Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Conform https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Pyramid_of_Giza :

Inaltimea Marii Piramide era in antichitate (deci incluzand piramidionul) H1 = 146,5 m,

Inaltimea Marii Piramide este azi H2 = 138,8 m,

iar latura bazei este L = 230,4 m, rezultand perimetrul bazei P = L x 4 = 230,4m x 4 = 921,6 m

Prin urmare:

H1 x 43200 = 146,5m x 43200 = 6328800 m = 6328,8 km

H2 x 43200 = 138,8m x 43200 = 5996160 m = 5996,16 km

P x 43200 = 921,6m x 43200 = 39813120 m = 39813,12 km

Conform https://en.wikipedia.org/wiki/Earth :

Raza polara a Pamantului este de 6356,8 km

Circumferinta ecuatoriala a Pamantului este de 40075,017 km

Eu zic că acest calcul demonstrează că este adevărat ceea ce se spune în videoclip...

Totuşi ...hai să nu ne pierdem în detalii!La nivelul lor de atunci, e o mare reuşită ...chiar dacă au greşit cu câţiva zeci/sute de km!

...poate, atunci, dimensiunea pământului era aia pe care au imortalizat-o ei în piramide?

În viitor, e posibil să se descopere ca circumferinta pământului ...a fost calculată greşit, şi-n loc de 40076,017 să fie 40076,01802328km

Şi va veni unul (mai catolic decât Papa...) să ne spună cât de proşti suntem...că n-am fost în stare să calculăm o banală circumferiţă a pământului! :rade:

De parcă am fi în stare să calculăm exact(la milimetru) distanţa până la cea mai aproape stea din galaxia Andromeda...

Link spre comentariu

Este evident că toate acele "coincidenţe" numerice atât de dragi susţinătorilor

originii extraterestre (şi reamintite de domnul Traian B) sunt valabile numai

în cazul sistemului metric, apărut abia după vreo 4500 de ani de la construcţie.

Žncercaţi să raportaţi rezultatele "uluitoare" la unităţile de măsură ale vechilor

egipteni şi veţi constata că trebuie "scos din burtă" un alt număr "miraculos" în

locul lui 43200 (https://ro.wikipedia.org/wiki/Unit%C4%83%C8%9Bi_de_m%C4%83sur%C4%83_%C3%AEn_Egiptul_Antic).

Personal consider că toate "explicaţiile" adepţilor teoriilor conspiraţioniste ce

recurg invariabil la un "Deus ex machina" (desigur, e cel mai comod) nu fac altceva

decât pseudoştiinţă.

Link spre comentariu

@Traian B Nu ma intereseaza ce spune Wikipedia. Este un site mincinos condus de neadevar. Daca Dl. Graham Hancock minte, atunci cine nu minte? Acel om este un geniu fara doar si poate. Nu ma impresioneaza numerele Dv.

Tehnologii avansate au fost si nu vor mai fii. Dv. doar incercati sa le asccundeti sau pur si simplu nu puteti intelege niste adevaruri eesentiale stiintei moderne si istoriei noastre. Stiinta moderna nu poate avansa din multe motive. Mai ganditi-va si observati ca totul se leaga atunci cand intra in discutie civilizatiile pierdute si tehnologiile foarte avansate din trecutul indepartat.

Mult stimatul domn Graham Hancock a spus adevarul in acel video. Suntem inconjurati si condusi de minciuna, traim intr-o era a minciunii. Aia e.

P.S.

''Traian B'' nu vine de la Basescu, da?

Link spre comentariu

Ideea unei "civilizaţii avansate" în noaptea timpului e trasă de păr din multe motive tehnice, ideea unei civilizaţii industriale care nu produce materiale durabile(teflon, siliconi, oteluri inox, tantal, titan, sticlă, porţelan, etc) şi pe deasupra lasă rezervele naturale neexploatate (noi le-am gasit neatinse acum vreo 7 milenii) nu e tocmai verosimilă...ca Pământul a fost vizitat în trecut de fiinţe de pe alte planete, foarte posibil, deloc fantezist, dar deocamdată avem mai mult bănuiala acestei posibilitaţi, nu dovada irefutabilă.

Link spre comentariu

@Spitfire De unde as putea stii eu ce fel de tehnologii erau la vremea respectiva (sute de mii de ani, milioane, miliarde) ?

Nu stim decat de cateva artefacte (noi, publicul larg). Avem destul de putine informatii pe care sa ne putem baza pana acuma.

Dar ce stim cu siguranta, stim cu siguranta si nu vorbim in van. Stiu cum este condusa Wikipedia si nu iau de buna balivernele lor.

Un lucru sa-l tineti minte ca cei de la conducerea lumii nu au vre-un interes ca noi populatia sa cunoastem. Ei vor pierzarea noastra.

Eu de exemplu stiu cu siguranta ca nu suntem primii pe planeta asta, dar exista posibilitatea sa fim ultimii.....

Nu incape indoiala in mintea mea ca alti oameni sau Oameni au realizat constructiile acestea megalitice pe care noi le-am mostenit.

Mai mereu sunt descoperite artefacte ''ne-la-locul lor''. De exemplu:

Sunt printre noi oameni care pur si simplu nu pot intelege adevarul. Nu au logica necesara sa treaca dincolo de aberatiile invatate in scoli, licee, universitati. Pe de o parte este vina geneticii slabe, pe de alta parte este vina societatii mincinoase.....

Nu incerc sa indoctrinez. Dv. decideti.

Link spre comentariu

Dar cum au fost taiate cele 2,5 milioane de blocuri de piatra din care este contruita Marea Piramida?

Intreb asta pentru ca din cauza ca piramida are baza cu 8 laturi, e clar ca o parte din blocuri (cele apropiate de muchia care desparte fiecare laterala in doua) nu sunt perfect paralelipipedice, ele au anumite unghiuri, care difera la fiecare bloc in parte, altfel nu s-ar fi imbinat cum trebuie. Nu mai zic de blocurile din interior, care sunt prea perfect taiate/asezate, ca sa discutam despre ele. Sa nu intre lama intre aceste blocuri de piatra, la 4.500 de ani (sau mai mult) dupa ce au fost asezate, sfideaza credibilul.

.................

Eu vreau sa vad pe cineva care reuseste sa taie/prelucreze Dioritul Roz (un material foarte dur), cu o unealta de Cupru/Bronz (un material foarte moale).

Se incumeta vreunul din adeptii mesterilor egipteni? Poate sa dea si cu seu de oaie, ca tot n-o sa reuseasca performanta asta, sa taie Dioritul cu dalta de Cupru. Si ce taietura, drepta de zici ca e facuta cu panza diamantata...

Link spre comentariu

S-a mai menționat faptul că nu toate blocurile ,,interioare,, ale piramidei sunt îmbinate și finisate cu maximă precizie. Doar cele vizibile sunt fasonate cu grijă, ca la orice construcție de artă.Cele exterioare sunt (sau au fost odată) finisate excelent, dar cele ,, de rezistență,, care nu se văd, sunt tăiate mai ,,grosier,, fiindcă era inutilă o precizie milimetrică acolo unde sunt permise toleranțe mari . De aceea e bine să vă documentați din mai multe surse independente, fiindcă unii exagerează voit sau nu anumite aspecte.....

Link spre comentariu

Asa este, doar ca eu sunt sceptic ca cele 3 piramide din platoul Gizha, au fost construite de egipteni cu dalta de Cupru si piatra pe post de ciocan.

Nu stiu cine le-a facut si cu ce tehnologie, dar anumite lucruri nu se leaga in legatutra cu egiptenii constructori (scula prelucratoare moale si materialul de prelucrat, dur)

Editat de marius75
Link spre comentariu

Dar cum au fost taiate cele 2,5 milioane de blocuri de piatra din care este contruita Marea Piramida?

Intreb asta pentru ca din cauza ca piramida are baza cu 8 laturi, e clar ca o parte din blocuri (cele apropiate de muchia care desparte fiecare laterala in doua) nu sunt perfect paralelipipedice, ele au anumite unghiuri, care difera la fiecare bloc in parte, altfel nu s-ar fi imbinat cum trebuie. Nu mai zic de blocurile din interior, care sunt prea perfect taiate/asezate, ca sa discutam despre ele. Sa nu intre lama intre aceste blocuri de piatra, la 4.500 de ani (sau mai mult) dupa ce au fost asezate, sfideaza credibilul.

.................

Eu vreau sa vad pe cineva care reuseste sa taie/prelucreze Dioritul Roz (un material foarte dur), cu o unealta de Cupru/Bronz (un material foarte moale).

Se incumeta vreunul din adeptii mesterilor egipteni? Poate sa dea si cu seu de oaie, ca tot n-o sa reuseasca performanta asta, sa taie Dioritul cu dalta de Cupru. Si ce taietura, drepta de zici ca e facuta cu panza diamantata...

Prietene, nu te mai chinui sa aduci argumente in favoarea a ceea ce e evident.

Obisnuieste-te cu ideea, promovata de unii colegi, ca piramidele le-au construit egiptenii antici cu funii, dalti de cupru si role de lemn. Acele blocuri din piatra (atatea cate sunt) taiate/imbinate cu maxima precizie a unghiurilor au fost executate cu uneltele mentionate mai sus.

Intre doua "scaldari" in Nil, mai polizau cate un bolovan, cu precizia celor mai performante utilaje existente in epoca actuala.

Tari egiptenii astia ! :)

Se arunca argumentul ca eventualele civilizatii pamantene avansate (sau, na! ... extraterestre) n-au lasat urme, deci nu au existat.

Astept sa vad urmele (dovezile) instrumentelor capabile de asemenea precizie, folosite de egipteni.

Altfel, despre ce vorbim?

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Nu se mai termina subiectele cu piramida ? Se pare ca sunt dragi conducerii.

Sa fie clar piramidele nu le-au construit extraterestrii pentru ca nu au fost fiinte venite din afara Terrei. Au fost fiinte tot de pe Pamant, dar din alta dimensiune spatio-temporala. La fel toate intalnirile cu extraterestrii, bine documentate, sunt foarte asemanatoare, diferentele sunt date doar de capacitatea de intelegere a oameilor din respectivele epoci. Nu au fost niciodata extraterestrii ci doar terestrii.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări