Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA ALIMENTARE CU LM 324+TIP35C SI FUNCTIE DC-OFF

Postări Recomandate

am observat ca daca se modifica r2 se modifica si curentul de iesire cu R2 de 820 ohmi am tras 3,8A/12v,dar cu P1 LA MINIM si p2 la maxim am la scurt 0.96A iar cu R2 DE 1k8 am curent 0 pe iesire dar nici curentul nu mai sare de 2.98A ,alimentare pe C1 este de

18.54Vcc

ce nu inteleg este cum functioneaza protectia la scut

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

sincer sa fiu eu vad alfel protectia la scurt, pur si simplu daca pun firele de la iesire in scurt sa decupleze iesire printrun releu sau ceva de genu asta

http://www.instructables.com/id/Short-circuit-protection-for-almost-any-power-supp/

cred ca asta ar protectia hard

https://www.google.ro/search?q=Alkotó-s+tápleírás+v1.0&client=opera&hs=TKa&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjF5Y3FgoHVAhVDMhoKHWQ9BWMQ_AUICigB&biw=1280&bih=658#tbm=isch&q=v-2.7.3+labort%C3%A1pegys%C3%A9g+&imgrc=UEuMeRC0b72iOM:

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

este facut de mine

nu este cu metoda foto, este transfer de toner cu hartie de 160g/m2 si cu un laminator GENIE LA46 modificat la 210 grade cu trmostat de fier de calcat,la care pe viitor trebuie sa ii fac suporti de role din aluminiu

https://www.google.ro/search?q=LA46&client=opera&hs=VvG&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjQioLJvIPVAhVTkRQKHZCXD2gQ_AUICigB&biw=1280&bih=658#tbm=isch&q=GENIE+LA46&imgrc=1lab-59Y5_s0DM:

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

...sincer sa fiu eu vad alfel protectia la scurt, pur si simplu daca pun firele de la iesire in scurt sa decupleze iesire printrun releu sau ceva de genu asta...

Confunzi un rezultat cu o functie, adica tu confunzi o varianta de a obtine ceva, cu acel ceva in sine.

Prin protectie la scurt eu inteleg functia care permite ca scurtul accidental sa nu provoace daune in montaj, asta se poate face fie prin limitarea asigurata de reglajul de curent, fie prin decuplarea/oprirea sursei la un anumit prag, fie prin limitare de tip foldback, etc...

In cazul de fata protectia este prin limitarea activa a curentului, asigurata de reglajul acestuia.

Concret, reglezi la 2A ( sa zicem ), atunci la scurt prin tranzistori nu poate trece un curent mai mare de 2A, deci nu-i poti arde prin supracurent. Dezavantajul este disipatia mare la scurt, deci pentru eficacitatea protectiei trebuie radiator bun.

Protectie cu stop cum vrei tu,. e dificil de implementat la o sursa cu reglaj de curent, pentru ca trebuie sa izolezi regimul de scurt de suprasarcina si functionare normala, si numai pe ala sa-l aplici la interventia protectiei, pentru ca nu vrei sa intre protectia in regim normal de functionare, deci trebuie sa reglezi pragul ei mai sus decat cel maxim al ajustarii de curent, numai ca devreme ce ai ajustare de curent, pragul protectiei nu mai poate fi atins decat poate daca ajustarea este mai lenta decat protectia, sau a suferit ceva avarii si nu-si mai face efectul.

Link spre comentariu

Sunt perfect deacord cu tine ,dar daca sursa este setata pe amperaj maxim atunci va disipa Enorm ,am la cealalta sursa protectie cu decuplare totala si nu am reusit so ard in 5 ani,din punctu asta de vedere as fi mai incantat de acest tip de protecti cu stop total

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări