Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PP cu ECL 86

Aurel Iosif

Postări Recomandate

Referitor la traful de iesire, pe schema in discutie in documentul original traful e dat ca fiind 7000/8Ω.

Daca am facut calculul cu acel numar de spire din schema, rezulta un traf de 9800/8Ω.

attachicon.gifPP ECL86 - Yves Monmagnon 2004.jpg

Mda... toata lumea vrea date strict exacte , un fel de mura-n gura , nu mai experimenteaza nimeni , nu se mai joaca nimeni cu un OT de parca face in fiecare zi cate un amplificator audio cu lampi !

Monday , de ce cablaj imprimat ?

Editat de romicap
Link spre comentariu

Vranceanul meu, eu il voi bobina spira cu spira, dar pana sa ma apuc de treaba, tebuie sa ma documentez temeinic si va mai trece oarece timp, Lucrez 12 ore pe zi, in week ma ocup de agricultura la casuta mea de langa Buc. mai am un an pana ies la pensie si, daca m-or mai tine puterile, vederea si dorinta de a costrui, sa vezi ce o sa iasa din mainile mele. Nici pana acuma n-au iesit lucruri rele, dar nu m-am laudat p'aici. :rade: Viata lunga si vin bun anul acesta la Fitionesti.

Pentru estetica, desi am vazut Revox Studer construit pe conventional (paianjen), si multe altele. Mi-am luat gandul de la cablaj. Cu prelucrarile mecanice ma descurc mai greu, dar idei am .

Editat de monday
Link spre comentariu

Citez Olimpiu Lazaroiu ;

,,In configuratia actuala a buclei de reactie negativa globala ,raportul R3/R10 ii da castigul in bucla inchisa,iar cu valorile de acolo pentru R3 si R10 veti avea nevoie la intrare de un semnal cu un nivel de 1Veff pentru a obtine pe sarcina 7W,dar mofdificand acel raport veti putea jongla cu semnalul la intrare in gama dorita de dv. As recomanda ca R10 sa fie un semireglabil cu valoarea de 22K din care sa stabiliti practic castigul dorit.,,

Dupa parerea mea , in asta consta farmecul NFB pe grila de comanda (G1), lucru dealtminteri uzat in perioada pionieratului AAF ,(anii 40)

Editat de romicap
Link spre comentariu

Totdeauna am folosit semireglabili si, pentru ca tot ma "manca" sa mai umblu p'acolo, i-am inlocuit cu rezistente fixe pe care nu mai aveam chef sa le demontez, sa schimb valorile, la fiecare moft. Asa ca au ramas intepenite acolo, asa cum mi-a placut sunetul la momentul deciziei.

Link spre comentariu

Dupa parerea mea , in asta consta farmecul NFB pe grila de comanda (G1), lucru dealtminteri uzat in perioada pionieratului AAF ,(anii 40)

Daca bine amintesc, intr-un topic colegul Valderama a demonstrat de ce nu este bine ca bucla de reactie negativa sa se inchida prin grila legata la masa din etaj defazor LTP...in limita timpului voi cauta acel topic.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

M-ai uitat domnule Viorel ?

Schema promisa .

Am experimentat acest amplificator cu doua tipuri de transformatoare Hammond , 1609 ( Raa 10k ) , 1608 ( Raa 8k ) , ambele cu o putere de 10w .

Schema este perfect functionala si a fost experimentata cu valorile de mai jos

Pentru Hammond 1608 ( 8k Raa )

Ua 265V

RG2 470 ohmi

R1 3,3k

R2 4,7k

RK 100 ohmi

Pentru Hammond 1609 ( 10k Raa )

Ua 310V

RG2 1k

R1 5,6k

R2 10k

RK 150 ohmi

Puterea de iesire in ambele cazuri este de aproximativ 8w cu distorsiuni minime , cu un Raa 9,1k se poate ajunge la o putere de maxim 14W dar cu 5% distorsiuni , cu 5% distorsiuni numai muzica nu este .....

post-176980-0-73464600-1500702948_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări