Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator acumulatori Lithium - Ajutor

Vizitator Stan77

Postări Recomandate

E bine de știut că schimbarea valorii rezistențelor de limitare duce și la modificarea timpului de încărcare. Mărirea valorii va duce la mărirea timpului, fiindcă curentul de încărcare scade.Se consideră complet încărcată bateria atunci când tensiunea per element ajunge la 1,45V dar odată cu uzura, tensiunea maximă crește, cel mai eficient mod de supraveghere fiind după temperatura maximă la sfârșitul încărcării.Dar asta necesită ceva mai multă electronică decât o rezistență și un led. Dacă la elemenții Ni-Cd se poate face și o încărcare ,,simplificată,, cu limitarea doar prin rezistență (fără pretenții de fiabilitate), elemenții Li-Ion nu suportă astfel de ,,improvizații,, lipsa circuitelor dedicate de siguranță ducând la rapida deteriorare ireversibilă și nu de puține ori la accidente (explozii, incendiu).

Link spre comentariu

Se pot pune si LiIon din categoria high drain ,se identifica dupa cum s-a spus ai sus ca avand un marcaj de genul 20 C,care spune ca se pot trage curenti de 20 ori mai mari decat capacitatea bateriei pentru timpi de ordinul secundelor (EX :la un element de 2000mAh ora se pot solicita curenti de pana 40A pentru intervale de pana la 4s.

Se gasec si circuite dedicate pentru control si incarcare dar nu sunt pentru incepatori.

Personal am cochetat si eu cu ideea dar nu am testat si nu recomand amatorilor aceste modificari.

Se gasesc acunulatori Nimh de acelasi calibru cu ce ai tu si nu sunt scumpi.

Link spre comentariu

Se găsesc acumulatori noi de rezervă Ni-Cd pentru bormașini ieftine gen Einhell sau Stern, la prețuri modice, eu am văzut prin zona mea între 45- 60 Lei depinzând de tensiunea de lucru. Se pot apoi scoate acei elemenți și monta în locul celor uzați....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări