Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Tocmai... Sa cauti a intelege ceva,raportand totul la altceva,te duce niciunde. Eu nu m-as intreba niciodata cum au facut piramidele ,ci mai de graba de ce,de ce acolo si atat de mari. De ce o piramida si nu altceva?

In criminalistica se stabileste ,in prima faza,mobilul crimei...Doar asa poti face filmul complet al situatiei premergatoare actului in sine.

Editat de StelianP
Link spre comentariu

Probabil că metodele cu care au lucrat piatra cei ce au construit piramidele ne-ar lăsa cu gura căscată pe mulți prin ingeniozitatea lor, din păcate nu știu să se fi găsit ceva scrieri despre aceste metode, dar poate se vor găsi vreodată. Eu înclin spre utilizarea fricțiunii și a unor abrazivi în suspensie de apă, ceva similar tăierii blocurilor de marmură cu cablu și inserții de diamant. Binențeles că nu foloseau atunci diamant, dar ceva foarte abraziv tot cred că au folosit...

Metode primitive de decupare a blocurilor, cu găuri și pene se mai folosesc și acum, dar tot trebuie tăiat și cu cablul abraziv la bază.

Cred și că discuția asta nu se va termina practic niciodată, fiindcă cei care sunt ferm convinși de existența unor constructori extratereștri sau a unor vechi civilizații avansate tehnologic nu vor ceda niciodată. Eu zic totuși să nu subestimăm inteligența anticilor, fiindcă nu am inventat noi roata.....

Link spre comentariu

Oare de ce raportam totul la tehnologia din zilele noastre,n-ar fi asta o greseala?

Daca se renunta la ideea taierii blocurilor de piatra cu sculele din bronz sau Cu,ce mai ramine? Taierea cu apa sub presiune,o metoda de taiere relativ recenta, neaccesibila oamenilor acelor vremuri.

Azi in carierele de marmura se folosesc niste utilaje care taie blocurile de marmura cu niste cabluri pe care sint niste segmente acoperite cu materiale deosebit de dure,care fac posibila taierea precisa a blocurilor de marmura. Binenteles ca nici metoda asta nu era accesibila mesterilor acelor vremuri. Pina vom sti cu certitudine ,vor mai trece multi ani.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Sa ma realatur mega discutiei asteia!

Superb filmuletul!! Foarte adevarat oameni buni, foarte adevarat! Ma intreb de ce toata logica asta si taiatul firului in patru. Rampe si forta musculara! Aia e ce sa mai.

.........................Dupa trei pastile de Carbamazepina si 4 ore de somn..............................

Ati auzit de Bhagavata Purana? Una din sutrele samskrte ale Indiei.

Uitati link-ul:

http://www.gita-society.com/section3/BhPuran.pdf

La pagina 376 Capitolul 10 ''Batalia Semizeilor cu Demonii''. Doar pe aceasta am citit-o aseara. Deja imi place cartea.

Se vorbeste despre un fel de avoane acolo. Daca cititi veti vedea. Daca vreodata veti pune mana pe ''Yantra Sarvasva'' sa postati aici pe forum. V-as fii foarte recunoscator.

Link spre comentariu

Bineiteles ca anumite constructii aveau corectie optica, un exemplu cunoscut este Panthenonul, si la unele piramide au fost aplicate.

Piramidele sunt destul de vechi in zone cu furtuni de nisip, normal ca au un grad de eroziune, dar mai rezista.

Poate vor fi restaurate, replacate.

Cred c-ar lesina egiptologii daca ar citi asta... :85

Piramidele de pe platoul ala nu sunt totusi niste blocuri din Pantelimon, sa fie reabilitate cu polistiren+vinarom.

Link spre comentariu

Cred c-ar lesina egiptologii daca ar citi asta... :85

Piramidele de pe platoul ala nu sunt totusi niste blocuri din Pantelimon, sa fie reabilitate cu polistiren+vinarom.

Pot lesina din cauza caldurii!

Altfel, o gramada de monumente au fost sau sint restaurate, la fel si picturile celebre sint restaurate de oameni specializati! Egipteni nu au banii necesari, altfel ceva lucrari de intretinere ar trebui facute pe acolo! Nu stiu cum arata noul muzeu de arheologie, cind am fost in Egipt, acum multi ani, muzeul era relativ prost intretinut dar ghizii au spus ca nu se mai investeste pentru ca este un nou sediu in constructie si se va muta totul acolo!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări