george ilisoi Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 Buna seara! Vreau sa ma ajutati cu niste informatii referitoare la constructia unui aparat de sudura mig mag. Am gasit la chineji mecanismul de avans al sarmei si mufa euro la 55$. Rolele sunt de 0.8 si 1mm. Pistoletul este in jur de 300lei depinde de amperajul suportat. Eu ma gandesc sa folosesc un invertor igbt pentru alimentarea aparatului, am gasit la 70$ o placa de invertor de 160A cu reglaj al intensitatii curentului. Ce parere aveti, ar functiona? Ce mai trebuie sa iau in calcul in afara de reglajul avansului sarmei si o electrovalva? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 (editat) Nu. O sursa de tensiune constanta de pe la 15Vdc pina pe la 23Vdc cu un curent spre 200Adc. Neaparat o carte cu principiul de functionare MIG/MAG Editat Iulie 4, 2017 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
george ilisoi Postat Iulie 5, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2017 Ce modificari trebuie facute la acest invertor? Eu cred ca micsorarea numarului de spire din secundar, cresterea sectiunii conductorului si suplimentarea diodelor de redresare. https://m.ru.aliexpress.com/s/item/32622140308.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.2e3c1faaKeBZFw Link spre comentariu
amudsen Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 (editat) Pai la 300 de lei cat te costa placa chinezului........ si aia e curent constant (in teorie). Pentru mig sunt necesare surse de putere cu caracteristici aproape orizontale, viteza de avans a sarmei fiind constanta ( dar, ajustabila). L.E. Iesi mai ieftin cu un pistolet cum este prezentat aici si cu doua baterii de masina (poti sa incerci, ca in video). Editat Iulie 5, 2017 de amudsen Link spre comentariu
george ilisoi Postat Iulie 5, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2017 Nu conteaza sa fie foarte ieftin, bugetul constructie e de 1500lei. Cu 2 baterii de masina nu poti suda cateva ore. Eu vreau sa lucrez cu el, nu doar cateva suduri pe an. In plus sarma aia cu flux e destul de scumpa. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 Pai dacă nu contează sa fie ieftin cumpăra unul industrial și gata. Dacă mai trebuie modifici pe ala de fabrica. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 bugetul constructie e de 1500lei. Cu 2 baterii de masina nu poti suda cateva ore. Eu vreau sa lucrez cu el, nu doar cateva suduri pe an. In plus sarma aia cu flux e destul de scumpa. http://tecxus.shopmania.biz/cumpara/javac-topmig-165-250 Atunci ia unu de acela, mai negociezi pretul si e un aparat bun! Link spre comentariu
spik Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 Daca vei suda la confectii metalice usoare cu profile de max. 3mm grosime sunt destul de bune aparatele din gama low cost, cel de mai sus sau telmig...dar sa "furtunul" cu pistolet sa nu depaseasca lungimea de 3 m! Altfel motorasele de la mecanismul de avans la aceste aparate nu sunt capabile sa transporte bine sarma. Daca vrei sa sudezi ceva mai gros n-ai sa poti deoarece chiar la sarma de 0,8 iti trebuie cca 160 A sa poti suda in spray arc, pentru depunere si patrundere. Link spre comentariu
emil.gabor Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 La 1500 lei iti vând eu un aparat MIG 380-400 amperi . Am 3 bucăți 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum