morocanosul Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 In ultimii ani tot am auzit de plantatii infiintate cu acest arbore,o plantatie ingrijita "ca la carte",poate produce chiar...30 000 E/Ha/an ! Un agricultor din Dambovita spune ca este o mare teapa...(?). In 2014 acoperit o suprafata de 8Ha,costul fiind 30 000 E ! Un rasad se vindea(2014) cu aprox.4,5E,pe un hectar a plantat 800 puieti la care avea si instalatie de picurare..timp de 2 ani a mers f. bine,acum 60% din plante sau uscat....Ghinion sau insuficienta documentare(tinand cont ca planta este mai "exotica" (neaclimatizata,necesita un teren nisipos,afanat...) sau..."las ca merge si asa"? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 Plantatia aia are un randament fantastic pentru cei care vind puietii. Ceilalti... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 Intamplator am citit si eu articolul. Nu stiu cum sta treaba dar trec zilnic pe langa o zona cu asa ceva si de la 20 cm la 2 m in 2 luni au fost gata. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 Avem în apropiere o plantație de Paulownia, estimez că are cam doi-trei ani, dar nu pare prea promițătoare, peste jumătate s-au uscat, iar ceilalți zici că-s araci de doi metri, cu frunze.....am impresia că sunt foarte pretențioși la tipul de sol și foarte probabil trebuie multă apă, iar aici a cam fost lipsă anii trecuți. Link spre comentariu
morocanosul Postat Iulie 5, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2017 Exact asta am citit si eu,solul afanat,nisipos etc dar sa nu uitam ca sunt plante ne-aclimatizate la noi plus ca fermierul din "povestea mea"avea si instalatie de irigat ..cu picatura! Foarte eficient decat sa imprastii apa aiurea...! Si totusi,eu cred ca nu sa DOCUMENTAT ca lumea,inainte sa fac o asemenea investitie(30 000E),ma gandesc de 2--zeci de ori ! Cand te dau banii afara din casa,poti sa incerci....La multe sute de milioane de Euro,ce mai conteaza ..30 000! Ei bine,pt. mine ar conta,nu atat banii cat satisfactia mea personala ca am realizat ceva cu mainile mele nu cu mostenirea....Matusii Tamara ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 In primavara asta au fost plantati aia de la Beharca. E a doua recolta. I-am urmarit in primavara asta cand erau de o jumatate de metru. Link spre comentariu
morocanosul Postat Iulie 6, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2017 Poti sa ne spui ceva despre prima recolta? Este pe profit/pierdere? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 In toate poaturile m-am referit la aceiasi plantatie, si eu si Validae (cred). E in drumul nostru zilnic. Poate fac o poza daca nu e trafic intens in zona. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 Prin natura serviciului umblu mult prin Oltenia, prin zone mai departate de drumurile principale. Am vazut ca au aparut multe plantatii din acestea. Unele cu puieti "clonati", ale caror seminte se zice ca sunt sterile si se impiedica inmultirea necontrolata, altele cu arbori aclimatizati. In sud, unde solul e moale, am vazut ca pomii cresc ca Fat-Frumos. Am pus si eu langa casa cativa, de frumusete, si nu merg deloc. La mine e sol lutos si apa putina, doar n-o sa irig buruieni Nu am auzit insa pe cineva sa fi vandut vre-un bustean. Un investor care a infiintat o plantatie mare in MH-aproape 200ha- zicea ca nu lemnul,care are proprietati apropriate de plop, e valoros, ci faptul ca depolueaza atmosfera. Si asta se plateste. Link spre comentariu
morocanosul Postat Iulie 6, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2017 La cum se taie padurile din RO,nu sunt sanse de reducerea poluarii...Dar initiativa este buna,dar...profitul...? De "obicei",la noi nimeni nu face nimic daca nu..."iese ceva"..! Link spre comentariu
iuli09 Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 Un studiu facut prin anii '80 zice ca Paulownia merge si nu prea la noi : document.pdf Link spre comentariu
yo9gcc Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 Cred ca depinde si de zona unde se planteaza, Am vazut plantatii pe la mine in judet si mergeau foarte bine. Eu am plantat unul in curte de vreo 3-4 ani si a ajuns la o inaltime de aproape 10 metrii si o coroana de a ajuns sa faca umbra si la vecinul cu toate ca este la peste 2 metrii de gard. Nu l-am ajutat nici macar cu apa, doar cu ce a dat ,,Domnul,,. Anul acesta a facut si primele flori si este foarte frumos. Cred ca depinde si ce tip este, sunt mai multe si poate nu toate merg in zonele noastre. Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 Povesti, povesti, povesti ! Link spre comentariu
yo9gcc Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 (editat) Vad ca iesit fotografia rasturnata!!!! Sper sa puteti rasturna monitorul cu 90 grade sa poata fi vazut bine Editat Iulie 6, 2017 de yo9gcc Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 Vezi ca`i altceva! https://www.google.ro/search?q=arbore+catalpa&rlz=1C1AOHY_roRO732RO732&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjA98yUvPTUAhVjJpoKHST_BtQQ_AUICigB&biw=1440&bih=787 S`a dezbatua problema asta pe softpedia la agricultura de citiva ani. Concluzia e aia de mai sus. Grig Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum