Aurel Iosif Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 (editat) Ma poate ajuta cineva cu o schema verificata de PP cu ECL86, amplificator pentru audio ? Cu siguranta vazusem pe la Vio, dar cand ai nevoie, nu mai dai de ea. Multumesc anticipat. Editat Iulie 4, 2017 de monday Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 O sa pun eu o schema , un pic mai tirziu,am si eu de gind , de mult timp , sa fac un PP cu ECL86 . Schema pe care o voi pune este verificata pe un banc de probe , garantez ca este functionala 100% . Link spre comentariu
romicap Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 (editat) http://www.dissident-audio.com/PP_ECL86/Page.html Urmariti linkul , in special caseta PDF si veti avea amanunte destule...inclusiv date despre trafo out. Este doar o varianta de schema , documentatie cu ECL86 este destula ECL86 chiar se aude surprinzator de frumos . Editat Iulie 4, 2017 de romicap Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Iulie 4, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2017 Multumes frumos, Vranceanul meu ! 1 Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Iulie 4, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2017 Multumesc VIO. Link spre comentariu
bmsorin Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 ECL86 este un EL84, cu un PDA mai mic și o trioda ECC83. Nu e de mirare că se aude bine, plus că a fost folosita pe scara larga in mai toate radiourile din anii '60. Link spre comentariu
gheo23 Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 Am construit ceva asemanator cu schema postata de romicap cu PCL86 dar am renuntat la reactia shade si am folosit circuit de negativare separat .E mai greu sa gasesti doua lampi identice ! Am alimentat la 300v si am obtinut 11w inainte de clipping.Sunetul e intr-adevar deosebit.Merge de un an la un prieten fara probleme.Cu ocazia asta ca mi-am adus aminte o sa verific tensiunile si curentii sa vad daca s-au modificat cumva. 1 Link spre comentariu
romicap Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 (editat) Am construit ceva asemanator cu schema postata de romicap cu PCL86 dar am renuntat la reactia shade si am folosit circuit de negativare separat .E mai greu sa gasesti doua lampi identice ! Am alimentat la 300v si am obtinut 11w inainte de clipping.Sunetul e intr-adevar deosebit.Merge de un an la un prieten fara probleme.Cu ocazia asta ca mi-am adus aminte o sa verific tensiunile si curentii sa vad daca s-au modificat cumva. 11W cu pcl 86 in pp sunt posibili cu conditia sa stim si ce distorsiuni au fost sau sunt ... din experienta mea va rog sa ma credeti ca peste 8-9 W deja este mare problema cu distorsiunile , indiferent cata bunavointa am avea ! Editat Iulie 4, 2017 de romicap Link spre comentariu
gheo23 Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 Nu pot preciza coeficient de distorsiuni , nu dispun de distorsiometru, dar sub clipping distorsiunile sunt in general mici , greu de apreciat auditiv. Cam asta e ! Link spre comentariu
kablu Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 Revox Studer M40 foloseste un final PP cu ECL86. Schema o gasesti pe net daca dai o cautare cu google. Sigur va merge . Din pacate datele transformatorului de iesire nu le cunosc, poate cineva de pe forum, mai dibaci le stie si ni le impartaseste. Bafta! Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 O schema exceptionala,v-o recomand cu mare incredere.Daca o analizati veti gasi cateva chestii ingineresti de mare clasa,iar faptul ca aveti toate datele inclusiv realizarea practica a transformatoarelor de iesire o face si mai abordabila. Cred ca nu se poate obtine o putere mai mare de 8W...9W cu un THD de 1,5%...2%,dar in schimb datele furnizate de cel care a realizat acest amplificator sunt reale.In configuratia actuala a buclei de reactie negativa globala ,raportul R3/R10 ii da castigul in bucla inchisa,iar cu valorile de acolo pentru R3 si R10 veti avea nevoie la intrare de un semnal cu un nivel de 1Veff pentru a obtine pe sarcina 7W,dar mofdificand acel raport veti putea jongla cu semnalul la intrare in gama dorita de dv. As recomanda ca R10 sa fie un semireglabil cu valoarea de 22K din care sa stabiliti practic castigul dorit. Link spre comentariu
gheo23 Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 (editat) Pentru a obtine tensiunile corecte in anozii triodelor eu am folosit un semireglabil de 5k(R19) in sursa J-FET-ului.Puteti folosi si alt tranzistor , eu am pus ROS-02 ! Si inca ceva , nu am stabilizat tensiunea de negativare ! Editat Iulie 5, 2017 de gheo23 Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 (editat) Si inca ceva , nu am stabilizat tensiunea de negativare ! Corect. Daca se stabilizeaza tensiunea de negativare trebuie stabilizata si cea anodica. Altfel, la variatia tensiunii de retea biasul se "duce". Asta e deficienta catozilor legati direct la masa. Vad totusi pe schema originala un zener care stabilizeaza tensiunea de negativare. Asta inseamna ca schema e nerecomandata celor care au variatii mari ale tensiunii de retea. Editat Iulie 5, 2017 de adigh Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Iulie 5, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2017 Multumesc tuturor pentru sfaturi si comentarii, imi sunt de un real folos pentru cand o sa ma apuc de treaba. Eeeei, acuma-i acuma, problema cea mai delicata ramane, ca in toate cazurile de amplificatoare cu tuburi electronice , transformatoarele de iesire. Ce-mi recomandati ? Multumesc frumos. Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 Eeeei, acuma-i acuma, problema cea mai delicata ramane, ca in toate cazurile de amplificatoare cu tuburi electronice , transformatoarele de iesire. Ce-mi recomandati ? Multumesc frumos. Referitor la traful de iesire, pe schema in discutie in documentul original traful e dat ca fiind 7000/8Ω. Daca am facut calculul cu acel numar de spire din schema, rezulta un traf de 9800/8Ω. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum