Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Supraveghere casa nelocuita

Untold

Postări Recomandate

.

Deci prin gardul respectiv sa treaca curent electric neletal provocand electrosocuri.

Corect, iar daca hotul pateste ceva, te da in judecata pentru vatamare corporala premeditata si, crede-ma, o sa cistige!

reglat cât mai sensibil şi cuplat la o sirenă piezo puternică.

Si ce te faci daca pe acolo trece un ciine sau o mita ori pasare???? La IFIN, in prima noapte dupa instalarea un astfel de sistem sensibil, am data fuguta, fuguta la institut, unde, deja, mascatii ajunsesera. Pune-te apoi pe scotocit, ca sa prinzi 'tilhatul/teroristul", care, pina la urma, s-a dovedit a fi un ...liliac! Dupa aceasta experienta neplacuta, sensibilitatea a fost data mult mai jos, in asa fel incit alarma sa nu se declanseze decit la un om, asa, mai ...micut!

Link spre comentariu

Ca fapt divers, detectorii PIR au o functie numita "pet imune" care elimina declansarile accidentale cauzate de matze, caini, sobolani si alte dihanii cu greutate sub 25kg

Link spre comentariu

Cred ca trebuie sa ma duc la doctor sau la popa sa ma caute! sau poate cei care dau asemenea sfaturi si cred ca e ca-n ''singur acasa''! Ofer un premiu celui care imi arata un act normativ ca permite electrificarea gardul de la casa sau a clantei de la usa, indiferent pe proprietatea cui se afla sau ce panouri de avertizare au! Nici puscariile nu mai au garduri electrice de pe vremea lagarelor de concetrare naziste! NU FACETI ASTA, ESTE ABSOLUT PENAL! Desigur ca daca spunea un coleg ca a emis citeva teste fara a avea dreptul sa o faca, imediat apareau eminentii juristi care ii spuneau ca urmeaza sa fie vizitat de doua camioane de mascati care vor intra fara sa sune la usa!

Gardurile pentru animale au un alt regim si nu pot fi asimilate cu cele de la locuinte!

Link spre comentariu

Domnu savant sa stiti ca exista si sunt folosite si astazi gardurile electrificate, jucaria se numeste "pastor electric" si e menita sa sperie, nu sa scoata fumu din cel ce il atinge. Oricum, in lista asta de solutii, n-ar fi rau si un kalasnikov :d ca doar omu face ce vrea pe proprietatea lui

Link spre comentariu

apropo de electrificare. este interzisa pe domeniul privat casa curte ce-o mai fi. dar nu specifica nicaieri ca pe autoturism nu ai voie. rulota......e un vehicul in fond caruta...deci...sa-mi arate si mie cineva ca este scris ceva despre interzicerea implementarii unui sistem electrificat pe un vehicul :)

stiu despre existenta legii, dar sunt total impotriva acestei legi. ca de altfel multe altele. si nu-mi spuneti ca voi ganditi altfel...referitor la drepturile de proprietate..

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Sint firme care insaleaza garduri electrice pentru pentru protectia si siguranta locuintei si alte sisteme cu bariere in inflarosu si cu microunde si cu senzori montati in pamint si multe alte sisteme, dar cel mai sigur e gardu electric in inpulsuri de 50-70Kv si un soc de pina la 8-10 de juli.

Link spre comentariu

Un link cu o oferta de gard electric pentru locuinta in Romania, nu in Brazilia daca se poate! Si nu, nici masinile nu pot fi elctrificate astfel si nici rulotele, barcile sau elicopterele private!

In fine, eu renunt la polemica, este posibil ca lumea sa nu faca diferenta! Poteti pune si capcane de ursi sau gropi de 5m adincime cu tepuse pe fund!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Electrificati garduri, case, rulote si alte cele.

Daca, Doamne fereate da unul coltul ca a pus degetul pe acolo, sa va pregatiti de chiftele aruncate peate gard cu prastia la Rahova.

Va garantez ca e cel putin omor (nu ucidere din culpa), daca nu omor calificat.

Peace!

Link spre comentariu

uite vreau un răspuns, apoi gata cu electrificarea pe topicul asta.

stau la casa. se presupune ca bag doua fire in priza si le intind pe jos. electrificarea nu este acelasi lucru, dar continuam ideea.. la capatul celalalt de fire montez o priza, o folosesc dar mi lene sa o strâng. in fond fac ce vreau ib curtea mea. pe enel il interesează pana la contor, dupa contor e treaba mea. uitate pe jos, firele.. sunt calcate de roti, in picioare.. la un moment dat devine expusa sarma din ele.

vine într-o noapte hotu, bajbaind prin curte sa fure, se curenteaza si moare. acu.. eu ce pățesc? si mai ales... De ce!?

Adică... noi.. trebuie sa judecam ca si cand e normal sa se plimbe care vrea prin casa/curtea noastră?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Aici ai dreptate, dacă firul electric nu este clar pus ca o capcana, nu are nimeni ce-ti face.Asa, o sa te dea in judecata si dacă se curenteaza la intrerupator in timpul furtului, fiindca atingea faza de şurubul carcasei...

Link spre comentariu

Draga, se numeste ''omor din culpa''! Si nu faceti frecventa greseala de a va crede cei mai destepti din univers, iar pe cei care lucreaza in diverse institutii ale statului, invers! Oricum e un pas inainte: de la siguranta ca puteti pune fire cu curent pe clanta s-a trecut la variante de mascare a intentiei. vad ca linkuri spre firme care electrifica garduri de vile sau clante de usa si rulote nu au aparut ceea ce intareste afirmatia mea ca erau simple povesti, ca sa folosesc un termen elegant!

Lasati prostiile, mai ales cei care aveti neveste si copii, nu vreti ca copii vostri sa creasca fara tata!

Pentru colegul moderator validae: vedeti ca v-a spart cineva contul si posteaza in numele dv. Nu cred ca ceea ce ati scris este opinia unui om care pina acuma a fost plin de bunsimt atit tehnic cit si de alta natura!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

marele savant, nu susții tu cam mult si nefondat viata unui infractor? unu care are tupeu sa te fure, nu ezita sa-ti dea fatalitate, asa ca..

serios..vorbesc. învățați sa faceti diferența intre bine si rau singuri, ca de-asta aveti legi tampite in viata voastra. pentru ca le susțineți, nefondat.

ontopic: cred ca varianta corecta ar fi sa cauti o curte la cineva in sat. cu cat o păzești mai bine oamenii devin tot mai curiosi...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu cred ca uni care tin cu hoti tuciuri, practica aceasi meserie si li frica ca o sa dea peste asfel de gard si eu cred ca un electronist stie ce e un inpuls de zeci de Kv foarte scurt acel om nu pateste nimic doar simte un soc si o durere mare.

Link spre comentariu

Armele de autoaparare cu socuri electrice pentru ce au mai fost inventate...daca tot nu avem voie sa le folosim? Pistoalele cu bile, spray-urile paralizante, etc...astea la ce mai sunt bune? Sa se joace copiii cu ele?

Cu alte cuvinte trebuie sa lasam hotul, infractorul, criminalul sau ce-o fi , sa ne loveasca, sa ne produca vreuna handicap, eventual chiar sa ne omoare, sa ne jefuiasca casele, masinile, etc...si noi sa stam cu mainile in brate, sa-l aplaudam si sa-i spunem ce bine a facut....ca legea il apara si este de partea lui! Pe deasupra...daca nu-ti convine ceva, te mai da si in judecata ca l-ai filmat in timp ce-ti jefuia casa....

Hmmm...nu mai comentez nimic....dar ceva este putred la mijloc!

Editat de mac01
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări