Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Messerschmitt Me 262 and Mig-15

Postări Recomandate

sute de mega ? Ce gluma e asta ? ..

Daca te referi la afirmatia mea, am o cutie cam de 500x300x300, plina ochi cu Cd-uri si DVD-uri cu carti, poze, planuri desene despre avioanele WWI si WWII.

Eu , cand le gasesc , le cumpar si in format fizic .

Sa inteleg ca esti kit-colector sau si lucrezi la ele?

Tamiya nu mai e de mult una din firmele cu staif!

Link spre comentariu

Nu ... nu colectionez modele . Am doar cateva , de aeronave . Si multe la cutie , asteptand sa fie montate . Dupa ce ai avut de - a face cu aeronave in " carne si oase " , nu mai e asa mare indemnul ... Cumpar fizic carti , reviste etc . Cu specific militar . Am spus ca pe cele cu poze frumoase , colorate . Era si ceva autoironic . Probabil s - a inteles gresit , nu stiu de ce . Am cumparat si de - afara ... unde nu - s chiar ieftine ! La intrebarea ce gluma e cu sute de mega , iar cred ca s - a inteles gresit . Un PDF bun al unei reviste ilustrate are minim 100 mega . Deci ... cateva reviste ? ... Cred ca am de ordinul Terra B . Cu 2 cifre ... Cam cu tot ce e pe profil , e pasiunea mea . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Sigur au fost . Me - urile au " tinut "  frontul , in luptele cu rusi , americani si nemti . Ca asa a fost istoria , si vremurile . Din pacate , au fost " taiate " toate , nici un avion istoric romanesc nu si - a gasit odihna in vreun muzeu , nici macar cele fabricate in Romania ( inclusiv o serie de Me-109 G-6 ) . Nici emblematicul IAR - 80/81 . Trist ...

P.S. - o " pastila " mica de patriotism :

Osprey Aircraft of the Aces 054 Romanian Aces of World War 2 pdf

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 oră în urmă, gauss a spus:

Sigur au fost . Me - urile au " tinut "  frontul , in luptele cu rusi , americani si nemti . Ca asa a fost istoria , si vremurile . Din pacate , au fost " taiate " toate , nici un avion istoric romanesc nu si - a gasit odihna in vreun muzeu , nici macar cele fabricate in Romania ( inclusiv o serie de Me-109 G-6 ) . Nici emblematicul IAR - 80/81 . Trist ...

Asa sintem noi! Ne batem joc de istorie.

Am fost si inca sint pasionat de avioane. Pacat ca nici un avion fabricat in tara inainte de razboi, n-a fost conservat! Am cumparat toate revistele modelism, pina cind au aparut ceva ''sincope''. O sa ma apuc sa le caut.

Ma intreb,cum la noi nici o revista, nu rezista mai mult de 10-15 ani? Singura revista care a reusit performanta sa rezista citeva decenii, a fost revista Tehnium! Cine a avut interesul, sa faca sa dispara, reviste care au avut priza la pasionatii de electronica, aeromodelism, rachetomodelism, automodelism, radio amatorism?

Nu-i pacat ca au disparut, atitea reviste ,care, atunci cind apareau la chioschiuri, se facea coada!

Pacat, mare pacat!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Se implinesc 75 de ani de la moartea eroica a Cpt. Av. Alexandru Serbanescu, in ultimul mare raid american impotriva Romaniei. Formatia sa numara 12 avioane care s-au angajat intr-o lupta inegala cu 20 de Mustanguri americane.

„Nu înţeleg ca un inamic, oricât de mare şi puternic ar fi, să intre în ţara mea ca-n sat fără câini şi s-o pustiască. (...) Nu se va putea spune că în România nu a ieşit niciun român în faţa americanilor, chiar dacă pierdem bătălia.”

Din 2006, numele il poarta Baza 95 Aeriana Bacau.

68738051_2524055850987589_8468723914757898240_n.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu

Asul asilor romani , capitan ( rezerva ) Constantin ( Bazu ) Cantacuzino :

https://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_Cantacuzino_(aviator)

P.S. - participant la lupta aeriana in care a murit capitanul Alexandru Serbanescu , si posesor de victorii ( foarte rare ) asupra Mustang - urilor americane , net superioare Me - urilor romanesti . 

P.P.S. - caut in arhiva , si postez film original ( rar ) despre raidurile americane deasupra Romaniei in WW2 .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Au fost oameni deosebiti ,si-au facut datoria fata de patrie ,dupa razboi unii au fost nevoiti sa fuga (Bâzu) din tara,altii au intrat la inchisoare ( T.Greceanu “Sunt lucruri pentru care oamenii nu sunt făcuţi. Dumnezeu n-a făcut oamenii pentru orice. E aşa de simplu să mori. De ce să te compromiţi ca să trăieşti? (…) Eu am pierdut partida. Pentru că partida n-o dictez eu… M-am bătut pentru ţara asta şi la 2000 de kilometri într-un sens şi în celălalt, şi pe frontul de răsărit şi pe cel de apus. Şi am crezut în virtuţile neamului. Şi uitaţi-vă ce-am cules.”).

Link spre comentariu

Patriotism , onoare , simtul datoriei . Si altele ... Bizu Cantacuzino n - avea nici o treaba cu razboiul , putea sa fenteze fara sa  - i zica nimeni nimic . S - a dus voluntar , in doua ture . Putea sa renunte dupa prima , isi facuse datoria corect fata de tara . Dar a ales sa continue , in perioada in care razboiul intorsese foaia , si se murea pe capete , in luptele necrutatoare cu americanii si rusii . Si dupa intoarcerea armelor , cu germanii ... , care numai piloti prosti nu erau . Rasplata ? ... , a lui si a altora ? ...

Teodor Greceanu pierde in puscarie ambele picioare , in urma torturilor , bagate cu forta in apa care a inghetat . Altii au murit , tot pe - acolo . Nu sunt prea multe de spus ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări