Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intel core 2 duo e7200 2,53ghz versus e6600 2,4ghz

sin

Postări Recomandate

am o dilema: cel de 2,53 este pe arhitectura de 45nm iar celalalt pe 65nm, cu toate astea, pe net zice ca este mai bun cel de 2,4ghz. Vreau sa aflu parerea unui cunoscator, pt ca le detin pe amandoua si vreau sa-l folosesc pe cel mai bun, pe o placa de la gigabit de tipul ga-ep31-ds3l. Eu stiam ca ca cele pe o arhitectura de 45nm sunt cele mai rapide...gresesc undeva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sin

4

• George(sb)

2

• maxente

2

• dany_cta

1

Top autori în acest subiect

Vezi FSB-ul si cache-ul. Cel cu cache mai mare este mai

bun.

Diferenta de frecventa este insesizabila in uz normal.

Am avut primul C2D 6600 intrat in tara (al doilea proprietar), era un sample.

Ce vremuri...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Din ce am mai citit eu, instructiunile alea SSE4.1 sunt pentru media.

Pana sa renunte youtube la porcaria aia de flash player, am observat ca daca incercam sa vad un videoclip in HD cu un procesor fara SSE4.1 se vedea ca porcu, cu frame-uri si tot felul de intreruperi. In schimb pe un procesor cu instrunctiunile alea se vedea excelent.

Link spre comentariu

La mine partea practica bate orice. De cateva luni am luat un laptop dell gama profesionala cu i7 3740hq, am facut pe dracu si am pus pe el 16 gb ram si SSD. Unii imi spun ca are numa 6m cash, ca e doar generatia a 3-a, laptopul asta bate in practica tot ce a trecut vre-o data prin mana mea, e singura scula care duce video 8k pe youtube. Am avut la reparat peste 2000 de calculatoare si laptopuri, sisteme cu procesoare cu 12m cash si cu ddr4, nu stiu sa spun de ce s-au comportat atat de jalnic.La mine testul procesoarelor e foarte simplu: pun pe youtube si incep sa cresc calitatea, cel care duce cel mai mult ala e desemnat castigator.

Link spre comentariu

Sau poate pur si simplu are driverele perfect compatibile si setarile corecte in browser sa foloseasca acceleratia in timp ce celelalte avioane nu le aveau.

Eu cand vad un procesor din generatie veche stiu ca nu are cum sa se compare cu unul dintr-o generatie mai noua chiar si la o generatie diferenta decat daca comparam incorect modele din clase diferite sau optimizari diferite in software.

Link spre comentariu

Eu am un Lenovo T420 cu I7, ssd si 16Gram cu placa video integrata.

In afara de performanta video si asta nu in toate videoclipurile pune in cur orice laptop nou de la orice firma care are pret sub 2500Ron

Link spre comentariu

Procesoarele de laptop sunt numai cu numele I3, I5, I7, doar setul de instructiuni si arhitectura generala este identica cu a procesoarelor de desktop, nu poti avea un CPU la acelasi nivel de performanta nici in mama si tatal lui Alienware, Qosmio&stuff, sistemul de racire e o gluma la laptop comparativ cu desktop, sursa de alimentare e limitata, etc. Exista laptopuri de exceptie din punct de vedere constructiv, unde s-au luat masuri serioase de optimizare a puterii de calcul, de ex. HP Probook 450 G2, desi nu e un laptop scump(nu era, mai exact, fiindca e scos din productie) da clasa unor laptopuri de 2-3 ori mai scumpe, iar service-ul acestor laptop-uri optimizate e o placere, nu un chin.

Revenind on-topic, as alege e6000.

Eu cand vad un procesor din generatie veche stiu ca nu are cum sa se compare cu unul dintr-o generatie mai noua chiar si la o generatie diferenta decat daca comparam incorect modele din clase diferite sau optimizari diferite in software.

Principial e corect, dar un Intel I5 versus un I7, ambele din generatia 7, ambele pe sk. 1150, puse pe aceeasi placa de baza Asus ROG Maximus VI, e o comparatie corecta intre doua modele din aceeasi clasa?! Eu zic ca da! Si acel I5 e cu 20% peste un I7 in Catia...desi pretul I5-ului a fost de ~45% fata de un I7.Prea mult marketing, prea mult...

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

L-am pus in final pe ala de 6600 si sunt multumit...am verificat si pe google earth in 3d si nu-mi face deloc patratele, banuiesc ca facea de la placa video pe care am schimbat-o cu una mai performanta...pe un format HD, in ecran complet, sta procul pe la 18-23% pe youtube, ceea ce este f bine! :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări