Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

staţia wolf

MifTy

Postări Recomandate

... cam de când a apărut schema pe elforum (a long time ago, in a galaxy far, far away :rade: ) am vrut să realizez schema aia.
n-am s-o mai repun, e binecunoscută, fumată şi răsfumată, circulă câteva variante de cablaj pentru ea (majoritatea opera lui GeoMar), s-au făcut şi câteva îmbunătăţiri... ba chiar luasem, la vremea vremii, un letcon potrivit şi un traf la fel de potrivit.
sau, cel puţin, aşa credeam eu, că e potrivit! :rade:

am mai spus ce "succesuri nemaivăzute" am avut eu cu cablajele făcute prin toner transfer, s-o trasez "old school" nu mai aveam răbdare, şi, mai nou, nici mână, şi, din păcate, nici ochi... şi încet-încet din ceva necesar mie, s-a transformat încetişor, mai întâi într-un fel de "madlenă", apoi de "balenă albă"... până când... a venit ziua de ieri!

ieri, GeoMar şi-a ţinut promisiunea, şi mi-a trimis un cablaj concepţie şi producţie proprie al schemei sus-amintite...
dacă ar fi avut şi autograful lui, ar fi fost şi mai bine... presimt că în timp va deveni extrem de valoros!...
(da, ştiu... "te uiţi prea mult la "Pawn Stars" şi "American Pickers"!" :rade: )

am luat dispunerea pieselor (am spus deja cum stau cu ochii...), am dat o fugă la papetărie, s-o am sub nas, nu pe monitor, am tras aer în piept... şi am făcut câteva poze.
nu mă mai interesează calitatea lor, de data asta... nu e foarte relevantă... dar cum sunt acuzat că "nu am activitate"...

începutul... foaia la locul ei, cu o mărime potrivită pentru oachele mele... în aceeaşi poză mai puteţi admira un pic din balamucul obişnuit de pe "masa mea de lucru"... în colţul din stânga se află "piticuţul", şi, mai jos, cutia sursei pe care am început-o ca să-l încurajez pe fanelforum...
sub ea...

IMG_20170712_184915.jpg

... se află cutia şi traful original al unei staţii de lipit "Electromureş"... e ceea ce voiam de la început, eons ago, să folosesc pentru staţia "wolf"... sau orice altă staţie.
după cum se vede, numai de spaţiu generos nu dispun acolo... dar e chestiune de amor propriu de-acum...
am verificat, întâi, dacă plăcuţa intră... după cum se vede, intră frumuşel, dar, dezastru...

IMG_20170712_185040.jpg

nu se "pupă" cu găurile de fixare!!!
şi nici cele două "elemente de putere", triacul şi 7812-le nu par a intra fără să atingă tolele trafului... sau plasticul capacului de jos!
"calul de dar nu se caută la dinţi"... va trebui să folosesc altă cutie şi alt traf, dar tot n-am renunţat la ideea să bag în cutia asta un montaj de letcon termostatat.

IMG_20170712_185049.jpg

cele două găuri de jos trebuie obligatoriu lăsate libere: sunt găurile de fixare a 2 din cele 4 holzşuruburi ale carcasei...
avea un alt comutator, original, şi nu am găsit unul contemporan şi care să se potrivească la dimensiuni... aşa c-am "tăiat în mod barbar". găurile pentru leduri sunt cele originale.
pe dreapta se vede o altă decupare... iniţial, am vrut să pun acolo comutatorul de reţea, dar am renunţat. va trebui să cârpesc "greşeala" cât mai artistic posibil... carcasa arată şi acum destul de bine, surprinzător, plasticul ăsta "comunist" nu e deloc de proastă calitate, dimpotrivă!

IMG_20170712_185240.jpg

apoi... am urcat "AdioProgresul" pe masă (da, e recondiţionat, carcasa e cumpărată de la mivarom, şi "frezată" pe interior de mine cu dremelul...), şi am început să extrag din "bibliotecă" piesele necesare...

acum sunt încă în plin proces de "lipeală"... seara asta sau mâine dimineaţă vor urma testele, folosind traful din cutia aia... şi sper să-mi harponez "balena albă" odată, chit că nu mă cheamă nici pe departe "Ahab"! :d

-va urma-

Link spre comentariu

Daca imi spuneai si ma informai de la inceput, masurai si imi trimiteai o schita cu pozitionarea gaurilor necesare ptr fixare si cele de la stabilizator/triac iti realizam un cablaj "personalizat" ca sa intre "fest" si perfect in cutia ta.

Acum daca nu m-ai informat in timp util, suporti consecintele.

Link spre comentariu

Daca imi spuneai si ma informai de la inceput, masurai si imi trimiteai o schita cu pozitionarea gaurilor necesare ptr fixare si cele de la stabilizator/triac iti realizam un cablaj "personalizat" ca sa intre "fest" si perfect in cutia ta.

Acum daca nu m-ai informat in timp util, suporti consecintele.

n-am îndrăznit... şi lasă-mi şi mie satisfacţia să reuşesc un cablaj cu mâna mea... să ştiu de bine că-l fac cu peniţa rondă şi smoală! :)

Link spre comentariu

La aceasta statie, daca folosesti piese masurate inainte de montare (chiar si recuperate), NU are cum sa nu mearga "din prima". Si statia mea Wolf este realizata cu piese recuperate si intr-o singura zi a fost realizat cablajul, lipit piesele si montat in carcasa ( una de sursa).

Trebuie atentie si la conectarile necesare cu : traful, potentiometru de reglaj, letcon, deci un pic de ATENTIE trebuie acordata statiei, chiar daca este una "simpla".

Asta ca asta (statia Wolf), vreau sa te vad cum te descurci la cea lui @xan77 care are SMD-uri. :rade:

Link spre comentariu

... nu mai dau like că dă eroare! :d
staţia lui XAN77 am s-o fac întâi în variantă THT, că am cu ce, şi am deja un alt letcon pentru ea! :d

dar am să folosesc şi cablajul smd-only de la tine, nici o grijă... rămâne valabil tot ce am discutat! :)
(n-am pomenit de "bonus" pentru că nu ştiam ce părere ai să ai... că mi-ai promis un cablaj propriu pentru wolf spuseseşi deja public! :) tot de aia n-am îndrăznit să cer un cablaj "personalizat": era deja minunat că am unul, gata făcut!)

mai ales că am în plan să cumpăr curând nişte lupe şi nişte "lămpiţe"... am deja una, dar fierb la propriu vara sub ea!
are bec de 100W!!! :rade:

offtopic: a durat ceva... nu mai sunt moderator!

Editat de MifTy
Link spre comentariu

(da, ştiu... "te uiţi prea mult la "Pawn Stars" şi "American Pickers"!" :rade: )

Si eu ma uit la "Pawn Stars" şi "American Pickers", lucrurile originale si semnate în timp devin extrem de valoroase, cum ar fi in cazul nostru un fisier Sprint.

Un jpg, bmp sau pdf nu intra in aceasta categorie.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Stie cineva ce s-a intamplat cu colegul Mifty ? Vad ca nu a mai accesat forumul de pe data de 13 iulie 2o17.

El era activ in fiecare zi pe forum.

Chiar daca nu mai era moderator, tot accesa forumul

Mifty.jpg

Link spre comentariu

O fi plecat și el în concediu, sau în afara țării....oricum nu toți accesează forumul zilnic. Eu mă întreb ce s-o fi întâmplat cu colegul Aygun, știu că avea probleme cu sănătatea, nu l-am mai văzut pe forum de peste jumătate de an, poate chiar mai mult....

Link spre comentariu

Nici eu nu stiu ce este cu Mifty caci de vreo luna incoace am conversat cu el pe privat si la ultimele intrebari pe care i le-am adresat nu mi-a raspuns.

Link spre comentariu

Desi probabail nu trebuia sa spun :rade: Mifty a zis ca o sa lipseasca o perioada de pe forum deoarece are ceva treaba (probabil departe de casa?).

Deci stati linistit ca nu a patit nimic Miftyzaurul.

Speram sa auzim numai de bine despre Aygun !

Link spre comentariu

O fi plecat și el în concediu, sau în afara țării....oricum nu toți accesează forumul zilnic. Eu mă întreb ce s-o fi întâmplat cu colegul Aygun, știu că avea probleme cu sănătatea, nu l-am mai văzut pe forum de peste jumătate de an, poate chiar mai mult....

cam aşa ceva... "soiul rău nu piere, din pelin el scoate miere!" :P

pe Aygun îl am pe facebook... că veni vorba, să mă uit ce e cu el, uneori mă contrez cu el pe chestiuni calculatoristice mai mult de dragul discuţiei şi ca să-l fac să înceapă să-mi argumenteze tehnic în "limba chineză", spre disperarea prietenilor comuni afoni în materie! :rade:

Ştefan, nu e nici o problemă... în mod uluitor, prieteni pur virtuali de pe facebook mi-au umplut şi ei căsuţa cu mesaje... drăguţ! :)

GeoMar, treaba e că io uitasem că:

- îţi spusesem că nu e nevoie să găureşti plăcuţa, şi între timp

- când a venit placa, "piticuţul" era desfăcut, pentru "ultimul upgrade"... şi altă sursă funcţională n-aveam!

- aşa că în loc de staţie, m-am apucat să-l termin pe el întâi.

în plus, cum îi spusesem şi lui Ştefan, a cam trebuit să plec pentru un timp, apoi am fost ocupat mai toată ziua... acum s-au mai calmat lucrurile, dar dacă mai intru iar pe forum (sau pe facebook), mă uită Dumnezeu la pc până la... ora asta! :rade:

în plus... nu se putea să nu sar din proiect în proiect ca bondarul din floare-n floare... am dat peste un proiecţel drăguţel de hot air station, aşa că am "pescuit" pe ali un handle plus 5 duze... până vin, termin astea, şi încep altul...

e idiot de simplu proiecţelul ăla... dar aşa am zis şi de staţia wolf, şi... a durat ceva cu ea, şi încă o să mai dureze, că n-am terminat! :)

pentru ochii lui kinderu56, că ştiam că avea o idee fixă cu asta, linkul spre proiecţel: http://e1ectro.blogspot.ro/2017/02/diy-desoldering-station-for-25.html

(ar trebui să fie .ua sau .ru... deh, geolocationul lu' google...)

@cipry_mury: da, nu mai sunt "modelator"... (ce mă seacă asta cu limita de zâmbăreţi... virtual, nu poţi să vezi faţa celui cu care vorbeşti, aşa că îi folosesc pe post de "semnalizator de dispoziţie"...)

Link spre comentariu

aşa... continuăm.

zilele astea l-am închis pe "piticuţ" în cutia lui... arată bine, merge bine, dar se încinge în gol ca naiba!
cred că ştiu deja şi care e motivul: 24-5=19 disipaţi pe 7805-ul ăla... trebuia să folosesc alimentarea din schema originală, cu rezistenţă şi diodă zener!
o s-o fac pe un cablaj, însă, după câteva teste pe breadboard, întâi, să mă asigur că merge "rece" fără sarcină...

azi am lipit majoritatea pieselor pe cablajul Wolf, în ciuda căldurii... a ieşit binişor. doar electroliticii sunt recuperaţi... dar i-am scos dintr-o placă "marine grade", ar trebui să fie ok! :)
trec la teste şi la un pic de închis în carcasă, şi apoi o să pun pozele...

o să folosesc traful ăla, dar într-o carcasă de sursă de PC, că am destule, şi mai văd eu de unde scot un traf asemănător după ce o să-l pun la locul lui...

Link spre comentariu

... mă rupe-n 14 activitatea asta!...

acum trebuie să lărgesc găurile pentru punte, şi să mai mişc niţel la mufe. logic şi firesc, nu găsesc spirarul potrivit: ori e la fel de mic, ori e mult prea mare... va trebui să cumpăr un set, nu mai ţine... să mă chinui iar cu forfecuţa când puteam rezolva rapid treaba cu un spiral potrivit... :nerv

o las pe mâine, oricum... la ora asta, mă scalpează vecinii dacă aud bormaşina! :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări