Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dayton ds 270-8 10"

Vizitator iulian_hogiag bc

Postări Recomandate

Salut tuturor pasionatilor de audio ,dupa cum spune si titlul sunt interesat de acest woofer ,dar cum nu ma pricep sa calculez volumul incintei si cu ce tweeter se potriveste,apelez la voi! Ca tweeter am ales tot ceva de la Dayton,si anume dc28f/8 1-1/8".Sunt interesat de un proiect pe doua cai,nu stiu daca difuzoarele alese se potrivesc.Parametri TS se gasesc pe google doar ca eu nu stiu sa ii simulez intr-un program dedicat,mai pe scurt nu inteleg ce si cum...Multumesc anticipat tuturor ce vor contribui la acest subiect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

2

• kablu

2

• tomalex

1

• ex.escu

1

Top autori în acest subiect

E un difuzor de 10 care nu prea se poate imperechea cu un tweeter decat cu compromisuri foarte mari - e recomandat sa il folosesti in 3 cail

Pentru un calcul aproximativ alt incintei poti folosi winisd - e gratis si il gasesti usor pe net

Link spre comentariu

Iti poti face o idee despre volumul necesar citind recomandarile producatorului:

"OPTIMUM CABINET SIZE *
Sealed Volume 1.28 ft.³
Sealed F3 55 Hz
Vented Volume 3.38 ft.³
Vented F3 28 Hz
* Enclosure volume/F3s based on BassBox "optimum" calculations"
Tweeter ... mai greu, cum zicea si tomalex. Poate merge o varianta cu WG, dar nu stiu cum suna acest woofer pe la 1,5-1,8khz. In mod cert el este gandit pt 3 cai.
Pt 2 cai si [mid]woofere de 8" se asociaza dificil cu tw.
Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri,nu doresc sa ma complic pe 3 cai din cauza filtrelor,ce imi recomandati ca woofer 10"/tweeter?Poate ceva de la ciare?Nu ma pricep sa simulez in softuri dedicate.Am ales 10" deoarece doresc si ceva joase pronuntate.Orice propunere este binevenita

Link spre comentariu

Tocmai asta este ideea, ca nu prea ai cum sa faci 2 cai cu 10" de tip woofer.

Sau ai cum dar cu o gaura in medii.

Sa folosesti un 10" Full Range (FR) nu va cobora atat de jos in bas ca un woofer. (Chiar si intr-o incinta tip BLH.)

Pana la urma va trebui sa accepti un compromis, adica ori una, ori alta.

Ca idee, eu as face 2 incinte bune de tip satelit - care sa coboare cat se poate de bine in bas, cu midwoofere de 6,5-7" si apoi as adauga un subwoofer. Sau doua. Asa s-ar esalona si cheltuielile.

Link spre comentariu

Se poate face un efort si se poate cumpara,pentru 3 cai, RS52AN-8 ,midrange cu un raport calitate/pret f.bun;functioneaza f.bine intre 800-4000 hz,functioneaza bine combinat cu wooferul.

Filtre pentru el (care evita problemele cu rezonanta la 341 hz si break-up ul de la 13khz) gasiti pe net,se poate folosi tweeterul Dvs.in continuare.

Daca doriti pe 2 cai incercati cu RS28-AN,functioneaza f.bine de la 2khz,filtru cu 12db/octava.

Proiecte gasiti la parts-express.

Link spre comentariu

Daca ai cumparat deja difuzoarele, atunci cel mai bine ar fi un proiect FAST. Filtrele sunt mai usor de facut, dar mai scumpe (bobine mari, condensatori mari, frecvente joase).

Si sunt o multime de full range de 3 sau 4 inch care suna bine.

E doar o parere personala!

Link spre comentariu

Nu am cumparat inca nimic inca caut ,m-am uitat si la visation,mai precis :visation vs-w170s/8,ca tweeter am ales tot de la visation ,respectiv:visation vs-sc5 pentru joase am ales tot visation ,vs-w250s/8.Toate aceste difuzoare ma gandesc sa le montez intr-o singura incinta dar o sa o separ,in sensul ca pentru w250s voi folosi CCA 50 l BR si pentru celelalte doua CCA 30 l.

Link spre comentariu

@iulian_hogiag bc: userii de pe acest forum nu prea "iubesc" visatoanele. Daca doresti visaton , atunci raman la recomandarea mea de mai demult, proiectul din revista Klang und ton februarie 2017 (CT290) cu

• Visaton BG 17, 8 Ohm (modificat)
  • Visaton TW 70, 8 Ohm
  • Visaton W300, 8 Ohm

Sau mai este un proiect cu W250s tot pe 3 cai, parca in numarul din decembrie/ianuarie 2017.

Daca doresti copia revistelor in cauza (contin masuratori reale, planuri de executie panouri, scheme filtre si impresii despre sunetul lor... in germana) da-mi un mp cu adresa ta de mail si le voi scana pentru tine.

Spor la mesterit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări