gauss Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 (editat) Una mare , domnule Victor . Mie - mi plac aeronavele rusesti . Chiar foarte mult ... mai ales MiG-29 , 35 ... SU -27 , 30 , 35 , 37 . Un " punct " special pentru SU - 34 , Iak - 130 ... si altele , enumerarea ar fi prea lunga . Si alte categorii de tehnica militara si armament . Incerc doar sa fiu foarte exact , si pe cat posibil obiectiv in enunturi si aprecieri . Revenind la DAV - DAS ... rusii n - au stapanit niciodata tranzitia de la zborul vertical la orizontal ,,, si invers . Prototipul de Iak - 141 alocat testelor pe portavion a fost " trantit " pe punte de cel mai bun pilot de incercare pe respectiva aeronava , Yakimov . Combinatia motor de mars plus motoare de sustentatie a fost falimentara , inclusiv la Iak - 38 Forger . Jumatate din ele au fost pierdute in accidente ... Motoarele de sustentatie sant " lest " in zborul de lupta ... de unde si raza de actiune si incarcatura " platita " de lupta foarte mica ... a se compara cu Harrier , mai ales varianta americana AV - 8 B. In fine , exista documentatie cu aeronavele rusesti Iak DAV - DAS ... Editat Iulie 30, 2017 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 Sunt interesat și de alte categorii de armament . Spre exemplu , consider că manipularea sovietica bine făcută , a făcut să se considere că platforma Kalașnikov este superioară oricărei arme imperialiste . Eu nu pot să cred așa ceva sub nicio formă ... daca cumva aveți documentație la un nivel tehnic asemănător cu cele anterioare , aș fi interesat de FN FAL , G3 , M16 , M14 , M4 etc . Mulțumesc ! Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 Vedem ... cautam ... gasim . Desi nu e subiectul topicului , as atrage atentia asupra unei confuzii asupra AK - 47 , si variantele ulterioare ... inclusiv cele " bastinase " . A fost denumit , promovat etc . ( milioane de soldati au invatat asa ) ca fiind pistol - mitraliera , cand de fapt este pusca de asalt . De ce ? Pusca de asalt e net superioara , ideea era sa se creada ca de fapt arma de baza e inferioara ... , noi eram slabi si neajutorati , imperialistii ... tari si puternici ! Link spre comentariu
ex.escu Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 Multumiri pentru cartea Dl.D. Sharp,documentata, obiectiva....inclusiv prezentarea unor concepte mai putin populare gen aripa zburatoare si aripi inversate -Grumann x29 a fost testat in urma cu 30 de ani de americani,Suhoi 47 zboara (bine) in prezent,ambele inspirate din Ju287,care a zburat cu aproape 75 ani in urma. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 (editat) Va suparati pe mine daca fac mici corecturi ? ... Pe net exista SU - 47 ... e o greseala , promovata de insasi fabricant si media ruseasca , pentru a crea confuzie . Denumirea corecta este S - 47 . Nu mai zboara ... a fost coleg de generatie cu MiG 1.42 ( sau 1.44 ... ) , considerate generatia urmatoare de avioane de vanatoare - interceptare rusesti . Din pacate , au esuat ... se poate detalia . Cand a venit documentatia procurata prin " mijloace specifice " , biroul Suhoi a abordat T - 50 , sau PAK - FA ... biroul Mikoian n - a mai abordat nimic . Hotararea politica a fost ca numai Suhoi va produce aeronave de vanatoare - interceptare ... doar pentru un tip de avion a " venit " documentatia ... de unde pauza de 20 si ... de ani la Mikoian . Abia " astazi " s - a autorizat MiG-35 , cam aceeasi Marie , cu alta ... fatza , fiindca exista cerere ... MiG-29 a fost returnat de ceva beneficiari , din motive de calitate ... altii le - au tras pe dreapta , si au cerut schimbarea in compensatie a motoarelor ( si sistemelor ) cu deficiente ... sa fie bine , ca sa nu fie rau ... si toata lumea multumita ! https://www.flightglobal.com/news/articles/algeria-returns-faulty-mig-29s-221771/ https://www.defensenews.com/naval/2016/08/10/report-india-s-russian-made-mig-29k-fighters-face-problems/ Sunt interesat și de alte categorii de armament .Spre exemplu , consider că manipularea sovietica bine făcută , a făcut să se considere că platforma Kalașnikov este superioară oricărei arme imperialiste .Eu nu pot să cred așa ceva sub nicio formă ... daca cumva aveți documentație la un nivel tehnic asemănător cu cele anterioare , aș fi interesat de FN FAL , G3 , M16 , M14 , M4 etc .Mulțumesc ! O mica ( cred ) surpriza ... o fi apartinut lui Vasili ... Zaitsev ? ... pdf Editat Iulie 30, 2017 de gauss Link spre comentariu
ex.escu Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 Nu e nici o suparare, o informatie reala e greu de gasit ,si americanii,si rusii (in special) stapanesc arta dezinformarii,mass media face parte din acest joc,fiecare parte incearca sa pregateasca "surprize" celeilalte. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 30, 2017 Partajează Postat Iulie 30, 2017 (editat) Tare mult imi doresc sa se ramana ( doar ) la surprize de media ... limba scoasa si ceva injuraturi ... astea nu dor , sant pentru prestigiu , nu le ia nimeni in seama . Ma rog , ma opresc aici ... desi nu mi - am terminat ideea , sper sa fie gresita ! Plusez inca una ( nu " cu sec "... ) , sa fie " masa bogata " ... Aerofax Yakovlev s V STOL Fighters Yak 36 Yak 38 Yak 41 and Yak 141 rar Editat Iulie 30, 2017 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 gauss, eu te rog sa nu te opresti aici! Multumesc. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 (editat) Ma rog ... pofta vine mancand . Mai plusez una ( de calitate , cred ) ... tot la " culoare " , poate fac un careu ... sper sa nu ma incurc in ele ! Red Star 36 Yak 36 Yak 38 Yak 41 pdf Editat Iulie 31, 2017 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 (editat) Asul de pica ... ( a fost folosit ca emblema personala de nemti , in diferite forme si variante , in ambele razboaie , chiar si oficial la o escadra ...https://en.wikipedia.org/wiki/Jagdgeschwader_54 ) . AAA VTOL Aircraft pdf Editat Iulie 31, 2017 de gauss Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 Vad ca nimeni nu zice un cuvintel si despre IAR-ul nostru (80/81). Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 Si un " decar " ... tot de la Iakovlev ... niste " ciudatenii " mai rar pomenite , cel putin pe la noi ... Yakovlev Yak 25 26 27 28 pdf Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 IAK 25 cu rezervoare suplimentare am vazut prin `74 pe la Sibiu in zbor. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 (editat) Ce o fi cautat pe acolo ? ... ca noi ( din ce stiu ) n - am avut in inzestrare ... Din ( aceeasi ) categoria(e) ... am vazut 3 MiG - uri 25 , la verticala Fetesti - ului ... se duceau la bulgari , n - aveam cum sa le confund ... Oricum , nu eram singur ... ideea e ca nimeni nu stia nimic despre " eveniment " , desi nu eram chiar la cofetarie , ci la linia de avioane ... In fine , amintiri ! Editat Iulie 31, 2017 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 31, 2017 Partajează Postat Iulie 31, 2017 Erau 2 si la inceput am crezut ca duc bombe sub aripi dar ne`a lamurit un coleg de liceu care facea Academia la echipament de bord ca in fapt sint rezervoare suplimentare. Link spre comentariu
Postări Recomandate