Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Oare ? ... care ar fi efectele asupra lamei de cupru ?

Cate lame de cupru ar trebui schimbate pentru a taia un bloc de granit (de 2.5 ... 80 t), cu oarece dimensiuni corespunzatoare greutatii? ... si cate lame ar fi necesare pentru a taia milioane de blocuri ?

Egiptenii aveau vreo fabrica in care produceau lame de cupru?

De ce or fi necesare discuri (lame. cabluri) cu invelisuri mult mai dure decat materialul ce teebuie debitat ?

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Nu conta cat costa, cat timp lua... avea prioritate absoluta. Banii inca nu se inventasera...

Nu inteleg de ce unii ii dispretuiesc pe inginerii antici, care era mult mai inteligenti si perseverenti decat multi dintre noi...

Nu era necesar sa foloseasca discuri, asta nu vor sa inteleaga unii.

Editat de lukeme
Link spre comentariu

@lukeme, eu nu dispretuiesc pe nimeni si nu am idei fixe. Intotdeauna am urat ideile fixe.

Doar ca mi se par "trase de par" teoriile egiptologilor oficiali ce privesc anumite aspecte, unul dintre ele fiind cel in discutie.

E o mare neconcordanta intre specificul/nivelul tehnologic la care se aflau vechii egipteni la acel moment si realizarile ce li se atribuie. Aceiasi egiptologi ne povestesc atat despre nivel cat si despre realizari. Nu e putin ilogic ?

Zici ca nu e necesar sa se foloseasca discuri. Bun. Atunci, ce s-a folosit pentru debitare ? ... laser, jet de apa, cablu, forta gandului ? ...

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

,,Nu inteleg de ce unii ii dispretuiesc pe inginerii antici, care era mult mai inteligenti si perseverenti decat multi dintre noi..."

Normal ca erau mult mai inteligenti decat multi dintre noi!

Inteligenta fiind o data fizica finita, se distribuia la mult mai putin indivizi.

De aici si teoria ca anticii, fiind mult mai putini ca persoane ca noi cei din ziua de astazi sa beneficieze de o ,,ratie"

mult mai bogata de inteligenta, decat cei multi si prosti din ziua de astazi.

Dezavantajul multimii!

Sa aveti o seara racoroasa!

Link spre comentariu

Dupa ce faraonul a dost ingropat caile de acces au fost astupate tot cu blocuri de piatra. Mai erau niste blocuri de piatra capcana. Erau puse pe niste planuri inclinate si lunecau daca cineva nepoftit intra acolo.

Au fost puse de extraterestri dupa moartea faraonului?

Link spre comentariu

Da. Faraonul era jumi-juma, veriga lipsa. D-aia l-au pus acolo, ca sa ne dam noi seama, ulterior, ca avem sorginte extraterestra.

Hai sa dezvoltam un pic subiectul evolutiei speciilor.

Cateva exemple actuale :

Crocodilii au aprox 100 milioane de ani de evolutie, perioada in care au ramas practic neschimbati, Din punct de vedere al evolutiei, au ajuns la maxim posibil. Inca nu au inventat nimic dpdv tehnologic. De ce creierul lor nu s-a marit in perioada asta ? (extraordinar de lunga). Sa fi inventat si ei macar o forfeca, sa-si mai taie ghearele de la picioare..

Crabii potcoava, astia au 400 milioane de ani de evolutie in spate. E ceva...dar nici astia nu au excelat la capitolul tehnologie. S-au ocupat mai mult de oraganismul lor, si-au facut sangele albastru, (nu se lipeste nici o infectie de ei) , etc, au ajuns la maxim posibil si gata. Sa fi inventat si ei macar paiul de baut apa sarata, si tot era ceva.

In 400 de milioane de ani, NIMIC! Patru sute de milioane de ani de evolutie si sunt doar cu camasa de pe ei. E jenant...

Sa ne apropiem un pic de zona delicata, adica de animale apropiate noua, dpdv al functiilor organismului.

Gorilele, astea au 10 milioane de ani evolutie, (mai mare decat a noastra), dar daca le pui o oglinda in fata, sar la bataie. Nici la ele creierul nu s-a marit in aceasta perioda. Sa fi inventat si ele o tesala din os, sa nu mai stea toata ziua sa se caute de paduchi. NIMIC in 10 milioane de ani

Doar la om creierul s-a marit (in doua trepte distincte), de fiecare data s-a marit cu aprox 1/3, si asta in doar 100.000 de ani.

De unde stau eu, asta se vede ca mutatie genetica.

Dintre toate speciile de planeta asta, doar omul inventeaza tehnologie.

Asta insemna ca gena/genele inventatorului de tehnologie, nu este de pe planeta asta, ci a fost adusa din alte zone.

Dintre toate mamiferele, doar cimpazeii folosesc unelte (spre exemplu un bat de lemn care sa traga/impinga ceva). Pai cimpanzeii au avut cam aceeasi perioada la dispozitie si DOAR ATAT POT FACE?

Text preluat:

"Corpul uman are 100.000 de miliarde de celule. În fiecare celulă există un nucleu care conţine genomul uman compus din 46 de cromozomi care deţin informaţiile necesare construirii şi funcţionării corpului uman. Fiecare cromozom este de fapt un lanţ ADN de formă spiralată. Cromozomii sunt compuşi din combinaţii (numite nucleotide) ale celor 4 substanţe “de bază” denumite A, C, G şi T (adenină, citozină, guanină şi timină).

Aceste nucleotide sunt aranjate în grupuri de gene (ale căror semnificaţii au fost descoperite de cercetători) şi care reprezintă 3 % din totalul materialului genetic uman. Restul de 97 % este un mister, pentru că rolul său nu este cunoscut. Această parte care aparent este inutilă a şi fost denumită iniţial “de umplutură”.

Un grup de cercetători care lucrează la Proiectul Genomului Uman afirmă că una din explicaţiile pentru existenţa unei părţi a restului de 97 % din secvenţele ADN-ului uman ar putea fi originea extraterestră.

Cercetări colaborative inspirate de dr. Michael Salla sugerează că o parte din aceste gene “de balast” sau “inutile” reprezintă material genetic de origine non-terestră, identificând în acestă categorie peste 20 de tipuri de gene"

Editat de marius75
Link spre comentariu

Focul.

Se crede ca stramosii nostri au reusit cumva sa stapaneasca focul. Au inceput sa manance hrana preparata termic ceia ce a sus la un surplus de energie care a fost stocata in marirea masei cerebrale. Acuma acel surplus se depune pe burta si cur. Oare de ce?

Rechinul nu a mai evoluat de milioane de ani. De ce ar mai evolua daca a atins prfectiunea penru nisa pe care o ocopa?

Link spre comentariu

Rechinul nu a mai evoluat de milioane de ani. De ce ar mai evolua daca a atins prfectiunea penru nisa pe care o ocopa?

Pt ca e un fraier...prefera carnea cruda,in locul deseurilor din carne fripte si mancate de om sub denumirea de hamburger(de exemplu). :rade:

Link spre comentariu

Bizar cum acele civilizatii n-au uitat pe Terra nici macar o piulita.

Si eu m-am intrebat la un moment dat cum de nu au uitat, cei care au mesterit, vreo scula de a lor.

Sau cine stie, poate or fi, dar nu am dat noi inca de ele. Saaauuuu... poate chiar a dat cineva peste ele si nu ne spune.

Eu mai stau cate o data si ma intreb cum dracu , in cativa zeci de ani, noi oamenii, am ajuns la avansul asta tehnologic. Vorbesc de ultimii 50-60 de ani. Pai uitati-va la cipurile astea ca de mult li s-a micsorat arhitectura in nano microni in cativa ani de zile.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări