Vizitator Ciocoiu Petrisor Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 Buna ziua, Cu ce solutie as putea sa curat un iphone 5s cazut in apa? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 Dacă nu i-ai scos în scurt timp de la ,,accident,, bateria, e posibil să fie prea târziu. În principiu cu alcool pur, fie izopropilic, fie de orice tip, dar 99% alcool, nu din ăla sanitar. Există și spray-uri ce curăță și îndepărtează oxidul format în urma contactului cu apa, unele formează o peliculă ce protejează ulterior chiar la imersare totală, dar neapărat trebuie protejat display-ul, fiindcă odată pătruns lichid între foliile de polarizare, nu mai iese și trebuie fie să schimbi display-ul, fie să te resemnezi că vei avea niște pete care nu mai dispar.... Unele display-uri sunt etanșate pe margine, e posibil să fie și cazul IPhone-ului... Cred că ar fi bine să- duci la un centru de reparații GSM serios, e păcat să faci experiențe pe un telefon așa scump.... Dacă totuși nu poți, există tutoriale pe YouTube, despre demontarea acestor telefoane.Documentează-te cu atenție, vei avea nevoid și de ceva scule de finețe și multă îndemânare și răbdare. Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 (editat) Iphone-ul nu este etans pe marginea display-ului. Intra apa in el garla. A patit-o fii-mea cu suc...doar l-a stropit din greseala pe display si a doua zi nu mai mergea. Iphone 6 nou...fuga cu el la garantie...inlocuirea telefonului cu altul nou si gaura in buget pe inlocuire de 1700 lei. Editat Iunie 30, 2017 de mac01 Link spre comentariu
validae Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 Eu sincer mă așteptam ca la banii ăia Iphone să fie ceva mai bine făcut, nu am pretenția să fac scufundări de mare adâncime cu el, dar totuși să nu reziste nici la stropire accidentală...... Fiu-meu are și el un I6, (primit cadou, nu-mi permit să-i iau așa ceva) dar până acum l-a păstrat bine, dar eu l-am avertizat clar că dacă-l sparge, să-și ia adio de la el....până acum a avut un Samsung și un Huawei. Care au fost și ele păstrate bine, cu puține căzături (inevitabile totuși).... Link spre comentariu
Vizitator Ciocoiu Petrisor Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 Salut, Multumesc pentru raspunsuri, dar am uitat sa mentionez, singura problema a fost ca nu imi mai mergea cartela dimineata, desi apoi am scos-o si am curatat-o avea apa acolo, de dimineata pana acum nu am mai avut probleme, am vb la el, am stat pe net pe 4g..etc.. nu mi s-a stins deloc sau nu mi-au aparut pete.. Ideea e ca vreau sa il desfac si sa il curat cu alchool izopropilic ca sa nu am probleme pe viitor. Multumesc Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 (editat) Incerca sa-l bagi intr-o punga cu orez...poate, poate isi revine daca-l lasi o noapte si o zi... Zic de orez ca am auzit cateva persoane ca a scapat telefonul in apa pe strada si l-au rezolvat asa deoarece orezul absoarbe foarte bine umiditatea...DAR eu nu am incercat ca sa afirm asa ceva si nici sa stric telefoane...doar de test. Totusi nu ai nimic de pierdut in cazul asta....poti incerca asa inainte sa-l duci la service...desigur fara baterie sa fie... Editat Iunie 30, 2017 de Ionut Remus Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 Basme . Primul lucru deconectarea bateriei , dupa , demontare telefon , separare display si touch de MB , trei MB la ultrasunete cu izopropilic pur min 20 min , perie si alcool pe toti conectorii , si inevitabil inlocuire microfon digital. Daca au trecut mai mult de 40 min de la contatct , soldat cu patrundere de lichid in tel , in functie de telefon se pot incerca metode particularizate de reparatie , dar cu sanse sub 25%. Iphonul nu este etans , este doar o fita pentru snobi , nu are nici un fel de protectie . Personal am reparat telefoane din 1998 si nu am primit niciodata telefoane care au avut contact cu lichid . Din punctul meu de vedere nu merita efortul. Link spre comentariu
dorofteius Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 Asa este. Cele scapate in balta niciodata nu termina cu reparatiile. Si eu am facut service de telefoane 13 ani. Nu merita sa iti mai bati capul. Pana si pe vremea lui 3310 era clar ca inecataul ramane mort pe viata. Niciodata nu ajungi la capat cu el. SI eu pe vremea aia schimbam si procesorul si cobba si uem . In fine. Nu mai este ok cablajul. Pur si simplu. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 Fara baterie in el poate supravietui bine merci unei bai. Sau daca se scoate bateria cat mai repede,nu dupa terminarea ciclului de spalare la masina.,sau cine stie cand dupa. La iPhone abia de la 6S au incercat sa-l faca mai etans la apa,dar,daca intre timp a fost schimbat displayul e compromisa asa zisa etanseitate. Sanse ar fi doar daca bateria era descarcata,la momentul evenimentului..Ceva coroziune mai apare insa protectia din baterie o va decupla in scurt timp. Insa daca se incearca o incarcare de exemplu sansele scad drastic. Chestii cu orez ... de ce nu silicagel,e mai absorbant la umiditate.Poate e cazul de mai sus,bateria aproape descarcata si s-a decuplat,intre timp a fost curatat sau s-a uscat si a supravietuit,insa daca ai bateria incarcata nu vrei sa vezi ce verzeala face prin telefon. Link spre comentariu
dorofteius Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 @gabiz_ro. Sperante false. Iti promit eu. Asa-i ca daca nu are tensiune, nu rugineste , la propriu, nimic ? Apa intrata unde trebuie, asteapta acolo, cuminte. Unuia care stie cu ce se mananca ii ia 15 min sa decupleze bateria. Unui user de toata ziua ii ia. pana ajunge la service. So. Let-it be. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 Nu trebuie sa-mi promiti. Daca ai sansa sa-ti scapi telefonul in apa cand mai are 1% baterie,poate chiar si un pic mai mult,circuitul de protectie din baterie o va deculpa in scurt timp. Daca mergi cu el la un service o sa-l desfaca,curete cat se poate si mai departe asta e,poate e OK sau poate nu,apar alte probleme,microfon,incarcare,etc. Dar daca ai bateria peste X % dureaza pana se descarca si corodeaza si .. atunci sansele scad mai mult decat exponential. La telefoanele cat de cat,piesele sunt in rasina,nu intra apa sau lichide sub ele,electrocoroziunea e cea mai mare problema.Dar la circuite periferice. 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 Care sunt sansele sa scapi telefonul in apa cu bateria sub 1%,si care sunt sansele in restul cazurilor?Discutam discutii...au zis oameni care au depanat trasnai din astea ca nu merita,probabil asa o fi,altfel,castigul era al lor daca erau solutii miraculoase de resuscitare. Link spre comentariu
dorofteius Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 Corect 100 %. Dar nu prea importa ca intra sub cpu. Intra sub restul, care au legatura. Inundatele sunt moarte in 90 % din cazuri. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 Eu folosesc acest sprey de ceva timp si se pare ca este ffoarte bun , si la urmatorul contact cu apa acest lichid fugareste apa de pe placa , deci prima data cind se scapa un telefon in apa se scoate imediat bateria daca nu se face acest lucru atunci se poate distruge multe din telefon din cauza bateriei ca are amperi si arde circuitele din cauza apei Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum