Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzatii tari, chinezesti!

Postări Recomandate

Am aflat lucruri noi, un traf cu miez de ferita functioneaza mai bine la 10khz fata de 1khz(vai de el la 100hz)(se vede din valoarea tensiunii indusa in secundar, volti fata de mV). Ar trebui rescrise manualele de fizica!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pana la urma am mai pus un strat de banda kapton si oricum nu prea imi vine sa las radiatorul asa.

Daca gasesc pun o saiba izolatoare desi parca mai bine sta radiatroul putin mai "liber", nu vreau sa-l apas prea mult pe cablaj.

Sfant era daca puneam izolator pe sub tot radiatorul dar trebuie cumva sa inalt si triacul.

Sfat: nu trebuie facut citat la un post anterior daca intre timp nu a mai postat nimeni. Aglomeram pagina inutil iar cand sunt citate si poze devine enervant.

Asa ar fi cel mai bine sa pui niste saibi de sticlotextolit sub radiator sa treaca surubul prin ele si sa il inalte de cablaj

Intotdeauna cand am facut un cablaj am urmarit ca sub radiatoare si suruburi sa nu fie nici un traseu sau sa fie departe de ele.

Link spre comentariu

Chinezii produc/vand orice vrea clientul. Pocnitorile prezentate in topic, au aparut pentru ca asta vrea clientul din Europa de Est.

De pida, pentru un client din Vest, care se ocupa cu producerea celulelor pentru panouri fotovoltaice, China a pus la dispozitie o intreprindere de 10,000m2, noua -nouta (la cheie), cu tot ce-i trebuie pentru producerea acelor celule. Asa ca in momentul in care un cumparator alege un panou votovoltaic "de firma", are mari sanse ca celulele sa fie facute in aceasi China de care fuge, alegand "firma". China produce mult, calitatea este in functie de client. Face bani frumosi si respecta zicala "clientul nostru, stapanul nostru". Banii sunt investiti in infrastructura, proiecte urbane, etc.

Hai sa va arat eu senzatii tari chinezesti (pe care n-o sa le vedem in romanica nici intr-o suta de ani)...tren care merge cu 300km/ora pe viraj la stanga, cladiri de se pierd in nori (632m) si poduri peste mari (55km). Astea sunt senzatii tari chinezesti.

Nu mai faceti misto de ei, ca nu le ajungem nici la oul piciorului....

image.jpgimage.jpgimage.jpg

Link spre comentariu

Chestiile astea au fost spuse pe forum de sute de ori, deja si copii de gradinita au inceput sa le recite in loc de poezii. Nu cred ca trebuie reamintite chiar in fiecare subiect unde apare cuvantul China / chinezesti.

Cand o sa "tremuri" cu mana pe un produs chinezesc o sa vezi ce zgarie nori si trenuri iti ies printre dinti. Daca sunt ieftine nu inseamna ca trebuie facute in batate de joc. Ori produci ceva sigur ori nu mai produci https://www.youtube.com/watch?v=f14nv3uf2ik. Gunoi poate produce oricine dar China, cu toate trenurile, podurile, cladirile, panourile fotovoltaice, mancarea sintetica s.a.m.d, sunt campioni la produs gunoi !

p.s: marius75 postarea mea de mai sus nu o considera un atac personal asa cum multi de pe forum o fac.

Link spre comentariu

Corectie: SUnt campioni la produs si atat.

Ca sunt gunoaie sau nestemate este totusi vina noastra a cumparatorilor, ia sa nu mai cumpere nimeni ( absolut nimeni ) spre exemplu afisaje V/A de panou de sub 1-2$, ai sa vezi ca nu s-ar mai produce, dar asta n-are cum sa se intample pentru ca omul este intr-o cautare asidua de ieftin, si foarte ieftin nu se poate produce decat la un nivel al calitatii pe masura de scazut.

Sa nu mai vorbesc de bisnitari ( cum sunt al naibii de multi pe la noi ) care cumpara diverse chestii la cativa lei, si le revand cu adaos nesimtit de minim 2-300%... Exemplu concret, cumperi mini-afisaj simplu V cu maxim 3 lei de la ei, si aici il dai cu 20 ca esti "smecher", deci despre ce vorbim?...

Atata vreme cat nu toti se lafaie in lux, va exista si cerere pentru foarte ieftin, si vor exista si produsele foarte ieftine cu toate neajunsurile lor.

Link spre comentariu

Dimmerul prezentat aici costa 40 lei in RO + transport si de pe aliexpress il luam cu 3.88$ cu transport inclus. Pana la urma nu e prost ala care cere ci ala care da, asa cum din pacate este regula si aici pe forum. Problema reala e ca in mod normal acel produs nici nu are ce cauta pe piata europeana dar ...

Da Marian, asa este dar nici macar de dragul banilor nu trebuie sa se faca rabat de la minimele norme de electrosecuritate. E normal ca "muritorii de rand" sa doresca lucruri cat mai ieftine dar producatorii  / importatorii / autoritatile de control si verificare nu trebuia sa-si vand "sufletul diavolului".

Suntem usor offtopic dar nu pot face curatienie aici.

Link spre comentariu

Hai sa va arat eu senzatii tari chinezesti (pe care n-o sa le vedem in romanica nici intr-o suta de ani)

Să sperăm că nu...serios, chiar nu ar fi de dorit să avem gadgeturile alea megalomaniace şi periculoase...viaţa unui Român valoreaza totuşi mai mult decât viaţa unui Chinez...cel putin asta e optica noastră.Iar numele ţării e România, să nu ne batem joc totuşi cu măscării de gen "romanika"', "romanica"'... dacă vrem sa fim respectaţi, să începem să ne respectăm singuri!

Cand o sa "tremuri" cu mana pe un produs chinezesc o sa vezi ce zgarie nori si trenuri iti ies printre dinti. Daca sunt ieftine nu inseamna ca trebuie facute in batate de joc. Ori produci ceva sigur ori nu mai produci https://www.youtube.com/watch?v=f14nv3uf2ik. Gunoi poate produce oricine dar China, cu toate trenurile, podurile, cladirile, panourile fotovoltaice, mancarea sintetica s.a.m.d, sunt campioni la produs gunoi !

Indiferent că vorbim de Futachi cumpărat de pe tarabă din piaţă, sau de Apple ifăun, aceeaşi tehnologie consumeristă, perisabilă şi mincinoasă...

Link spre comentariu

Parerea mea personala este ca soarta noastra ca umanitate este deosebit de legata de progresul tehnologic. Asta deosebeste Homo Sapiens de alte specii.  A nu construi nimic pe motivul megalomaniei mi se pare destul de asemanator cu proverbul strugurilor acri. Este destul sa privim cate poduri avem peste Dunare ca sa vedem unde suntem. La Braila si Galati inca se mai traverseaza cu niste platforme care au cred 50 ani, ramase de pe vremea "megalomaniei". 

Cautati pe youtube "trecere bac braila".

Chinezii fac masini electrice.  Chinezii au misiuni spatiale.  Chinezii fac cai ferate in Africa. Vanzand orice oricui, chinezii au inceput sa achizitioneza pachete importante de actiuni la diferite companii si sa cumpere terenuri in diverse tari.

Din pacate timpul ne va demostra cat valoreaza viata noastra si nu doar va demonstra orgoliului nostru dar este posibil sa ne afecteze serios. Nu imi doresc sa ma fi nascut chinez si nu invidiez nici pe cei care s-au nascut in tari dezvoltate dar nici ca roman nu simt ca am prea multe cu care ma pot lauda.

Cred ca multi dintre dvs. puteti da exemple de dispozitive si componente complet chinezesti care nu sunt copia nici unui alt produs. Incep eu cu unul:  ESP8266.

Da, trebuie sa fim mandri ca suntem romani caci este motivant dar mandria fara a trece la treaba e ca bautura fara mancare. Duce la afectarea orientarii in spatiu.  

Totusi este educativ sa vedem si exemplele pozitive si negative.

Porcarii fac si germanii, si italienii si multi altii. Daca ma uit numai la cat de umflate sunt preturile la Volkswagen ma ia scarba. Dupa scandalul Dieselgate clientii din Europa au stat cuminti si mai mult, au continuat sa cumpere de la firma Pacalici.

Urmaresc pe youtube un canal destul de interesant

BIGLIVEDOTCOM

Editat de one
Link spre comentariu

Stefan Nicolae: Ce am vrut eu sa spun cu postarea respectiva, este ca aceste chinezarii mult hulite, se afla pe standurile magazinelor din cauza noastra (nu a userilor elforum, ci a cumparatorilor est europeni si probabil a mare parte din Asia, Africa). Vad ca a postat si Marian...deci exista CERERE si OFERTA, si nu invers.

....................

Imi cer scuze ca n-am scris Romania, cum era normal si firesc.

....................

Si casa poporului ce este? Nu e tot un proiect grandoman? Fiecare lider vrea sa-si lase amprenta asupra istoriei, construind cate ceva.

Consider benefice aceste proiecte si incurajez sa contruiasca pe toti grandomanii tarii, indiferent de regim si culoarea politica.  Din '89 incoace,  investitiile publice sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire.

Editat de marius75
Link spre comentariu
Acum 7 ore, dj_italo2001 a spus:

Conzii aia de filtraj de langa radiatori la ce temparatura maxima rezista ?

Porbabil ca sunt din aia folositi in echipamente aerospatiale ce rezista pana la 175 grade C :)

20m7t2.jpg

Temperatura maxima a radiatorului dupa 24H de functionare este, <55C, <40C, <30C ?

Comportamentul condensatorilor in functie de temperatura:

Link spre comentariu
Acum 53 minute, dj_italo2001 a spus:

Oricat de misto au aranajat aia la linie piesele tot remarc o mare lipsa de profesionalism in felul in care au proiectat sistemul de racire..

Arunca o privire pe Google imagini in interiorul unor amplificatoare de marca si vei vedea radiatoare din tabla indoita din aluminiu, cu niste condensatoare de filtraj  asezate bineinteles nu departe de radiator si cat mai mici posibil, cu niste trasformatoare care dupa dimensiune par ca abia fac fata la puterea unui canal, cu preamplificatoarele de intrare reduse la minim.

Sunt deosebit de frumoase daca le privesti pe afara. Principalele investitii din punct de vedere al designului sunt la panoul frontal, cu niste plasticuri frumos metalizate.

Uite aici un CD Denon. Condensatoarele sunt frumos asezate dupa acelasi criteriu.

Si un amplificator. Remarcati radiatorul sanatos.

Editat de one
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări