Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LED Toshiba model 32P1400D

ROBEERT

Postări Recomandate

Acum 13 minute, razvan-l1 a spus:

https://www.4shared.com/file/jvLVUDJ2ee/25Q16.html

Asta este din MB ok .

La leduri sunt compatibile cele de pe baretele de Vestel , daca nu aveti noi .

Userul Dixon din BV vinde leduri .

Eu personal as renunta la reparatie .Nu cred ca mai merita efortul un DVBT.

Dar, imi cer scuze daca ma insel .

Eu unul l-as sfatui sa schimbe toate ledurile pentru ca toate au un grad de uzura si in viitorul apropiat poate sa vina clientul din nou cu alte leduri arse. Eu unul asa procedez la toate TV-urile si nu s-a mai intors niciunul inapoi. Apoi partea a doua: reducerea dimmingului ori din meniu, ori de pe placa. La multe chinezarii, reducerea dimmingului nu se face din meniul principal, ci din meniul service. Acum, in privinta inlocuirii ledurilor, domnul Cornel1962 va decide daca va schimba leduri si daca le va schimba pe toate. Deci repet: eu unul mai bine ma sfatui cu clientul ca sa schimb din prima toate ledurile ( muncesc o data pe bani pentru ca urmatoarea sau urmatoarele dati muncesc fara bani ) si acum stim cu totii ce " placere " este sa desfaci din nou displayul pe 0 lei. Si apropo: recomand sa puneti leduri noi ca daca puneti folosite, este ca si cum nu le schimbati deoarece, fiind folosite, vor crapa si ele la randul lor. Spun asta pentru ca pe la inceput cand nu se gaseau leduri, " m-am parlit " si eu cu cateva TV-uri care le carpisem. Deci domnule Cornel1962, decideti ce varianta aplicati. 

Succes.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, ROBEERT a spus:

Eu unul l-as sfatui sa schimbe toate ledurile pentru ca toate au un grad de uzura si in viitorul apropiat poate sa vina clientul din nou cu alte leduri arse. Eu unul asa procedez la toate TV-urile si nu s-a mai intors niciunul inapoi. Apoi partea a doua: reducerea dimmingului ori din meniu, ori de pe placa. La multe chinezarii, reducerea dimmingului nu se face din meniul principal, ci din meniul service. Acum, in privinta inlocuirii ledurilor, domnul Cornel1962 va decide daca va schimba leduri si daca le va schimba pe toate. Deci repet: eu unul mai bine ma sfatui cu clientul ca sa schimb din prima toate ledurile ( muncesc o data pe bani pentru ca urmatoarea sau urmatoarele dati muncesc fara bani ) si acum stim cu totii ce " placere " este sa desfaci din nou displayul pe 0 lei. Si apropo: recomand sa puneti leduri noi ca daca puneti folosite, este ca si cum nu le schimbati deoarece, fiind folosite, vor crapa si ele la randul lor. Spun asta pentru ca pe la inceput cand nu se gaseau leduri, " m-am parlit " si eu cu cateva TV-uri care le carpisem. Deci domnule Cornel1962, decideti ce varianta aplicati. 

Succes.

Corect ceia ce spui este sfit

Link spre comentariu
Acum 11 ore, ROBEERT a spus:

Succes.

Multumesc mult ptr.sfaturi !...categoric voi schimba toate led -urile si bineinteles cu unele noi. Cod 32 , am 48 de buc.pe stoc , asa ca nu-i problema ! Am dat jos rama de pe display si cand sa dau sticla jos, a venit cineva cu o masina de spalat si l-am lasat balta .... asta este, profit de faptul ca proprietarul nu se grabeste. 

Link spre comentariu

Dupa cum v-am promis, m-am uitat in documentele din calculator si intr-adevar, cod 32 se foloseste. Baretele sunt 3 bucati SVT320AF5_P1300_6 LED_REV0.3_130402 

( vedeti poza ). 

Succes.                        

Barete leduri.jpg

Link spre comentariu

Am primit si eu in seara un Toshiba 32p1400d cu defect de leduri.

Maine ma ocup de el.

Cum se intra in sm la acest tv?

Se poate reduce backlightul din sm?...sau trebuie sa il micsorez hardware?

Editat de bobo
Link spre comentariu
Acum 12 minute, bobo a spus:

Maine ma ocup de el.

m-am chinuit si eu la unul vre-o 2 ore si nu am gasit menu service pentru el,daca nu ma insel am modificat sursa,daca gasiti o metoda de service,va rog sa o postati chiar daca in menu service nu este optiune de backlight,e bun de stiut,eu am unul prea spart sa mai pot vedea ceva serios la el

Link spre comentariu

...cred ca este  o mare mizerie de tv !!! Am gasit doar un led defect, dar din cauza baghetelor fara racice si celelalte erau aproape  " coapte " . Le-am inlocuit pe toate cu unele noi si sper sa mai dureze ceva timp....

50404283_2287653734623701_6681432098399584256_o.jpg

50333834_2287649577957450_3384535551821479936_o.jpg

50473211_2287652814623793_9120433275771289600_o.jpg

Link spre comentariu
Acum 15 ore, bobo a spus:

Maine ma ocup de el.

Meniu service: 

Intrarea in meniul service se face astfel:

-se apasa o data tasta mute de pe telecomanda ( apasare scurta ).
-se mai apasa inca o data tasta mute de pe telecomanda si se tine apasata cca. 3 secunde.
-tot cu tasta mute apasata, dupa cca. 3 secunde se apasa tasta meniu de pe panoul frontal ( tasta de jos ).

Eu am reusit. Trebuie incercat de mai multe ori. Sigur asa se intra. Dar sa stiti ca are meniu service foarte " sarac ". Nu prea ai ce sa reglezi de acolo. Singurul parametru care il regla era AGC-ul, in rest nu simtea nimic cand reglam alte " fursecuri ". Din cate imi amintesc, imi afisa un pomelnic si scria " pagina 1 din 2 ". Eu unul nu am reusit sa trec la pagina " 2 din 2 ". Am apasat toate tastele si nu am reusit sa trec la pagina a doua. Poate reusiti dumneavoastra. Oricum, lasa de dorit aceste pocnitori chinezesti ce fel sunt construite.

Succes. 

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu
Acum 37 minute, ROBEERT a spus:

Meniu service: 

Intrarea in meniul service se face astfel:

-se apasa o data tasta mute de pe telecomanda ( apasare scurta ).
-se mai apasa inca o data tasta mute de pe telecomanda si se tine apasata cca. 3 secunde.
-tot cu tasta mute apasata, dupa cca. 3 secunde se apasa tasta meniu de pe panoul frontal ( tasta de jos ).

Eu am reusit. Trebuie incercat de mai multe ori. Sigur asa se intra. Dar sa stiti ca are meniu service foarte " sarac ". Nu prea ai ce sa reglezi de acolo. Singurul parametru care il regla era AGC-ul, in rest nu simtea nimic cand reglam alte " fursecuri ". Din cate imi amintesc, imi afisa un pomelnic si scria " pagina 1 din 2 ". Eu unul nu am reusit sa trec la pagina " 2 din 2 ". Am apasat toate tastele si nu am reusit sa trec la pagina a doua. Poate reusiti dumneavoastra. Oricum, lasa de dorit aceste pocnitori chinezesti ce fel sunt construite.

Succes. 

asa am incercat si eu de mai multe ori,dar posibil ca tastatura de pe tv sa joace feste

Link spre comentariu
Acum 2 minute, iuliantv a spus:

asa am incercat si eu de mai multe ori,dar posibil ca tastatura de pe tv sa joace feste

La cat de " table de conserva " sunt tachurile, nu-i o noutate sa nu mearga. Oricum, 100% asa se intra garantat. Daca " coasca " arata asa ca in poza de mai jos, asa se intra in service meniu. Acum cateva luni am avut unul la reparat si asa am intrat in service mode.

Poza televizorului.jpg

Link spre comentariu

Are dreptate colegul Robert.

Tocmai am intrat si eu in sm.

Am redus backlightul prin eliminarea celor doua rez de 1 ohm din sursa mos fetului.le am scos si am pus 1,2 ohm/1w.pe placa mai era loc de doua rez.

Cel mai prost tv vazut de mine, un cosmar sa ajungi la leduri.

Telecomanda originala Toshiba CT-90336.

Multumesc colegilor. 

Editat de bobo
Link spre comentariu
Acum 22 minute, bobo a spus:

Are dreptate colegul Robert.

Tocmai am intrat si eu in sm.

Am redus backlightul prin eliminarea celor doua rez de 1 ohm din sursa mos fetului.le am scos si am pus 1,2 ohm/1w.pe placa mai era loc de doua rez.

Cel mai prost tv vazut de mine, un cosmar sa ajungi la leduri.

Telecomanda originala Toshiba CT-90336.

Multumesc colegilor. 

Eu unul nu am inteles, cum masurati daca s-a redus curentul prin leduri? Cu ampermetrul in serie pe bareta sau cu voltmetrul in paralel pe bareta? Daca cu ampermetrul, ar insemna taierea unui fir al baretei si conectarea ampermetrului in serie. Eu unul am redus ori din meniul principal, ori din service meniu ( depinde de optiunea care o are televizorul ) si am atentionat clientul sa mai verifice backlightul ( asta in cazul cand reglajul este in meniul principal ). Nu am tatonat niciodata rezistente. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări