Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Din granit sunt doar camerele interioare, din cate stiu eu.

Cu ceva mai multa rabdare... nu e imposibil.

Termenul de "dare in folosinta" era de 20-30 de ani si lucrau, cu schimbul, echipe mari, de zeci de mii de oameni recrutate, pe rand din toate nomele ("raioanele") Egiptulului.

Aveau sentimentul ca ceea ce fac e fffoarte important, asa cum ne imaginam noi cand construim catedrale "megalomane" sau cand cheltuim zeci de miliarde de dolari pt a pune total inutil oameni pe Luna.

Oricum nu se grabeau... faraonii erau bine hraniti si traiau mult...

Editat de lukeme
Link spre comentariu

Din granit sunt doar camerele interioare, din cate stiu eu.

Cu ceva mai multa rabdare... nu e imposibil.

Teoretic n-ar fi imposibil sa dau o gaura cu degetul intr-un perete de beton. Doar ca ar dura ... multi ani.

Aici e problema.

Eu refuz sa cred ca acele taieturi, prezente pe tot santierul (vezi filmuletul din postarea #60) ar fi fost executate cu "trusa de scule antica" sau acele doua lemne si ceva cablu (de cupru??), sarma, sfoara.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Din cate am observat (doar din materiale gasite pe net), in interiorul piramidei sunt prezente acele pictograme (facute probabil de egipteni acum 4.500 de ani), si mai sunt acele fine sculpturi (facute probabil de cei care au construit piramidele, acum 12.500 de ani).

Se vede si diferenta dintre cei doi artizani, primul (adevaratul costructor), a sculptat un om cu umeri lati si brate puternice, care lucreaza cu o unelata ce pare alimentata cu "ceva" (curent/aer sub presiune) acel fir/furtun, care iese din unealta.

Cel de-al doilea (pictorul egiptean ) ne prezinta doi egipteni cu brate slabe, care aprind focul pe o masa (probabil de lemn) sculptata. Nu e vorba de gaurit granit acolo, se vede ca-i o masa, sculptata sub forma de leu (unul mai nemancat).

image.jpg

Editat de marius75
Link spre comentariu

Acolo e un bec... cu filament, se vede clar. Lanterna portativa.

De aceea nu se vad urme de fum de torta in culoarele complet intunecate ale piramidelor.

Si faceau focul pe mese de lemn sculptate si pictate! :aplauze

Test practic:

https://www.google.ro/search?q=ancient+egyptian+stone+cutting+technology&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwijra_tyZ_VAhUmAZoKHS8jDKQQsAQIPg&biw=1024&bih=494&dpr=1#imgdii=aRghqMpL5xBk6M:&imgrc=9CCg0XGyXHF4MM:

Editat de lukeme
Link spre comentariu

In picura era o activitate de zi cu zi, iar in sculptura un episod din miturile lor. Este un personaj mare (probabil persoana importanta) si 2 personaje mai mici. In acea ”unealta” eu vad un sarpe. Judecand dupa scara unetei si a sarpelui in raport cu oamenii e clar un episod dintr-un mit.

Mai spre zilele nostre Fat Frumos cand arunca buzduganul in sus, revenea (buzduganul) pe pamant dupa 3 zile. Nimic nou sub soare!

Daca tot erau asa avansati tehnologic, sarpele poate fi si un spermatozoid.

Editat de daniels
Link spre comentariu

Cum v-am mai spus, reprezentarea este facuta de traitorii epocii respective in functie de gradul lor de perceptie tehnologica.

Eu vad ca sunt reprezentate doua rase sau specii distincte si dupa experienta mea vad in acel desen scula asta:

http://www.husqvarna.com/ca-en/products/power-cutters/k-3000-wet/966799801/

Basorelieful e deja o interpretare, poate unul nascut peste 50 de ani va vedea cu totul altceva.

Link spre comentariu

Becuri cu incandescenţă ?...

Să încercăm să analizăm puţin această teorie.

Vă puteţi imagina o civilizaţie extraterestră care ar "împrumuta"

din ştiinţa ei cea mai ineficientă metodă (d.p.d.v. energetic) de

iluminat electric artificial ?

Nu uitaţi că hidrocentrala de la Aswan (2,1 GW) funcţionează doar

de 50 de ani, ea nu exista pe vremea lui Keops !

Cât despre acceptarea ipotezei că "bateriile" antice ar fi putut

servi pentru iluminat incandescent (precum faimoasa "Baterie de la

Bagdad", cred că pe un forum al electroniştilor o asemenea afirmaţie

n-ar trebui nici măcar adusă în discuţie. Ţineţi cont de câteva

aspecte-cheie, precum lipsa unui depolarizant (fără de care ipoteticul

"element galvanic" antic şi-ar înceta rapid funcţionarea, ce-ar fi

afectată şi de o creştere extrem de bruscă a rezistenţei interne),

şi nu în ultimul rând a capacităţii derizorii pe care ar putea-o avea.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări