Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzatii tari, chinezesti!

Postări Recomandate

Cautand prin piese, cu totul altceva, am dat peste acest modul https://img1.banggood.com/thumb/view/upload/2014/09/SKU163998/SKU163998a.jpg de sursa realizat de prientenii chinezi. Pentru pretul platit de ~15$ sursa este destul de bine realizata si functioneaza decent daca ai grija ce si cum alimentezi, comparand cu UT61E chiar are o precizie impresionanta tinant cont de pret.

De ce senzatii tari? Pentru incarcarea acumulatorilor sursa e buna dar daca ai ceva mai sensibil / pretentios e cam riscant.

In primul rand trebuie manevrata cu mare atentie. La apasarea mai lunga a tastei SET se poate intra in meniul de calibrare F1 a tensiunii si pe iesire apare tensiune de 2V / 24V limitata la 200mA, daca ai sarcina pe iesire ai cam bubuit-o daca se alimenteaza sub 24V sau consum << 200mA

Daca esti atent si nu greseti la apasarea tastei SET atunci e foarte posibil ca supratensiune aparuta la cuplarea iesirii (overshot) sa-ti arda ceva piesele.

Fara sarcina pe iesire: tensiunea / curentul setate la 5V / 1A - overshot 37% !

open%205V%201A.png

Fara sarcina pe iesire: tensiunea / curentul setate la 12V / 0.5A - overshot 20% !

open%2012V%20500MA.png

Bec 12V / 21W pe iesire: tensiunea / curentul setate la 12V / 2.5A - overshot 13% !!!

Aici timpul overshot-ului e destul de scurt dar si sarcina e mare consumatoare la rece.

Totusi daca alimentezi componente sensibil e foate riscant, nu ma refer la chestii profesionale ci la simple AO-uri sau integrate digitale.

21W%20-%2012V%202.5A.png

Link spre comentariu

E doar sursa buck cu urmatoarele caracteristici:

Input voltage: 6V-40V
Output current: 0-6A
Output voltage: 0-36V
Conversion efficiency: up to 92%
Operating frequency: 150KHz
Short circuit protection: Constant
Operating temperature: -40 ° C to + 85 ° C
Control: Digital control + Digital display
Voltage regulator / Display resolution: 0.01V
Power display minimum resolution: 0.001W
Current regulation / Display resolution: 0.001A
Capacity display minimum resolution: 0.001AH
Output ripple: ≤50mV

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Alta experienta chinezeasca cumparata de la un magazin din Romania:

Intre trasee (diferite) si radiator am adaugat un strat de banda kapton dar nu sunt sigur ca e suficient.

Triacul este cu TAB-ul izolat dar exista riscul sa apara strapungeri in soldermask si radiator, pe sub radiator trec doua trasee diferite.

Dimmer_4kW_trasee.jpg

Am eliminat unul din suruburile de prindere ce aproape ca atingea de un traseeu, radiatorul atinge de carcasa metalica a "jucariei" chinezesti.

Dimmer_4kW_traseu-surub.jpg

Link spre comentariu

Alta experienta chinezeasca cumparata de la un magazin din Romania:

Intre trasee (diferite) si radiator am adaugat un strat de banda kaptop dar nu sunt sigur ca e suficient.

Triacul este cu TAB-ul izolat dar exista riscul sa apara strapungeri in soldermask si radiator, pe sub radiator trec doua trasee diferite.

Dimmer_4kW_trasee.jpg

Am eliminat unul din suruburile de prindere ce aproape ca atingea de un traseeu, radiatorul atinge de carcasa metalica a "jucariei" chinezesti.

Dimmer_4kW_traseu-surub.jpg

Pune o saiba din material izolator.. sticlotextolit sau chiar o bucata de cablaj gol gaurita si finisata in forma de saiba.

Link spre comentariu

Pana la urma am mai pus un strat de banda kapton si oricum nu prea imi vine sa las radiatorul asa.

Daca gasesc pun o saiba izolatoare desi parca mai bine sta radiatroul putin mai "liber", nu vreau sa-l apas prea mult pe cablaj.

Sfant era daca puneam izolator pe sub tot radiatorul dar trebuie cumva sa inalt si triacul.

Dimmer_4kW_banda_kapton.jpg

Sfat: nu trebuie facut citat la un post anterior daca intre timp nu a mai postat nimeni. Aglomeram pagina inutil iar cand sunt citate si poze devine enervant.

Link spre comentariu

Functioneaza, montajul e chinezesc si "asta ne ocupa tot timpul". :rade: Probabil a relipit si programat un MCU nou.

Merita si un filmulet cu osciloscopul pe pinii C-ului, un multimetru totusi ramane un multimetru indiferent ca e Fluke 287 sau CEM 9989.

Aici am avut noroc ca era dus doar firmware-ul https://www.elforum.info/topic/119887-atmega16a-tqfp44-port-a-defect/ . Pretenii chinezi sunt mereu plini de surprize. :95

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări