valivoi Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Vad ca sunt unele firme care monteaza sisteme on grid pentru acoperirea numai a consumului propriu,nu necesita proiect ,acumulatori,acordul furnizorului de electricitate,surplusul de energie se redirectioneaza catre alt consumator pentru a nu se injecta accidental energie in retea.Deci varianta dumneavoastra este sustenabila tehnic dar nu pot sa va dau necesarul de echipamente,Mai cautam. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Necesarul de echipamente mil realizez singur fara sa cumpar nimic,nu vreau decat sa mai economisesc din energia furnizata de catre enel ca prea ne umfla la facturi,asta o stim cu totii,m-am saturat sa dau din doua in doua luni cate 300 lei. Link spre comentariu
valivoi Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Mai este vad un sistem cu autoconsum,este un sistem off-grid,sistemul alimenteaza consumatorii,ce este surplus incarca acumulatorii,cand productia de energie este sub nivelul cerintelor,invertorul trece instantaneu consumatorii pe alimentare din retea. Fara proiect,aviz aprobarea furnizorului de energie,un minus mare pretul acumulatorilor. Necesarul de echipamente mil realizez singur fara sa cumpar nimic,nu vreau decat sa mai economisesc din energia furnizata de catre enel ca prea ne umfla la facturi,asta o stim cu totii,m-am saturat sa dau din doua in doua luni cate 300 lei. In aceasta idee,v-am dat si aceste sugestii,cu putine sapaturi pe internet puteti realiza singur instalatia,nu cu ajutorul unor firme ce va vor dubla sau tripla investitia Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Pai deja am achizitionat acumulatorul 12V 250A,pe mine ma intereseaza cate panouri imi trebuesc si de care ,restul nu ma intereseaza,nu iau in consideratie birocratia lor.. Link spre comentariu
valivoi Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Daca va ajuta cu ceva http://www.atelierulelectric.ro/demo_solar/solar.htm Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Da,este de luat in consideratie,totusi ce panouri sa-mi cumpar,daca nu se poate da un linck aici pentru a nu se lua in consideratie ca reclama puteti sa-mi dati un linck pe mesageria privata,bineinteles daca aveti vreo idee. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Ofgrid nu iti trebuie nimic de la nimeni. Panou de 16v. Puterea sa fie cam cat consumatorii. Iti trebuie regulator de incarcare ... Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Dupa cum am spus cu partea de electronica nu-mi fac griji pentru ca am mai construit si la alti,stiu ca daca ar fi sa cumpar si partea aceasta ma costa o gramada de bani. Link spre comentariu
valivoi Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 alegerea schemei incarcatorului PWM VS MPPT,daca il construiti singur https://www.victronenergy.com/upload/documents/White-paper-Which-solar-charge-controller-PWM-or-MPPT.pdf Calculati invers What size of battery bank?Now we will calculate the size of the battery bank you will need in amp hours. Amp hours are used because this is the standard by which batteries are rated. This is determined by dividing the total battery capacity required by the voltage of your batteries. For example, if your system requires 14400 watts, you would divide 14400 by 12, which would show that you need 1200 amp hours. Divide the total amp hours by the amp hour rating of your batteries and you will have the number of batteries you need. For example, if you have deep cycle batteries rated at 300 amp hours, you would need 4 batteries. The Vmaxtanks brand is one of the highest rated deep cycle battery brands that I have found. Factor in the solar panelsWith these calculations in hand, how many solar panels do you need? Again, this is just a matter of a math calculation. Divide the daily watt-hours by the wattage of your solar panels, times the number of hours of sun. If you have a 75-watt panel and 5 hours of sun per day, you would produce 375 watts per day per panel. Now divide the daily watt-hours by the wattage produced by one solar panel. Using the 2400 daily watt-hour figure from the above example, you would divide the 2400 by 375 and need 6.4 panels. Always round this off to the higher number. For this system you would need seven 75-watt solar panels and four 300-amp hour batteries. If you were using 200-watt panels, you would need only three panels and four 300-amp batteries. If you’re intrigued with solar power and its uses, in this article I explain a simple way to turn a simple 12-volt battery pack into a small solar generator and more explanation for building a small solar system here. I recommend learning the fundamentals of solar power on small projects like these and then using that knowledge on larger projects, such as a system to power a home or man cave. Harta solara Romania Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Pai si shema unde este?oricum am schema dupa care am mai construit. Link spre comentariu
valivoi Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 doar alegerea tipului Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 15, 2017 Partajează Postat Decembrie 15, 2017 Exista la ora actuala invertoare on grid, fara injectie in retea, la un pret decent. In jur de 1800 lei cel de 1 kW. Link spre comentariu
clausb Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 Exista la ora actuala invertoare on grid, fara injectie in retea, la un pret decent. In jur de 1800 lei cel de 1 kW. Dacă vă referiți la acesta, tare mi-ar plăcea să știu mai multe despre el. O carte tehnică, user manual, altele. http://www.ebay.com/itm/2000W-Solar-on-Grid-Tie-Inverter-with-Limiter-Battery-Model-for-MPPT-PV-System-/201781417655?var=&hash=item2efb1c16b7:m:m3OZt8FEeu-MCF5Ow8R3kEw Că variantele mai de marcă sunt cam scumpe pentru o instalație ca a mea. Dacă știe cineva mai multe despre acest invertor rog să posteze. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 (editat) Da, acelea sunt, dar sub un alt nume importate de o firma din Romania. Pot sa iti spun ca isi merita toti banii.Si le-am si testat 6 luni, par a fi de calitate. Detalii pe PM. Editat Ianuarie 4, 2018 de rinaldoparaipan Link spre comentariu
clausb Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Tare mi-ar plăcea să aflu mai multe despre invertorul cu limitare de injecție (apare același sub diferite nume) 1000w. Mai ales dacă are prin el componente de calitate, rezultate în funcționare etc. Pe net nu găsesc mai nimic. Prețul pe ebay e chiar rezonabil. Da, acelea sunt, dar sub un alt nume importate de o firma din Romania. Pot sa iti spun ca isi merita toti banii.Si le-am si testat 6 luni, par a fi de calitate. Detalii pe PM. Am încercat mesaj PM dar nu merge (căsuță plină?) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum