Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amintiri despre Radio Vacanţa

Postări Recomandate

Imi aduc aminte ca, dupa ce veneam de la Costinesti, alergam pe la diversi 'intreprinzatori" pentru a face rost de hit-urile auzite pe plaja, la Radio Vacanta!

Link spre comentariu

Din păcate, nu.

Transmite în următoarele judeţe şi localitaţi, pe următoarele frecvenţe:

* Constanţa - Constanţa - 100,1 MHz - FM

* Constanţa - Eforie - 90,8 MHz - FM

* Tulcea - Tulcea - 93 MHz - FM

* Tulcea - Sulina - 106,2 MHz - FM

Link spre comentariu

Muzica straina intra in tara prin intermediul celor ce aveau posibilitatea de a se deplasa in strainatate. Marinarii erau principalii furnizori de benzi si casete audio - mai tarziu si video - in zona litoralului. Mai erau si alte (multe) categorii profesionale ce faceau acelasi lucru pentru alte zone din tara.

Link spre comentariu

Aviatia civila ... pilotii si echipajele curselor externe . La 2 saptamani , cateodata si la saptamana ... in sezon ( vara , si de sarbatori ) chiar de 2 ori pe saptamana , aparea " matrita " , o banda de 90 minute . Inregistrata de pe discuri vinil , care apoi erau vandute colectionarilor " audiofili " . Banda era multiplicata , si livrata " distribuitorilor " locali , in principal in orasele mari , de unde se dilua la cei de mai mica anvergura , si la utilizatorii finali . Centre de creatie ( in principal ) Bucuresti si Cluj . Cost la utilizatorul final 100 lei ( continutul ) . Cateodata se livra si suportul , celebrele ORWO . Ma rog , existau si variatiuni locale ( mai ales pretul ) . Nu vorbesc chiar din auzite ... pana in 1990 m - am ocupat de sculele catorva distribuitori din urbea mea , si de cele ale utilizatorilor finali . Ma rog , acestia selectiv ... Am si astazi cateva sute de benzi , din perioada , aveam acces gratis la continut . Nu ma indur sa le arunc ... desi ocupa spatiu , si le ascult foarte rar ... De prin 1986 s - a extins filiera " video " , cu mai putini depozitari si ( mult ) mai multi consumatori . Prin 1989 au aparut pe scara mai larga si CD - urile ... noroc ca a venit revolutia , si cam in un an si jumatate a cazut industria ... accesul la continut s - a liberalizat .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Bunicul si unchiul din DE. Mai am si azi discul The Teens (Teens & Jeans & Rock'n'Roll) cu care am sarbatorit admiterea la facultate.

Multe benzi (de la USCIU) le-am primit prin intermediul personalului diplomatic. Lazi întregi. Asa am devenit fan country.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Am cunoscut un tip care vindea muzica. Buna, ultimile noutati. Mai tirziu am aflat cum facea rost de ea. Tipul cunostea pe cineva in vama cu care, normal, impartea ghiseftul. Cum venea un colet cu discuri sau benzi, pentru cei ce aveau neamuri prin cele strainatati, omul din vama ii dadea telefon. Tipul lua discurile/benzile, le copia la rind, si ducea totul inapoi imediat. Apoi, in tihna, facea o selectie cu ce se cerea sau ce credea el ca merita, apoi vindea benzile. Din "munca" asta isi cumparase pic-up si magnetofon performante, asa ca ce cumparai de la el era de calitate.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări