validae Postat Iulie 22, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2017 Revin cu un răspuns suplimentar pentru colegul cipry_mury. Fiu-meu a luat examenul la Universitatea Politehnică București, facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. Media generală la examen a fost 8,26. Se înscrisese ,,de rezervă,, și la Facultatea de Automatică Craiova, dar nu a mai fost cazul, acolo fiind deja admis (prin dosar) cu media de 9,70 de la Bacalaureat.Personal mi-ar fi plăcut să-l am mai aproape (la Craiova), dar cred că la București are mai multe șanse la un serviciu bun, în domeniul care-i place lui. Rămâne de văzut ce-i va rezerva viitorul, oricum are șanse să ajungă mult mai departe decât am ajuns eu.Singurul meu merit poate fi că i-am transmis pasiunea pentru tehnică și-n special pentru electronică și automatizări. Revenind la problema din titlul topicului, băiatul greșise inițial ceva la calcul ,,din viteză,, și de aceea i-a dat ,,cu virgulă,, ca și unora din colegii care au încercat problema și cărora le mulțumesc oricum pentru implicare. Răspunsul corect e 74, pentru cei care nu au fost atenți. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Iulie 22, 2017 Partajează Postat Iulie 22, 2017 1.Revin cu un răspuns suplimentar pentru colegul cipry_mury. Fiu-meu a luat examenul la Universitatea Politehnică București, facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. Media generală la examen a fost 8,26. 2.Personal mi-ar fi plăcut să-l am mai aproape (la Craiova), dar cred că la București are mai multe șanse la un serviciu bun, în domeniul care-i place lui. 1. Felicitari si mult succes de acum incolo! 2.Va inteleg,dar credeti-ma ca si Timisoara era o alegere la fel de buna,poate chiar mai buna. Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 22, 2017 Partajează Postat Iulie 22, 2017 (editat) In primul rand va felicit pentru reusita baiatului dvs si sa-i fie de ajutor facultatea ! Eu nu am rezolvat problema, nu am pus mana pe creion si hartie. Atunci aveam treaba in bucatarie si mai intram in sufragerie (la laptop) ca sa ma racoresc. Am simulat cu Circuit Maker, montajul fiind alimentat la U=10V. Curentul prin bornele principale era de I=135,1mA. De aici a dat cu virgula: R=U/I = 10 V/0,1351A = 74,0192... ohmi. Problemele de genul asta se rezolva corect si elegant cu T.K., nu cu grupari de componente. Ceva asemanator am intalnit cu condensatoare, se cerea calcularea capacitatii echivalente. Baiatul sa invete bine si programare, ca asta este la moda acum. Completare: Am mai simulat schema cu Circuit Maker si se observa ca rotunjeste rezultatele intermediare, nu calculeaza chiar exact. Este versiune DEMO (ferchezuita conform indicatii date in arhiva descarcata de pe cqham.ru), cred ca pe 16 biti. De joaca (verificari sumare, in scop didactic) merge bine. Editat Iulie 22, 2017 de VAX Link spre comentariu
validae Postat Iulie 22, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2017 Se ocupă și de programare, dar momentan îi place mai mult să programeze microcontrollere, e mai atras de electronica practică decât de software. Dacă îi plăcea doar programarea, îl îndrumam mai degrabă spre Cluj, fiindcă acolo e crema ,,softiștilor,, de la noi.... Mulțumesc încă o dată tuturor celor implicați în tema acestui topic... Link spre comentariu
Postări Recomandate