Vizitator Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 (editat) Eu folosesc plita de la statia Bga , sunt si plite simple fara Top heather .Poti improviza simplu o plita de lipit , dintr-un prajitor de paine , cu termostatul modificatsau controlata de un controler Ch6 si termosenzor ( sonda K )ori poti cumpara separat un bootom heater + controler pentru statiile Bga , o sonda k si cu putina imaginatie la montare cred ca ar iesi ceva . https://de.aliexpress.com/w/wholesale-preheater.html?spm=a2g0x.search0104.0.0.vhrtaN&initiative_id=AS_20170705225136&site=deu&SortType=price_asc&SearchText=preheater&CatId=144003 https://de.aliexpress.com/w/wholesale-ch6-controler.html?spm=a2g0x.search0104.0.0.SLDdr4&initiative_id=SB_20170705224055&site=deu&groupsort=1&SortType=price_asc&g=y&SearchText=ch6+controler https://de.aliexpress.com/w/wholesale-bottom-heater-ir6000.html?spm=a2g0x.search0104.0.0.GWgXSJ&initiative_id=SB_20170705223752&site=deu&groupsort=1&SortType=price_asc&g=y&SearchText=bottom+heater+ir6000 http://www.elforum.info/topic/35226-rework-reball-chipuri-video-laptop/page-10?do=findComment&comment=492702 Sau mai era pe aici ideea cu folosirea talpi unui fier de calcat . Editat Iulie 6, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
ROBEERT Postat Iulie 6, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2017 Eu folosesc plita de la statia Bga , sunt si plite simple fara Top heather . Poti improviza simplu o plita de lipit , dintr-un prajitor de paine , cu termostatul modificat sau controlata de un controler Ch6 si termosenzor ( sonda K ) ori poti cumpara separat un bootom heater + controler pentru statiile Bga , o sonda k si cu putina imaginatie la montare cred ca ar iesi ceva . https://de.aliexpress.com/w/wholesale-preheater.html?spm=a2g0x.search0104.0.0.vhrtaN&initiative_id=AS_20170705225136&site=deu&SortType=price_asc&SearchText=preheater&CatId=144003 https://de.aliexpress.com/w/wholesale-ch6-controler.html?spm=a2g0x.search0104.0.0.SLDdr4&initiative_id=SB_20170705224055&site=deu&groupsort=1&SortType=price_asc&g=y&SearchText=ch6+controler https://de.aliexpress.com/w/wholesale-bottom-heater-ir6000.html?spm=a2g0x.search0104.0.0.GWgXSJ&initiative_id=SB_20170705223752&site=deu&groupsort=1&SortType=price_asc&g=y&SearchText=bottom+heater+ir6000 http://www.elforum.info/topic/35226-rework-reball-chipuri-video-laptop/page-10?do=findComment&comment=492702 Sau mai era pe aici ideea cu folosirea talpi unui fier de calcat . Da, m-am gandit la faza cu fierul de calcat, dar trebuie facut montaj ca sa poti regla temperatura. O mare inginerie nu este de facut un montaj ( comparator ). Un bun montaj ar fi montajul de la incubatoare. Asta consta prin punerea unui triac ca sa reziste la puterea rezistentei fierului de calcat si jonglat componentele care fac parte din stabilirea pragului temperaturii si gata " agregatul ". Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 Eu lipesc incalzind exclusiv de jos dupa ce am curata si inlocuit fludorul .Folosesc doar statia de aer cald la max 330 grade C. Tin ledul nou in penseta pana se topeste aliajul si dupa pun ledul pe paduri.Flux de care am in cel moment. Mai mult de 20 buc anul asta .Fara rateu. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Iulie 6, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2017 Eu lipesc incalzind exclusiv de jos dupa ce am curata si inlocuit fludorul .Folosesc doar statia de aer cald la max 330 grade C. Tin ledul nou in penseta pana se topeste aliajul si dupa pun ledul pe paduri.Flux de care am in cel moment. Mai mult de 20 buc anul asta .Fara rateu. Trebuie atentie mare sa fie pozitionat ledul exact in locurile celui vechi. Daca nu este pozitionat corect ledul, implicit si lentila refractanta nu o sa mai fie pe pozitie corecta si o sa fie probleme in privinta backlightului uniform. Eu caut sa pozitionez exact cum au fost ledurile vechi si lentila ca sa nu fie probleme in aceasta privinta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 7, 2017 Partajează Postat Iulie 7, 2017 (editat) Daca aliajul de lipit este topit ledul se va aseza singur dupa 2-4 secunde de "plutire". Calitatea fluxului si temperatura sunt critice pentru reusita. Metoda cu incalzire de jos necesita un timp mai lung de lucru dar reduce stresul termic si mecanic al ledului. Folosind acelasi tip de led se va pozitiona corect fara ajutor cu penseta. Cand nu se pozitioneaza singur sunt 3 cauze : Temperatura incorecta Aliaj insuficient pe paduri Flux prost sau resturi de flux ars (zgura ) sau cum vrei sa spui,de la procesul de dezlipire necuratate. Mai exista si varianta cu pad carbonizat partial ,foarte rara dar se taie cu cuterul portiunea afectata incat sa ramana o suprafata plana pentru lipirea ledului. Cand dau jos lentilele marchez barele ,ordinea si pozitia lentilelor pentru simplul motiv ca nu se rup uniform cele 3 picioruse. Pacat ca poarta o sigla cu asemenea renume. E unul din marile gunoaie ale chinezilor . Editat Iulie 7, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
ROBEERT Postat Iulie 7, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2017 Daca aliajul de lipit este topit ledul se va aseza singur dupa 2-4 secunde de "plutire". Calitatea fluxului si temperatura sunt critice pentru reusita. Metoda cu incalzire de jos necesita un timp mai lung de lucru dar reduce stresul termic si mecanic al ledului. Folosind acelasi tip de led se va pozitiona corect fara ajutor cu penseta. Cand nu se pozitioneaza singur sunt 3 cauze : Temperatura incorecta Aliaj insuficient pe paduri Flux prost sau resturi de flux ars (zgura ) sau cum vrei sa spui,de la procesul de dezlipire necuratate. Mai exista si varianta cu pad carbonizat partial ,foarte rara dar se taie cu cuterul portiunea afectata incat sa ramana o suprafata plana pentru lipirea ledului. Cand dau jos lentilele marchez barele ,ordinea si pozitia lentilelor pentru simplul motiv ca nu se rup uniform cele 3 picioruse. Pacat ca poarta o sigla cu asemenea renume. E unul din marile gunoaie ale chinezilor . Mi-ati luat vorbele din gura si anume: -si eu fac semne si numerotez lentilele care si cum au fost ca sa se reimbine corect la locul lor cum am fost si in plus, ma folosesc de nelipsitul servetel ( sugativa ) ca sa curat surplusul de adeziv de pe bareta ca sa nu patrunda in lentila ca papius o mai curata. -adevarat ca sunt cele mai mari gunoaie ale chinezilor. Link spre comentariu
surubarila Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 Sanatate permanenta ! Vreau sa cumpar trei barete led cu codul dat de d-l Robeert in prima postare : SVT320AF5_P1300_6LED_REV03_130402.Era un coleg care vindea asa ceva (noi) insa nu i-am retinut numele.Daca ma puteti ajuta cu info. , mersi ! Link spre comentariu
ROBEERT Postat Iunie 11, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2018 Acum 15 ore, surubarila a spus: Sanatate permanenta ! Vreau sa cumpar trei barete led cu codul dat de d-l Robeert in prima postare : SVT320AF5_P1300_6LED_REV03_130402.Era un coleg care vindea asa ceva (noi) insa nu i-am retinut numele.Daca ma puteti ajuta cu info. , mersi ! De ce nu schimbi ledurile ( pe toate ) ca sa nu mai fie probleme ca te ajunge mai ieftin. Da-mi MP ca sa-ti spun de unde cumperi leduri ca sa nu se considere reclama. Link spre comentariu
surubarila Postat Iunie 11, 2018 Partajează Postat Iunie 11, 2018 i-am explicat omului ambele variante si se doreste inlocuirea baretelor.Am gasit la rusi (Ucraina) insa nu trimit decat "intern"....O sa mai caut , multumesc ! Trimit si MP pt. orice eventualitate. Link spre comentariu
surubarila Postat Iunie 25, 2018 Partajează Postat Iunie 25, 2018 Am gasit sa cumpar barete noi.Cu testerul a carui schema a fost postata pe forum am asa (baretele TV-ului) : mijloc se aprinde normal , toate 6 led-uri , sus doar 4 led-uri foarte slab , jos 5 led-uri lumina normala. Ce ma sfatuiti , sa le inlocuiesc pe toate 3 sau s-o pastrez pe cea din mijloc si sa cumpar doar doua ? Mersi ! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 25, 2018 Partajează Postat Iunie 25, 2018 Toate baretele trebuie schimbate pentru o durata mai mare de viata Link spre comentariu
calul Postat Iunie 25, 2018 Partajează Postat Iunie 25, 2018 **Sau mai era pe aici ideea cu folosirea talpi unui fier de calcat .** Cel mai bine si mai ieftin , o plita de lipit polipropilena , are si reglaj termostatat pina la 350 grade C , si nu este nici scumpa . Link spre comentariu
surubarila Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 Am montat baretele noi , backlight OK.Nu are imagine ,sunet este , ecranul a fost demontat/montat ca la carte.Omul a zis ca inainte de a se defecta s-a redus lumina in partea stanga (acolo am gasit led-uri arse).Exista pad-uri pt. masurare tensiuni/semnale pe modulul T-con (poza nu e reala dar e identic).Va rog daca aveti ceva info despre valoarea tensiunilor pe acest modul sa postati , ori vreun sfat , mersi ! PS-greseala mea : n-am verificat cu lanterna prezenta imaginii inainte de a-l desface , toate cuplele (inclusiv MB>Tcon , Tcon>display au fost montate la locul lor si curatate. Link spre comentariu
surubarila Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) La cupla de sus din imagine am : V3-------13Volti V4-------12Volti V5-------11Volti V10-------5Volti V11-------4Volti V12-------3Volti VCOM---6,3Volti VCOM_FB----6,3Volti VST--------(-0,9)Volti EVEN-----(-1,4)Volti ODD------oscilant -5Volti/+27Volti VGHF----idem VGHR----idem Am gasit codul corect al T-con : LG Display 32/37 ROW2.1 HD-0442B 6870C ver0.1 , integrate TL2357/TPS65175. Editat Iunie 29, 2018 de surubarila Link spre comentariu
surubarila Postat Iulie 2, 2018 Partajează Postat Iulie 2, 2018 Am gasit un T-con identic intr-un LG dezmembrat cu ecran HC320DXN la care mai apar ceva urme de imagine. O sa masor tensiunile pe el , apoi compar.Ca ultima proba l-as putea monta in Toshiba (ecran LC320DXE) , cu "rocada" intre memoriile celor doua "T-coane" ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum