Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce sa aleg?

mihai1953

Postări Recomandate

Domnilor, as dori sa ascult din cand in cand US. Din ce am gasit de cumparat , am de ales intre Grundig Satellit 500, Grundig Satellit 1400 si Panasonic RF 2800. Optiunea mea s-ar indrepta catre cele cu cautare continua, sa pot trece prin fiecare khz. M-as bucura pentru o indrumare in plus. Multumesc.

Link spre comentariu

Eu as alege "Grundig Satellit 500 International" ( sunt mai multe modele de Satellit 500), pentru ca are cea mai buna acoperire a undelor scurte : 1600 kHz ... 30 MHz.

Daca doriti sa ascultati in principal statiile de broadcast (care emit inca analogic) cred v-ar satisface acest model de radio, avand in vedere si locatia dvs (aparent favorabila receptiei US).

Pentru emisiunile cw/ssb sunt slabute, comparativ cu un receptor dedicat.

Link spre comentariu

De departe Satellit 500 ... am si eu un exemplar . Functie de varianta , se poate extinde pana la 29,999 MHz ... doar se muta sau se scoate o dioda . Prescrierea frecventei fie direct , din tastatura , sau clasic , cu buton rotativ . Se gaseste documentatie garla pe net ... si nu - i chiar ultimul receptor ( pentru radiodifuziune ) . Merge si ssb - ul ( ma rog , pas 1kHz ... ) , avantajos e ca are BFO reglabil . Cu ceva antena externa , in zone favorabile ca nivel al zgomotului radioelectric , se simte chiar bine , oferind receptii surprinzatoare . In " aer liber " , la exterior , se descurca foarte bine cu antena telescopica din dotare . Mai ales daca e intreaga , e destul de lunga . Atentie , e destul de sensibila , ultimele segmente sant foarte subtiri . Ma rog , pareri din experienta personala ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări