ticmorosan Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 LCD-ului de mai sus nu-i functioneaza backlight-ul. Se aprind lampile pt. 2 sec. la start apoi se sting. Placa sursa inverter e : bn44-00261b. Am montat 82k intre pinul 10 al CI BD9893 si masa, se aprind toate lampile, tv functioneaza normal. Defectul initial al placii a fost: QI803, QI804 sc. circ. Dupa inlocuirea lor am ajuns in situatia prezentata mai sus. Va rog, daca aveti sugestii ! bn44-00261b-150120124043-conversion-gate02.pdf Link spre comentariu
surubarila Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 (editat) Sanatate permanenta ! Verifica ON/OFF INVERTER dinspre main prima data.Restul componentelor din zona Drive Block sunt verificate ? Editat Iulie 6, 2017 de surubarila Link spre comentariu
winstyle Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 Pe pinul ''DET'' ce tensiune ai când se aprind lămpile și se sting ? Dacă atunci când se sting , se schimbă și tensiunea pe ''DET'' inseamnă că a intrat in protecție . Pune un multimetru și pe pinul ''Inverter ON/OFF'' să vezi dacă trece in zero volți dacă se schimbă nivelul pe ''DET'' . Link spre comentariu
ticmorosan Postat Iulie 12, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2017 Intr-adevar, intra in protectie: "DET" se face 4,5v cand se aprind lampile si trece in 0 cand se sting. Celelalte raman Ok - "Inverter on/off" ramane 4,5v , Dim - 2,2 , tensiunile de 5 si 12v existente si stabile. Acuma oare ce-l face sa intre in protectie? Link spre comentariu
winstyle Postat Iulie 12, 2017 Partajează Postat Iulie 12, 2017 Verifică și componentele din secundarele transformatoarelor de inaltă tensiune . Posibil să fie vreo lampă uzată ( sau lămpi ) Urmărește tensiunile din catozii diodelor DI810 și DI811 , când se aprind lămpile și când intră in protecție .Postează rezultatele . Verifică și tensiunea in pinul 1 la operationalul UI802/A in momentul când intră in protecție . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 14, 2017 Partajează Postat Iulie 14, 2017 (editat) LCD-ului de mai sus nu-i functioneaza backlight-ul. Se aprind lampile pt. 2 sec. la start apoi se sting. Placa sursa inverter e : bn44-00261b. Am montat 82k intre pinul 10 al CI BD9893 si masa, se aprind toate lampile, tv functioneaza normal. Defectul initial al placii a fost: QI803, QI804 sc. circ. Dupa inlocuirea lor am ajuns in situatia prezentata mai sus. Va rog, daca aveti sugestii ! Pai e foarte simplu colegu' ai "sarit" si protectia ai gasit si QI803, QI804, deci pe ramura aceia este lampa defecta, sau contact imperfect la capete(soclu si intra protectia) ori poate sa fie chopperul(mai putin probabil) scoate panelul(sticla) sa vezi live ce se petrece cu conexiunea lampilor......... Editat Iulie 14, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
winstyle Postat Iulie 14, 2017 Partajează Postat Iulie 14, 2017 Sau dacă este dispus să riște , poate anula protecția punând la masă poarta tranzistorului QI807 ... Link spre comentariu
orgasmo Postat Iulie 14, 2017 Partajează Postat Iulie 14, 2017 Verificati si infasurarile secundare la TI801 si TI802, posibil sa aveti unul sau ambele compromise ca aici: Link spre comentariu
ticmorosan Postat Iulie 15, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2017 Am facut masuratorile recomandate. Atat in catozii diodelor D810, D811 cat si in iesirea 1 a lui U802A avem aceeasi situatie : 4v cat timp lampile sunt aprinse si 0v din momentul in care se sting. Transformatoarele le-am verificat (secundarele au aprox 840 ohmi fiecare dintre ele) si nu au urme de incalzire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum