Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componenta de identificat...

Postări Recomandate

Am primit o interfata dintre un motor si o unitate de programare a unei linii de ambalare. Componentele din stanga jos pe care scrie BM36A nu reusesc sa le identific. Pe supermultitester imi arata ca au 740 de picofarazi. Eu cred ca sunt diode, totusi. Ma puteti ajuta sa le identific?

15mnupu.png

Editat de svsu
Link spre comentariu

Aceasta-i aplicatia:

http://download.sew-eurodrive.com/download/pdf/19481616.pdf

Cand ledul rosu este aprins constant interfata este buna. Cand clipeste portocaliu este defecta. Iar pe Panoul de control arata termistor fault. Inversand interfata buna cu cea rea la alt motor se schimba corespunzator si statusul. Deci clar ca interfata defecta da o eroare de termistor. Dar unde o fi acesta sau traseele acestuia?

ru8xmu.jpg

10mtxe8.jpg

Editat de svsu
Link spre comentariu

Termistorul nu se pune pe placa, ci pe o componenta care se incalzeste: transformator, motor, acumulator, etc.

Eroarea de termistor poate insemna ca circuitul termistorului este intrerupt sau in scurtcircuit.

Link spre comentariu

Sper sa-l gasesti pe placa, nu prea am vazut multe termistoare montate pe motoare...

,,Termistorul nu se pune pe placa, ci pe o componenta care se incalzeste: transformator, motor, acumulator, etc."

Lucru afirmat de colegul @puriu!

Si eu stiu la fel, altfel ce rost ar avea.

Link spre comentariu

Interfata are pe ea un senzor de temperatura (ma refer la MKL30A).

Cu stima

Barbu Paul

In film clipeste ledul de stare al invertorului (acolo sunt doua entitati, interfata MLK30A si invertorul MOVIMOT).

Cu stima

Barbu Paul

Link spre comentariu

Cred ca ati izolat defectul strict pe acel modul interfata, excluzand o problema in modulul de putere sau un eventual contact imperfect in conector.

Verificati cu o lupa / multimetru rezistoarele smd, eventual condensatorii MLCC (sa nu fie in scurtcitcuit).

In prima poza, dioda BM36A de jos prezinta o urma ca de 'arsura"...

Link spre comentariu

Asta am observat si eu. Ciudat este, repet, ca nu imi indica nimic acele diode. Probabil ar trebui sa le polarizez printr-un rezistor si apoi sa vad ce cadere de tensiune au.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări