rinaldoparaipan Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Da, aveam casuta plina.Acum am golit-o. Link spre comentariu
unady Postat Ianuarie 31, 2018 Partajează Postat Ianuarie 31, 2018 va salutsunt nou in acest domeniu ,dar sunt si eu interesat de un sistem cu panouri care sa produca energie , iar daca avem consum mai mare decat produc panorile sa fie suplimentat de retea . Asa inteleg ca face acest invertor prezentat mai sus . Dar daca acesta totusi da ceva inapoi spre retea si ai un contor care monitorizeaza acest lucru nu risti sa fii amendat de furnizorul de energie? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2018 Partajează Postat Ianuarie 31, 2018 Lor le convine daca le dai moca. Ei o vand la vecinul si incaseaza banii de la el. Link spre comentariu
unady Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 ar fi bine si asa. Macar nu te bat la cap , dar eu stiu ce sa zic...Poate stie cineva legislatia sa ne lamureasca... Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 He, he ar fi bine daca le-ai da-o "moca". Paradoxul este ca o platesti TOT TU, ca si producator.Fiindca contorul nu o ia inapoi, ci tot inainte, chiar daca primeste "tensiune inversa"-cele electronice au un punct pe display, cele mecanice mai noi un led rosu. Doar cele mecanice de generatie mai veche stau pe loc, asta e un avantaj. Daca vine nenea de la E-On/Enel/CEZ si vede activ punctul "tensiune inversa", poate sa interpreteze ca incercare de fraudare a contorului. Raspunsul la aceasta situatie pentru cine doreste, pe PM. Asta e raspunsul de la ANRE pe care l-am primit in ianuarie anul asta privind injectia in retea. Raspuns ANRE.pdf Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Adica la anu'..si la multi ani! 1 Link spre comentariu
unady Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 (editat) He, he ar fi bine daca le-ai da-o "moca". Paradoxul este ca o platesti TOT TU, ca si producator.Fiindca contorul nu o ia inapoi, ci tot inainte, chiar daca primeste "tensiune inversa"-cele electronice au un punct pe display, cele mecanice mai noi un led rosu. Doar cele mecanice de generatie mai veche stau pe loc, asta e un avantaj. Daca vine nenea de la E-On/Enel/CEZ si vede activ punctul "tensiune inversa", poate sa interpreteze ca incercare de fraudare a contorului. Raspunsul la aceasta situatie pentru cine doreste, pe PM. Asta e raspunsul de la ANRE pe care l-am primit in ianuarie anul asta privind injectia in retea. Raspuns ANRE.pdf la asta ma gandeam si eu. Se mai strica si invertorul , baga in retea si cu toate ca ii ajuti sa zicem asa, tot ei sunt cei care iti fac rau si mai ramai si fara curent : Azi am auzit o stire ca s a aprobat chestia cu datul in retea , dar cine stie ce stufosenii de acte si contracte paguboase pt micul producator au mai inventat.Oricum nu sunt interesat sa bag in retea . Voiam sa nu se intample nimic daca invertorul scapa cumva din anumite motive in retea. Daca nu ramane memorat in contoar tot e ceva dar nu cred. Vin astia si il citesc si te trezesti cu"bucurii" Editat Februarie 2, 2018 de unady Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 (editat) Raspunsul la aceasta situatie pentru cine doreste, pe PM. Invertoarele "destepte" (Fronius, SMA) sunt setate sa IA din retea cam 10-20W tocmai ca sa nu apara injectie accidentala. Alea chinezesti mai scapa putin in retea, mai ales cand trec de la consumul maxim la consum mic-de ex cand decupleaza termostatul unui boiler.Lucrul asta se intampla din cauza ca algoritmul MPPT uli e mai lent si nu stie sa moduleze rapid panourile. Editat Februarie 2, 2018 de rinaldoparaipan Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Se pare ca se mai misca ceva Se vorbeste despre un proiect de lege privind varsarea in retea a energiei verzi produsa de surse mai mici de 100KW. https://www.digi24.ro/emisiuni/business-club/business-club-1-februarie-18-15-3-871091 de la minutul 21 Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 http://www.mediafax.ro/economic/persoanele-fizice-care-produc-energie-electrica-sub-100-kw-vor-putea-sa-o-vanda-compensat-cu-factura-proiect-16968003 Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 3, 2018 Partajează Postat Februarie 3, 2018 De-acum ma pot lauda ca am contor smart cu citire "online"! Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 Vedeti aici cat de "eficienta" e injectia in retea. https://www.youtube.com/watch?v=rPPn6BDZksM&t=9s Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 7, 2018 Partajează Postat Februarie 7, 2018 Stati sa vedeti ce pateste daca reuseste sa trimita, gratis, energia electrica vecinilor! Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 8, 2018 Partajează Postat Februarie 8, 2018 Tocmai m-am intors de la dezbaterea ANRE. http://www.anre.ro/r...ea-a-3-a&page=1 https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-22274258-anre-persoanele-fizice-nu-pot-produca-energie-livreze-retea-deoarece-ministerul-finantelor-nu-stie-cum-impoziteze-aceasta-activitate.htm S-a anulat varianta 3, urmeaza varianta 4 prin care vor putea sa injecteze in retea si persoanele fizice, nu numai PFA-urile Se va organiza inca o intrunire la care va fi invitat si Ministerul de Finante. Completari:Se va discuta cu Ministerul de Finante modalitatea de impozitare:Fie la nivelul salariului minim pe economie, fie impozitare din venituri suplimentare declarate(un fel de D600).Daca nu, pe baza de feed in tarif la 46 euro/MWh.Nu prea se agreeaza ideea de compensare.Tariful de 46 Euro/MWh reprezinta CPT-costul din pierderi tehnologice al transportului energiei.Mai mult nu se poate fiindca s-ar considera subventie/ajutor de la stat.Enel si E-On sunt de acord(cel putin asa au declarat) cu injectia in retea.Vedem ce o mai fi. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 9, 2018 Partajează Postat Februarie 9, 2018 Multumesc pentru info. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum