Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plantatie de Paulownia

morocanosul

Postări Recomandate

In ultimii ani tot am auzit de plantatii infiintate cu acest arbore,o plantatie ingrijita "ca la carte",poate produce chiar...30 000 E/Ha/an ! :freaza: Un agricultor din Dambovita spune ca este o mare teapa...(?). In 2014 acoperit o suprafata de 8Ha,costul fiind 30 000 E ! :) Un rasad se vindea(2014) cu aprox.4,5E,pe un hectar a plantat 800 puieti la care avea si instalatie de picurare..timp de 2 ani a mers f. bine,acum 60% din plante sau uscat....Ghinion sau insuficienta documentare(tinand cont ca planta este mai "exotica" :rege (neaclimatizata,necesita un teren nisipos,afanat...) sau..."las ca merge si asa"?

Link spre comentariu

Intamplator am citit si eu articolul. Nu stiu cum sta treaba dar trec zilnic pe langa o zona cu asa ceva si de la 20 cm la 2 m in 2 luni au fost gata.

Link spre comentariu

Avem în apropiere o plantație de Paulownia, estimez că are cam doi-trei ani, dar nu pare prea promițătoare, peste jumătate s-au uscat, iar ceilalți zici că-s araci de doi metri, cu frunze.....am impresia că sunt foarte pretențioși la tipul de sol și foarte probabil trebuie multă apă, iar aici a cam fost lipsă anii trecuți.

Link spre comentariu

Exact asta am citit si eu,solul afanat,nisipos etc dar sa nu uitam ca sunt plante ne-aclimatizate la noi plus ca fermierul din "povestea mea"avea si instalatie de irigat ..cu picatura! :nerv Foarte eficient decat sa imprastii apa aiurea...! Si totusi,eu cred ca nu sa DOCUMENTAT ca lumea,inainte sa fac o asemenea investitie(30 000E),ma gandesc de 2--zeci de ori ! :qetrwe Cand te dau banii afara din casa,poti sa incerci....La multe sute de milioane de Euro,ce mai conteaza ..30 000! :n1 Ei bine,pt. mine ar conta,nu atat banii cat satisfactia mea personala ca am realizat ceva cu mainile mele nu cu mostenirea....Matusii Tamara ! :cadou

Link spre comentariu

In toate poaturile m-am referit la aceiasi plantatie, si eu si Validae (cred). E in drumul nostru zilnic.

Poate fac o poza daca nu e trafic intens in zona.

Link spre comentariu

Prin natura serviciului umblu mult prin Oltenia, prin zone mai departate de drumurile principale.

Am vazut ca au aparut multe plantatii din acestea. Unele cu puieti "clonati", ale caror seminte se zice ca sunt sterile si se impiedica inmultirea necontrolata, altele cu arbori aclimatizati.

In sud, unde solul e moale, am vazut ca pomii cresc ca Fat-Frumos.

Am pus si eu langa casa cativa, de frumusete, si nu merg deloc.

La mine e sol lutos si apa putina, doar n-o sa irig buruieni

Nu am auzit insa pe cineva sa fi vandut vre-un bustean.

Un investor care a infiintat o plantatie mare in MH-aproape 200ha- zicea ca nu lemnul,care are proprietati apropriate de plop, e valoros, ci faptul ca depolueaza atmosfera.

Si asta se plateste.

Link spre comentariu

La cum se taie padurile din RO,nu sunt sanse de reducerea poluarii...Dar initiativa este buna,dar...profitul...? De "obicei",la noi nimeni nu face nimic daca nu..."iese ceva"..! :n1 :pandaci

Link spre comentariu

Cred ca depinde si de zona unde se planteaza, Am vazut plantatii pe la mine in judet si mergeau foarte bine. Eu am plantat unul in curte de vreo 3-4 ani si a ajuns la o inaltime de aproape 10 metrii si o coroana de a ajuns sa faca umbra si la vecinul cu toate ca este la peste 2 metrii de gard. Nu l-am ajutat nici macar cu apa, doar cu ce a dat ,,Domnul,,. Anul acesta a facut si primele flori si este foarte frumos. Cred ca depinde si ce tip este, sunt mai multe si poate nu toate merg in zonele noastre.

Link spre comentariu

Vad ca iesit fotografia rasturnata!!!! Sper sa puteti rasturna monitorul cu 90 grade sa poata fi vazut bine :rade: xp99a9.jpg

Editat de yo9gcc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări