Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Messerschmitt Me 262 and Mig-15

Postări Recomandate

Calitatea armamentultui si soldatilor se poate vedea clar in pierderile din batalia de la Kursk: rusii au pierdut 1.600 de tancuri, germanii 300.

Iar la aviatie 1000 la 200.

Proportiile s-au pastrat aproape identice si pe parcursul intregului razboi, aproximativ 5:1.

Editat de lukeme
Link spre comentariu

Sau unele din cartile lui C.C. Bergius, si el pilot în WWII.

Sant publicate si in limbi altele decat germana ? ... Limba la care stiu cateva zeci de cuvinte ... dar nu stiu sa le " leg " in propozitii , chiar si doar cu subiect si predicat . Galland , Rudel , Hartmann si altii au fost tradusi ... ma rog , interese editoriale . Adica direct pecuniare . Altfel , cam toti " marii " mansei au publicat memorii , carti explicative sau de alta natura . Cu ceva eforturi , se pot gasi ... Are si Romania literatura de genul ... cateodata mai greu de gasit decat cea " internationala " . Tirajele sant mici , editurile obscure , reclama si informare ioc ...

Altfel ... la Prohorovka a fost cea mai mare batalie de tancuri din istorie ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Che chiar nu mă interesează ... Oricum am început căutările , dacă am succes , dau de știre . Când ajung acasă , voi posta pentru început Adolf Galland ... figură emblematică . Ca fapt divers , a mai avut doi frați aviatori , ambii cu palmares consistent . Au decedat în lupta , războiul e un lucru rău ,și tragic !

Link spre comentariu

Se pare că Hs129 are urmași indirecți .

După operațiunea Paperclip , SUA au studiat si au realizat diverse aparate considerate intermediare , până la realizarea lui A10 , un aparat considerat referință pentru CAS .

Desigur , resursa de viață a lui A10 a expirat , ca și amenințarea pentru care a fost proiectat ( hoardele de tancuri T64 și T72 ale Pactului de la Varșovia ) și a venit vremea înlocuirii acestuia .

Oare ce sa fie ?

https://theaviationist.com/2017/08/30/here-are-the-first-images-of-the-first-bell-v-280-valor-next-generation-tilt-rotor-aircraft-prototype/

Sau

http://www.thefirearmblog.com/blog/2017/08/30/10s-little-brother-usafs-oa-x-light-attack-demo-shines-spotlight-close-air-support/

Oare care va fi viitorul avion CAS ?

Link spre comentariu

A - 10 am inteles ca " mai sta " in inventar ... cel putin niste ani . l - au retras de atatea ori , ca nu mai crede nimeni . O sa ajunga ca B - 52 ... o permanenta a USAF ! ... Oare cum i - ar sta dincolo de Panmunjom ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Din moment ce Coreea de Sud si SUA ar avea in caz de conflict o suprematie aeriana imensa, soarta celor 4500 de tancuri ale lui kim, majoritatea fiind tancuri rusesti invechite, gen T55 si T62, ar fi clara.

A-10 Thunderbolt ar "toca" totul la sol, la fel ca in Irak... plus elicopterele de atac la sol...

Ce sa mai vorbim de armata Sud-coreeana care e inarmata cu tancuri ultra-moderne asemanatoare Leopardului , plus aliatii americani cu M1 Abrams... iese masacru.

Editat de lukeme
Link spre comentariu

Nu prea .

Relieful muntos / deluros nu permite un atac ca-n brânză , dar permite lupta de rezistență la nivel de pluton sau chiar de grupă !

Unii , mai nemți , au pățit o situație asemănătoare , în pădurile și mlaștinile din Belarus , în WW2 , în lupta contra partizanilor ...

Rezultatele reale au fost zero , indiferent de nivelul forțelor germane angajate în luptă .

Link spre comentariu

Vrei sa spui ca partizanii belarusi au oprit Wermachtul in drum spre Moscova?

Nu, idiotenia pictorului austriac de firme, caporal medaliat cu crucea de fier in WWI, e de vina.

Daca isi lasa generalii sa mentina obiectivul razboiului-fulger, adica capitala inamicului, germanii castigau WWII

Link spre comentariu

Nu nu au oprit viermahtu' dar viermahtu' nu i-a afectat în lupta lor de rezistență în drumul către Mascva .

Nu că nu ar fi vrut , ci pentru că nu a putut !

Oricum au făcut o foame în pădurile alea , rar întâlnită .

După război , au avut probleme de metabolism mai grave decât supraviețuirii din lagărele de concentrare , datorită alimentației exclusive cu proteine animale , fără lipide sau glucide ...

Majoritatea partizanilor au murit până în 1960 , indiferent de vârsta biologică .

Se poate considera că viermahtu' i-a ucis în luptă dreaptă :) ?

Editat de Victor
Link spre comentariu

Nu cred ca va fi vreo lupta de partizani . Pentru aia trebuie determinare , fanatism , un tel credibil ... si nu pe ultimul loc , dispret pentru propria viata . Eu cred ca in primele 10 minute dupa ora " H " , va fi un aflux masiv de dezertori spre Coreea de Sud , alaturi de ceva non - combat ( in cel mai bun caz ) . Marlboro , hamburgeri si USD sant seducatoare ... parca am mai vazut asa ceva in anii ' 90 ... al doilea razboi din Golf . Irakienii primeau dupa inregistrare ca POW 2 pachete tigari si 50 USD . Multi pupau mana celui de la registru ... cine e curios , poate gasi filmarile respective . Au fost si la TVR .

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări