveti programare trebuie sa stii deja programare!!! Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 E de-a dreptul comic ca românu` are încredere ]n veritabile escrocherii gen Caritas, FNI, votează politicieni cu dosare penale, dar contestă o chestie precum bitcoin... Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 (editat) Pentru ce e acel HASH? Ce algoritm de criptare vrei sa "spargi" ? De ce vrei sa-l "spargi" ? Nu sunt in domeniul criptologiei dar daca cineva isi securizeaza asa datele eu de ce le-as decripta?Prin orice mijloace? Nu ma refer la tine personal,generic vorbind. Editat Iulie 26, 2017 de gabiz_ro Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 (editat) Pai multi folosesc card-ul si digipass-ul pentru internet banking dar nu s-au intrebat niciodata cum functioneaza da vor sa inteleaga (FARA SA CITEASCA) cum este cu bitcoin-ul. Inteleg sa vii sa pui o intrebare punctuala dar asa vine si un cioban de la stana si zice: stii programare? Pai daca stii explica-mi si mie sa pot programa si eu ca daca nu poti sa explici nu stii programare! Ce algoritm de criptare vrei sa "spargi" ?De ce vrei sa-l "spargi" ? Cam bizare intrebari. Tu iti tii credentialele de la cardul de credit scrise pe frunte? De ce nu le ai scrise pe frunte???? De ce ai yala la usa de la intrare in locuinta??? Daca ai fi citit un pic despre bitcoini, ai fi aflat ca producerea lor nu presupune decriptare!!! Editat Iulie 26, 2017 de adrian_pic Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 Absolut bizar e faptul ca mai sunt oameni, si nu in satul Cuca-Macaii, ci aici pe forum, unii ingineri electronisti de reala valoare, care se indoiesc de seriozitatea bitcoin, ba chiar arunca acuzatii de "escrocherie"- mai iesiti din casa oameni buni, fara suparare, la orice hypermarket Profi, Kaufland, Penny Market, bitcoinii sunt acceptati de zebrapay ca mijloc de plata, nu sunt acceptati la casa, fiindca ar dura verificarea, dar la tonomatul de platit facturi poti plati facturi Digi, Engie, Enel, sau telefonie mobila cu bitcoini fara nici o problema! Am impresia ca treaba asta se intampla doar la noi si in general la tari subdezvoltate. Indraznesc sa zic ca suntem o tara subdezvoltata mai ales datorita modului de gandire, probabil si datorita comunismului care ne-a batut in cap vreo 50 de ani. Stupefiant, dupa parerea mea, e ca noi suntem ''contemporani'' cu dezvoltarea asta atat de rapida a tehnologiei si internetului. Avem atata acces la informatii incat nici nu visam, si totusi ne comportam ca cetateanul ala cand se uita la girafa si exclama ''asa ceva nu exista !!! '' Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 Pai in trecut universul era ingust rau de tot, bruma de stiinta se ascundea ca sa nu invete si colegu'. La facultate aveam un asistent care tot cauta carti pe net, le scotea la imprimanta si le punea in biblioteca dar nu a citit nici macar una din ele! M-am dus la magazia unei fabrici sa iau niste cablu pentru un proiect si vad intr-un colt niste motoare pas cu pas si il intreb pe magazioner (o persoana cam la 60 de ani) ce face cu ele. Raspunsul a fost scurt: casare! si ii zic: va dau niste bani daca mi le dati el se uita la mine si zice: ai ecuson de vizitator nu cred ca ai sa le poti scoate pe poarta. Eu ii zic: vreau totusi sa incerc. Imi da 8 bucati din mormanul de motoare si apoi imi zice: da ce faci cu ele ca sa fac si eu! Link spre comentariu
Postări Recomandate