Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

hmmm

moro

Postări Recomandate

Vreau Sa Imi fac o Boxa 500W/4ohmi cu 2 difuri de 250W/8ohmi fiecare

Posted Image

credetzi ca asta ar fi cea mai buna modalitate dea le conecta ca sa obtzin 4 ohmi? sau exista alte variante de conectare a lor ca sa obtzin 4 ohmi din 2 de 8 ohmi?

si vreau dupa cum se vede in antifaza deoarece au niste avantaje cum ar fi excursia membranei se reduce la jumatate fatza de utilizarea unui singur dif

a la putere nush ... ele la montarea in paralel Puterile celor 2 dif se aduna?

poate ca pare stupid ce intreb da eu recunosc ca in domeniu de proiectare boxe nu prea is cu ele :)

mai si cu filtrele un site ceva despre cum se calculeaza ele si dupa ce criterii (stiu si eu ca au rol de taiere a anumitor frecvente)

a si la multzi ani

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aghora17

2

• moro

2

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

parerea mea (nu e musai cea mai buna in acest domeniu), este ca, cu exceptia filtrului, despre care nu's ce sa zic, ca restul e bine. impedantele se compun precum rezistentele si puterea se aduna. sau mai degraba se imparte pe fiecare difuzor. asta inseamana ca daca statia ta scoate 100W/4Ohmi de ex, nu o sa scoata mai mult pe nici o configuratie cu impedanta echivalenta de 4 ohmi. in fine, astea sunt detaliiPS, nu cred ca e bine cum ai polarizat difuzorul din dreapta. excursia se reduce oricum datorita faptului ca dif e de 8 ohmi

Link spre comentariu

si teoretic se aude ceva... ca apare ceva diferenta de faza .. numai daca ar fi distanta dintre difuri 0 nu s-ar auzi nimicoricum .. inafara de cazul in care se foloseste un montaj push-pull legarea in antifaza are numia dezavantaje

Link spre comentariu

si atunci cum sa obtzin 4ohmi ? cu 2 de 8 ohmi ... mam documentat o leaka si am vaz ca ele in antifaza ar lucra mai lejer in sensu ca un dif mere in spate cu membrana si celalalt in fatza deci sar ,,injumatati'' cursa membranei unui dif fatza de cazul folosiri unui difDaca le pun cu polaritatea la fel ar suna mai bine?avetzi o solutzie mai buna?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări