Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Utilizare panouri fotovoltaice fara stocare a energiei, fara injectare in retea

ovisopa

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rinaldoparaipan

15

• Radiotelegrafist

9

• gica70

8

• valivoi

8

va salut
sunt nou in acest domeniu ,dar sunt si eu interesat de un sistem cu panouri care sa produca energie , iar daca avem consum mai mare decat produc panorile sa fie suplimentat de retea . Asa inteleg ca face acest invertor prezentat mai sus . Dar daca acesta totusi da ceva inapoi spre retea si ai un contor care monitorizeaza acest lucru nu risti sa fii amendat de furnizorul de energie?

Link spre comentariu

He, he ar fi bine daca le-ai da-o "moca".

Paradoxul este ca o platesti TOT TU, ca si producator.Fiindca contorul nu o ia inapoi, ci tot inainte, chiar daca primeste "tensiune inversa"-cele electronice au un punct pe display, cele mecanice mai noi un led rosu.

Doar cele mecanice de generatie mai veche stau pe loc, asta e un avantaj.

Daca vine nenea de la E-On/Enel/CEZ si vede activ punctul "tensiune inversa", poate sa interpreteze ca incercare de fraudare a contorului. Raspunsul la aceasta situatie pentru cine doreste, pe PM.

Asta e raspunsul de la ANRE pe care l-am primit in ianuarie anul asta privind injectia in retea.

Raspuns ANRE.pdf

Link spre comentariu

He, he ar fi bine daca le-ai da-o "moca".

Paradoxul este ca o platesti TOT TU, ca si producator.Fiindca contorul nu o ia inapoi, ci tot inainte, chiar daca primeste "tensiune inversa"-cele electronice au un punct pe display, cele mecanice mai noi un led rosu.

Doar cele mecanice de generatie mai veche stau pe loc, asta e un avantaj.

Daca vine nenea de la E-On/Enel/CEZ si vede activ punctul "tensiune inversa", poate sa interpreteze ca incercare de fraudare a contorului. Raspunsul la aceasta situatie pentru cine doreste, pe PM.

Asta e raspunsul de la ANRE pe care l-am primit in ianuarie anul asta privind injectia in retea.

attachicon.gif Raspuns ANRE.pdf

la asta ma gandeam si eu. Se mai strica si invertorul , baga in retea si cu toate ca ii ajuti sa zicem asa, tot ei sunt cei care iti fac rau si mai ramai si fara curent : :nerv Azi am auzit o stire ca s a aprobat chestia cu datul in retea , dar cine stie ce stufosenii de acte si contracte paguboase pt micul producator au mai inventat.Oricum nu sunt interesat sa bag in retea . Voiam sa nu se intample nimic daca invertorul scapa cumva din anumite motive in retea. Daca nu ramane memorat in contoar tot e ceva dar nu cred. Vin astia si il citesc si te trezesti cu"bucurii" :26

Editat de unady
Link spre comentariu

Raspunsul la aceasta situatie pentru cine doreste, pe PM.

Invertoarele "destepte" (Fronius, SMA) sunt setate sa IA din retea cam 10-20W tocmai ca sa nu apara injectie accidentala.

Alea chinezesti mai scapa putin in retea, mai ales cand trec de la consumul maxim la consum mic-de ex cand decupleaza termostatul unui boiler.Lucrul asta se intampla din cauza ca algoritmul MPPT uli e mai lent si nu stie sa moduleze rapid panourile.

Editat de rinaldoparaipan
Link spre comentariu

Tocmai m-am intors de la dezbaterea ANRE.

http://www.anre.ro/r...ea-a-3-a&page=1

https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-22274258-anre-persoanele-fizice-nu-pot-produca-energie-livreze-retea-deoarece-ministerul-finantelor-nu-stie-cum-impoziteze-aceasta-activitate.htm

S-a anulat varianta 3, urmeaza varianta 4 prin care vor putea sa injecteze in retea si persoanele fizice, nu numai PFA-urilepeacefingers.gif peacefingers.gif
Se va organiza inca o intrunire la care va fi invitat si Ministerul de Finante.

Completari:Se va discuta cu Ministerul de Finante modalitatea de impozitare:Fie la nivelul salariului minim pe economie, fie impozitare din venituri suplimentare declarate(un fel de D600).Daca nu, pe baza de feed in tarif la 46 euro/MWh.
Nu prea se agreeaza ideea de compensare.
Tariful de 46 Euro/MWh reprezinta CPT-costul din pierderi tehnologice al transportului energiei.Mai mult nu se poate fiindca s-ar considera subventie/ajutor de la stat.
Enel si E-On sunt de acord(cel putin asa au declarat) cu injectia in retea.
Vedem ce o mai fi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări