Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabilă cu LM723 (idei de realizare practică)..

Vizitator

Postări Recomandate

Taraxacus.E o schemă clasică,dar peste tot e dată că lucrează de la 3V.

Numai schema lui Validae pleacă din zero.

Ce putere are traful tău?Dacă e adecvată,limitarea amperajului este dată de rezistența R7 de 0,22ohm.Scade-i valoarea si va creşte amperajul.

Dacă vrei ajustare curent 

Variable-power-supply-1-27-V-3-A.png

În principiu preiei tensiune de referință de la pinul 6,printr-o rez 4k7 şi o aplici la potențiometrul de 500 ohm.Cursorul potului la pin 2.Potul se duce prin rez R6 la masă,după R5.Pinul 3 merge la masă înainte de R5.Practic întrerupi masa şi inseriezi rezista R5,calculată pt 3A curent max.

Montajul îl poți lipind R2 şi R6 direct la pot iar restul legăturilor le faci adecvat cu fire.

Link spre comentariu

La sursa proiectata de mine si de care am discutat si pe forum am 2 condesatori de 2200µF si nu am pic de riplu vizibil cu osciloscopul nici la sarcina maxima de 5A.

Poate reusesc sa termin cu sursa mea (trebuie sa pun la punct compensarea pt regimul de curent constant) si am sa pun la dispozitie cablaje.

@Taraxacus decit sa modifici sau repari sursa aia mai bine treci la una mai performanta, cu integrate mai moderne sau mai simple (ex LM317) sau chiar la sursa proiectata de mine.

Link spre comentariu

@ Branca - muțumesc pentru sfat. Am să procedes așa cum ați spus. Traful este toroidal (echipa mai demult amplificatoare audio) Are în secundar 26,4 V și un conductor cu diam  de 1 mm. Am luat 3 conzi pt că erau ieftini ! :) am considerat că un filtru cu capacitate mare netezeste mai bine.

@Sesebe - aștept cu interes sursa la care lucrați, mă interesează mai ales că ati proiectat cablajele. Poate comandați la firma jbc sau cam așa ceva (nu-mi amintesc acum) care realizează cablaje profi in serie de cel putin 5 buc, mă abonez la un cablaj (contra cost desigur).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări