Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amp pe tuburi ,schema radio traviata

battobataaree

Postări Recomandate

Buna seara,am un amplificator facut dupa o schema de la radio traviata si are o problema.Potentiometrul de bass nu da suficient,adica functioneaza bine inaltele ,dar bassul nu imi da cat trebuie.Corectorul este tip baxandall.Am reverificat circuitul dupa schema si pare corect totul.Singura modificare pe care am facut-o este ca am pus un potentiometru de volum de 100k in loc de 1Mohm ,in rest totul este in parametrii ,inclusiv traful de iesire ,tot ...Se aude foarte clar ,doar ca mai trebuie bass si nu mai am de unde. O fi de la valoarea aia mai mica din potentiometrul de volum,sau poate trebuie modificata partea de intrare...?...iata schema

post-177446-0-26123100-1500406824_thumb.jpg

Editat de battobataaree
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• battobataaree

3

• Manica Stefan

2

• QQme

1

• StelianP

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai masurat toate piesele la asamblare? Inclusiv condensatori? Ai folosit si piese recuperate?

Editat de Manica Stefan
Link spre comentariu
Vizitator mesterika

Salve,

greseala pe care ai facut-o, e ca ai modificat corectorul de ton, care a modificat implicit si factorul de amplificare a triodelor din preamplificare.

Colegi de pe forum, trebuiau sa-ti explice fenomenul ...

bafta si spor la treaba

Editat de mesterika
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Salve,

greseala pe care ai facut-o, e ca ai modificat corectorul de ton, care a modificat implicit si factorul de amplificare a triodelor din preamplificare.

Colegi de pe forum, trebuiau sa-ti explice fenomenul ...

bafta si spor la treaba

" Singura modificare pe care am facut-o este ca am pus un potentiometru de volum de 100k in loc de 1Mohm "

Nu a modificat nici un corector de ton !

Cam cum modifica un corector de ton factorul de amplificar a unui etaj de amplificare cu o trioda ?

Editat de viobio
Link spre comentariu

Crezi ca trioda e proasta si nu stie ca ai umblat pe acolo? :rade: O fi crezut ca daca a scazut valoarea potentiometrului a venit semnalul avalansa in preu.

Editat de StelianP
Link spre comentariu

nu,pur si simplu nu am avut potentiometru de volum de 1mohm stereo si am pus de 100k si automat se auzea mai ascutit din primul etaj ,cumva...Am gasit intre timp 1 mohm si s-a modificat totul...de la ton la sensibilitate pe intrare...e totul ok acum...multumesc tuturor...;)

Editat de battobataaree
Link spre comentariu

foarte simplu intră în discuţie răspunsul unui filtru RC trece sus la frecvenţe joase (cuplaj capacitiv strâns sau mai puţin strâns)

un cuplaj capacitiv dat pe intrare pentru 1MΩ asigura un f_min/-3db într-o bandă audio dată

dacă se modifică valoarea potenţiometrului se trece de la 1MΩ la 100KΩ şi se menţine valoarea condensatorului de cuplaj realizăm un filtru trece sus adică modificăm f_min/-3db nu mai avem acelaşi transfer la joase(transfer mult atenuat la joase)

evident(situaţia în discuţie) pentru menţinerea transferului la joase cu potenţiometru 100KΩ trebuia majorată capacitatea de cuplaj din intrare cu 10X

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

salutare! 

Detine cineva schema acestui radioreceptor cu pick-up in format mai mare ? schemele de pe internet sunt neclare la zoom...:26

Traviata 1.

Am mai reconditionat un Mangalia 2, si aceiasi problema am avut cu schema..Stiu ca m-a ajutat cineva cu un PDF..

Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări