Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabilă cu LM723 (idei de realizare practică)..

Vizitator

Postări Recomandate

Eu cand aveam nevoie de lipituri care sa incapa fiecare pe padul ei si aveam sarma de balot la pistol faceam in felul urmator:

Luam 10 cm sarma dintr-un cablu utp, o dezizolam si o infasuram pe varful ansei pe toata aproape, o presam cu patentul si ii scoteam un mot de 3-5 mm pe care sa il folosesc la fel ca pe un letcon. Il incingi mai greu si mai mult, il dai prin mozol si pui ceva fludor... De o carpeala merge. Deseara poate ii mai pun celalalt canal daca am chef de bricolaj, daca nu, leg aparatele cum trebuie pe asta existent si poate iau si masuri de protectie (fuzibile la traf pe iesire si contactul din termostat poate il pun pe undeva si pe el sa faca ceva util). Imi cam pare rau sa desfac banda pe care am incolacit-o cu mare stil, arata si matele mele ca un "wire harness". Dar poate ii pun alba ca am luat ieri de la bricolaj banda alba... Mi-e cam groaza sa dau iar gauri in carcasa pentru suportul cilindric al fuzibilului.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Off. topic: Ambele statii de lipit le am bagate in carcase de sursa PC. Statia care o folosesc frecvent se vede intr-o poza postata la nr.453, mai sus putin.

Link spre comentariu

... cutiile de staţii de lipit "trenuie" să fie mai grele, mai ales dacă foloseşti un încărcător de laptop care deşi nu e chiar un fulg de nea, e oricum destul de uşor comparativ cu un traf cu aceiaşi amperi...
ca idee, ştiu pe cineva care şi-a făcut staţie de lipit tot într-o cutie de sursă de pc... şi mai la final a fost nevoit să bage înăuntru un cataroi cules de pe stradă, prins cu fâşete şi plastic cald! :rade:
vorba lui: cine naiba se uită în cutie? :96

io cred că ştiu din ce fac cutia... dar aştept încasările, să iau un spray cu vopsea auto...
"făţăul" o să fie din neşte plastic roşu... oare ce culoare să bag la restu' cutiei... negru?
sau galben-canar? :d
(oricum trebuie să vopsesc restul cutiei... am nişte scânduroaie care m-ar scuti de o grămadă de muncă, şi mai ales bibileală la încheiat, plus că numai ele sunt şi suficient de grele, dar care arată jalnic... trebuie musai şlefuite şi vopsite, altfel arată ca naiba!)

Link spre comentariu

Merge din parchet melaminat daca ai vre-o placa pe-acasa. Ar iesi frumoase daca le tai mecanizat. Ai leroy merlin in Constanta. Costa 50 de bani sa iti faca o taietura pe circular, indiferent de lungime. Poti lua si pal de-ala alb de mobila sau ce culori mai vrei tu, ca vad ca iti plac... :) Au si e ieftin. Iti trimit eu un cataroi de pe Jiu daca vrei. :rade:

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

aoleu, "cataroi de pe Jiu"... să nu se interpreteze, dragă... ups! :( m-am scăpat... vă rog io, faceţi-vă că nu vedeţi! :wretre

serios vorbind, am nişte scânduri destul de late, nişte foi de parchet, aşa cum spuneai, şi un bucăţoi mărişor de "blat de bucătărie"... io vreau să fie grea cutia, dar nici să nu mă bage în spital dacă-mi cade pe picior! :)

cred că o să fac aşa:
- laturile din 2 bucăţi scânduri. au ceva mai mult de 1 cm grosime, şi sunt de brad. consider că greutatea ar fi îndeajuns, dacă nu...
- ... capacul de sus tot din aia. cu atât mai bine, aşa o să pun "spirala" aia pentru letcon acolo... dacă aş pune plastic sau parchet, n-aş avea tupeu... ţi-am spus că am idiosincrazie la chestii fierbinţi lăsate lângă lemne!... mai ales că partea aia aş putea s-o învelesc într-o tablă mai subţire, văd eu...
- "panoul de comandă" din plastic roşu... am câteva bucăţi, dar am să folosesc doar una, n-am de gând să fac ditamai dihania. şi de data asta lipesc o foaie de hârtie pe aia, trasez, dau găuri, finisez, să nu mă enervez iar că le-am tăiat strâmb! hârtia se curăţă după aia, cu apă şi burete...
- capacul din spate... mai degrabă parchet.
- fundul... aşa-i zice, n-am ce face... mă gândeam la o bucată din blatul ăla, dar şi o bucată relativ mică e fioros de grea! cred că o să pun tego de 8 mm acolo, am câteva foi... întregi, sper! :)

mai spuneam ceva de încă o sursă... tot căutând zilele trecute, am găsit o cutie de sursă de PC d-aia veche, AT, care nu mai are capacul faţă... cred că o să fac sursa nr 2 în aia, mai ales că am primit cadou un radiator solo negru, rezonabil de mare pentru 1-2 amperi...
singura chestie ar fi fixarea plăcii... original, plăcile sursei erau "trase" una pe sus, una pe jos, prin câte două şicane... va trebui să fac un cablaj custom ca să intre acolo fest, şi asta pe un sticlotextolit destul de gros, ca să stea fără "să facă burtă"! cred că am să apelez la unul din colegii care fac cablaje la ora aia.
pentru moment, vreau să termin "piticuţul", sursa de care m-am apucat datorită ţie :wretre şi staţia XAN77, pentru care fac carcasa de care am vorbit mai sus... pentru aia am deja toate piesele (am verificat aseară!), nu mai trebuie decât cutia, să programez mega8-ul, şi să fac lipiturile pe 2 plăcuţe cu găurele... e suficient de simplă pentru asta.

Link spre comentariu

... şi un girofar, să nu mă amendeze poliţia pentru "gabarit depăşit" nesemnalizat pe drumurile publice!!! :rade:

realmente, n-am colţare şi nici adezivi serioşi şi de încredere, dar am holzşuruburi pentru lemn, adică cu vârf ascuţit, nu crăcit, ca alea "pentru rigips", aşa că... fac cu ce am!
altfel mă jumuleşte nevasta "iar cumperi chestii?" :rade:

Link spre comentariu

Am cumparat alea de pe panou in fata ei si nu a mai zis nimic. 40 de lei pe 2 chestii pe care nu le intelegea... S-a saturat sa imi faca morala pentru maruntisurile neinsemnate pentru ea... A zis doar "daca asta te face pe tine fericit, ia-le".

Link spre comentariu

... eh... aşa-s oltencele.
lipovencele, doar uneori! :)

serios vorbind, mă enervează şi pe mine de-acuma... am o droaie de chestii care adună praf, şi tot timpul mai lipseşte ceva.
rar de tot singurul lucru lipsă e "cheful de muncă"...

bine că mi-ai adus aminte că există LM şi în Constanţa... o să le fac o vizită mai pe la finele săptămânii, dacă nu, următoarea, şi poate le fac şi safteaua! :)

Link spre comentariu

Inca putin si o inchid. Mai am de legat indicatoarele, de fixat canalul 2 in carcasa si daca o da domnul sa fac rost de un burghiu mai gros, scot fusele in spate sub toggle switch, daca nu, le las inauntru. Mai am de scos din termostat contactul si de trecut inaintea bornei cu el. Astea maine daca oi mai avea timp si chef. https://postimg.org/gallery/2abrw6y1o/

Link spre comentariu

... voiam să-ţi spun de foarfecă, dar mi-am adus aminte că tu ai o carcasă de tablă...
dar dacă ai o pilă rotundă şi muuuultă răbdare... :rade:

felicitări, şi s-o foloseşti mult timp! :aplauze

Link spre comentariu

N-am damblagit! Iau fusa in buzunar, ca mai am una, ma duc la magazinul de burghie, compar si cumpar. Nu mai pilesc manual... E operatia care imi displace cel mai mult. Pilit/slefuit pana ajung in cote. Eu am slefuit mecanizat si pcb-ul ca sa iau tusul de pe cupru dupa corodare. Am pus pasla pe o pietricica de polizor si am invartit-o cu bormasina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări