Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cutii pentru difuri de 20 cm????

Vizitator newline

Postări Recomandate

Vizitator newline

Va salut!Am si eu doua difuzoare de 20 cm si as vrea sa le fac niste cutii... Mi-ati putea da niste sfaturi? Prea multe despre ele nu va pot spune in afara de ce sta scris pe spatele lor si care habar nu am daca are legatura cu realitatea (impedanta e reala, am masurat-o). Nu le-am auzit niciodata cum suna pe un amplif mai rasarit (le-am primit "moca" de la un amic) ci doar pe un mic amplitunner de 15W... Pe ampliful asta se auzea un bas frumusel dar abia le misca (se auzeau incet dar bine). Pot sa va spun ca sunt noi noute si nu au fost niciodata legate la un amplif mai puternic decat cel de 15W al meu...Sper sa scot ceva cat de cat acceptabil din ele cu ajutorul vostru... Astept niste sfaturi, pareri...[/img]

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• indrei

2

Top autori în acest subiect

nu pot sa iti spun tare multe de difurile astea .. numa k am auzit cum suna numai k erau de 30 cm diametru .. si la 80 de watti mergeau destul de bine fara baraituri .. si cu un bas destul de dragut

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Difuzoarele BM20-250 sunt destinate domeniului "auto" si mai putin pentru sonorizarea unor spatii inchise de genul camerelor de apartament. Acasa, utilizarea acestor difuzoare in cadrul unor incinte bass reflex la putere maxima denota un sunet mediocru. De fapt Qts acestui difuzor, daca mi-a aduc bine aminte, era undeva pe la 0,6-0,65. Totusi, practic am observat ca suna mai bine daca se utilizeaza in masina, dar si acolo trebuie avut mare grija ca s-ar putea sa nu multumeasca pe oricine - de ce spun asta ? Pentru ca am avut ocazia sa vad cum un client a implementat acest difuzor intr-un "tun de bass" pt masina si rezultatul era....putin spus mediocru. Apoi m-a intrebat daca se mai poate imbunatati ceva. Totusi, nu este de mirare ca:

le-am primit "moca" de la un amic

Deci, te-ai cam pacalit cu aceste difuzoare. Ce ti-ar mai ramane de incercat asa ca sa zici ca nu le-ai luat degeaba. Construiesti in prima faza o incinta inchisa de circa 45-50 litri apoi o testezi la un amplificator mai serios decat amplituner-ul ala si vezi cum suna si apoi in functie de rezultate si cat de bine suna te hotarasti sa faci incinta bass-reflex sau nu. Din pacate acest tip de difuzor necesita cateva "experimente". Chiar daca ti-as spune cateva din specificatiile lui tehnice (care au fost masurate si estimate de mine la vremea respectiva, cu erorile de rigoare) numai un "experiment" practic poate fi concludent si in masura sa te multumeasca. De ce iti spun asta ? Deoarece am testat si alte diametre de difuzoare BM, inclusiv un alt exemplar BM ca al tau si am observat ca dispersia parametrilor T/S era cam mare. Asta denota faptul ca sunt "facute" de producator fara simt de raspundere si fara a respecta cele mai elementare norme privind calitatea.P.S. Pentru a aprecia calitativ sunetul reprodus de un difuzor acestuia i se adopta o incinta corect dimensionata conform caracteristicilor lui si NU se apreciaza cu "difuzorul tinut pe masa".NUMAI BINE
Link spre comentariu
Vizitator gagikutzu

acelasi tip de difuzor am si eu si este legat la un amplif cu tda 7294,cutia am facut-o singur dupa ce facusem alta in prealabil care mi-a dat speranta ca pot scoate ceva din acest dif insa cum spunea cineva mai sus...nu sunt difuri foarte bune.o cutie facuta dupa mai multe incercari te poate scoate din incurcatura si sa si redea un bas curat si calitativ.eu la diful meu am facut o incinta de aproximativ 85l si sunt multumit de performantele care le-am scos dintr-un dif de cateva sute de mii.in masina e adevarat ca se aud mult mai bine decit in cameradar si acolo le trebuie incinta facuta altfel nu o sa se auda mare lucru in ele.totusi eu la banii dati pe el sincer ma asteptam la ceva rau insa am ramsa uimit ca la putere de 70w se aude foarte bine fara nici un pic de distorsiuni.incearca si fa-ti o cutie la el si din aia usor usor o modifici pana scoti ceva sa iti placa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări