svsu Postat Iulie 12, 2017 Partajează Postat Iulie 12, 2017 (editat) Am primit o interfata dintre un motor si o unitate de programare a unei linii de ambalare. Componentele din stanga jos pe care scrie BM36A nu reusesc sa le identific. Pe supermultitester imi arata ca au 740 de picofarazi. Eu cred ca sunt diode, totusi. Ma puteti ajuta sa le identific? Editat Iulie 12, 2017 de svsu Link spre comentariu
addytzu_123 Postat Iulie 12, 2017 Partajează Postat Iulie 12, 2017 Cred ca sunt diode TVS (Transient Voltage Suppressor) de la General Semi. Gasesti pdf in link. http://www.s-manuals.com/smd/36 Link spre comentariu
svsu Postat Iulie 12, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2017 Aha. Si cum ar trebui sa arate la aparatul de masura? Ca nici cu Fluke, nici cu supermultitester nu arata mare lucru. Link spre comentariu
svsu Postat Iulie 12, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2017 (editat) Aceasta-i aplicatia: http://download.sew-eurodrive.com/download/pdf/19481616.pdf Cand ledul rosu este aprins constant interfata este buna. Cand clipeste portocaliu este defecta. Iar pe Panoul de control arata termistor fault. Inversand interfata buna cu cea rea la alt motor se schimba corespunzator si statusul. Deci clar ca interfata defecta da o eroare de termistor. Dar unde o fi acesta sau traseele acestuia? Editat Iulie 12, 2017 de svsu Link spre comentariu
svsu Postat Iulie 12, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2017 (editat) Si o filmare...cu interfata functionala... ... si cu cea defecta: Editat Iulie 12, 2017 de svsu Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 12, 2017 Partajează Postat Iulie 12, 2017 Termistorul nu se pune pe placa, ci pe o componenta care se incalzeste: transformator, motor, acumulator, etc. Eroarea de termistor poate insemna ca circuitul termistorului este intrerupt sau in scurtcircuit. 1 Link spre comentariu
svsu Postat Iulie 12, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2017 Pai aia-i, ca nu dau de el pe motor. Link spre comentariu
alcon Postat Iulie 12, 2017 Partajează Postat Iulie 12, 2017 Sper sa-l gasesti pe placa, nu prea am vazut multe termistoare montate pe motoare... Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Iulie 12, 2017 Partajează Postat Iulie 12, 2017 Ce cod de eroare afiseaza ? Cu stima Barbu Paul Link spre comentariu
morarul Postat Iulie 12, 2017 Partajează Postat Iulie 12, 2017 Sper sa-l gasesti pe placa, nu prea am vazut multe termistoare montate pe motoare... ,,Termistorul nu se pune pe placa, ci pe o componenta care se incalzeste: transformator, motor, acumulator, etc." Lucru afirmat de colegul @puriu! Si eu stiu la fel, altfel ce rost ar avea. Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Iulie 12, 2017 Partajează Postat Iulie 12, 2017 Interfata are pe ea un senzor de temperatura (ma refer la MKL30A). Cu stima Barbu Paul In film clipeste ledul de stare al invertorului (acolo sunt doua entitati, interfata MLK30A si invertorul MOVIMOT). Cu stima Barbu Paul 1 Link spre comentariu
addytzu_123 Postat Iulie 12, 2017 Partajează Postat Iulie 12, 2017 Termistorul se afla pe placa /modulul in care este inserat conectorul mare cu 23 de pini. Cel mai probabil acesta contine IGBT-urile de putere. Nu vad eroarea thermistor fault in manualul interfetei. http://download.sew-eurodrive.com/download/pdf/21288593.pdf 1 Link spre comentariu
svsu Postat Iulie 13, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2017 (editat) Totusi, cum se explica faptul ca inversand acea placa interfata, eroarea se muta la motorul unde pun placa defecta? Editat Iulie 13, 2017 de svsu Link spre comentariu
addytzu_123 Postat Iulie 13, 2017 Partajează Postat Iulie 13, 2017 Cred ca ati izolat defectul strict pe acel modul interfata, excluzand o problema in modulul de putere sau un eventual contact imperfect in conector. Verificati cu o lupa / multimetru rezistoarele smd, eventual condensatorii MLCC (sa nu fie in scurtcitcuit). In prima poza, dioda BM36A de jos prezinta o urma ca de 'arsura"... Link spre comentariu
svsu Postat Iulie 14, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2017 Asta am observat si eu. Ciudat este, repet, ca nu imi indica nimic acele diode. Probabil ar trebui sa le polarizez printr-un rezistor si apoi sa vad ce cadere de tensiune au. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum