Vizitator Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 (editat) Casa sau bloc...tine de fiecare individ in parte ce alege.Eu am stat la bloc 5ani(nascut si crescut la casa in Sibiu)si nu imi doresc sa mai stau la bloc nici in cele mai urate vise,sa ma fereasca Dumnezeu de spital si traiul la bloc, ca in rest ma descurc!Pe de alta parte am un coleg de servici pentru care viata la bloc reprezinta centrul universului;pentru el si altii ca el,viata la bloc este ideala.Avantaje si dezavantaje sunt in ambele variante.In sfarsit, fiecare cu alegerea lui... Editat Noiembrie 30, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Uneori trebuie sa alegi rational. Condamni familia la naveta? Pentru ce? Ca sa-ti poti spala masina in curte? Am discutat de multe ori cu amicii mei acest aspect. Au plecat din apartamente bune din oras, 5 minute pana la scoala. Si-au luat case la 5-7Km de oras, doar asa puteau sa-si permita 10 ari teren. Fac naveta zilnic, nu stiu la cat se trezesc dar copilul lor era la ora 7 in scoala. Copil de scoala primara. Plateau o femeiei sa ia copilul de la scoala si sa-l duca la after school de unde-l recuperau pe la ora 17. Pe la 18 erau acasa. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 (editat) ............. Editat Decembrie 1, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Untold Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 In Karslfeld. la 15 Km de Munchen, in cartierul in care am stat cand am muncit acolo, nu exista gaz metan. Toata instalatia energetica era electrica: centrala, plite, cupotoare, etc la 380V. Acum nu stiu sa spun cat costa pe luna energia electrica, utilitatile erau platite de angajator, dar in mod sigur curentul electric era mai ieftin decat gazele naturale... Cand o sa avem si noi centrale atomice si cand s-or sinucide toti "baietii destepti", poate atunci vom beneficia de energie ieftina... Pana atunci, sa tragem tare pentru asa zisa independenta energetica, pe cat se poate, apeland la panouri fotovoltaice si eoliene. Doar asa vom mai putea scadea costurile legate de energie, folosind la maximum orice resursa naturala care este inca gratuita. 1 Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 Pana atunci, sa tragem tare pentru asa zisa independenta energetica, pe cat se poate, apeland la panouri fotovoltaice si eoliene. Ai dreptatate...n-ar fi de mirare ca peste noapte guvernantii nostrii sa impoziteze soarele si vantul. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 Oameni buni, constructia unei case nu e asa de scumpa, Mi-am facut casa cu 75000 euro. 176mp amprenta la sol. Intr-adevar terenul a fost ieftin. Cam 5000 Euro (1300mp), cu retea trifazica existenta. N-am gaze si canalizare. Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 (editat) Casa ca s-o ridici nu costa mult...amenajarile interioare te rup in doua...! Daca o ridici in regie proprie cu ajutorul catorva prieteni...atunci iesi mult mai ieftin de 75.000. Totul e sa nu te grabesti s-o dai gata repede! Editat Decembrie 1, 2017 de mac01 Link spre comentariu
dan pin Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 Uneori trebuie sa alegi rational. Condamni familia la naveta? Pentru ce? Ca sa-ti poti spala masina in curte? Doar atat? Doar spalatul masinii in curte? Miram-as! Apropo de naveta, cei care traverseaza Bucurestiul sau alt oras mare, cam cat stau in trafic pt. a merge la job si apoi acasa? Fiecare alege ce-i place si cum ii place, eu nu judec pe nimeni si nici nu sunt invidios pe nimeni! Oricum, lucrurile se schimba si la sate... depinde mult si de administratia locala. Un lucru pe care il constat in satul in care locuiesc, multi nesimtiti, smecheri de cartier, oameni tafnosi, (carora nu le ajungi cu prajina la nas) de la oras vin sa locuiasca la tara si din pacate comportamentul lor e ca cel de "mare orasean smecher si ajuns cu vila". Nu-i vezi facand curat in fata portii, gardului, de curatat zapada nici nu mai zic. Bine, clar nu generalizez, dar sunt din pacate si din astia. Mai civilizati sunt taranii crescuti pe ulita satului. Un exemplu pozitiv: http://m.digi24.ro/regional/digi24-timisoara/dumbravita-comuna-din-timis-care-sfideaza-saracia-361190 http://dumbravitatimis.ro Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 Casa ca s-o ridici nu costa mult...amenajarile interioare te rup in doua...! Daca o ridici in regie proprie cu ajutorul catorva prieteni...atunci iesi mult mai ieftin de 75.000. Totul e sa nu te grabesti s-o dai gata repede! Pretul asta este pentru momentul in care o voi locui. La inceput, neavand timp, am angajat o firma care s-a ocupat (destul de prost) de tot. Azi este finisata pe exterior, zugravita pe interior. Mai am de pus caloriferele, de construit semineul, de montat parchetul. Si gata. Link spre comentariu
Untold Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 (editat) Daca o ridici in regie proprie cu ajutorul catorva prieteni...atunci iesi mult mai ieftin.... Din pacate, legea nu-ti mai da voie sa o ridici in regie proprie. Asta ca sa mai ia statul niste bani din impozite. Editat Decembrie 2, 2017 de Untold Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 (editat) Eu locuiesc la oras,dar sincer, nu-mi face nici o placere. Sint satul de oras. Din '68 sint la oras. Doi ani am stat la tara,apoi, din cauze obiective,m-am mutat la oras,unde aveam apartament. Am fi putut sa stam la tara avind posibilitatea de a face naveta la oras (tren,autobus),dar asa a fost sa fie. Acum e cam tirziu! Daca de la inceput am fi ales sa stam la tara,altfel ar fi stat lucrurile. Editat Decembrie 2, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 (editat) Numai vîrsta noastră diferită duce la necesități și păreri diferite, să nu mai zic că suntem oricum diferiți din multe puncte de vedere. Eu de exemplu m-am născut la bloc într-un oraș mic, unde am stat pînă la 33 de ani, nu am avut tangență cu mediul rural de niciun fel, nici cu statul la casă, bunicii erau tot la oraș. În 2010 am luat un teren și am făcut o casă într-o comună la 20km de oraș. Mi-a venit cam greu să fac acest pas, dar m-au convins prețurile nesimțite la apartamente. Acum nu am niciun regret, ar fi trebuit să fac această mutare mai demult. Chestia cu munca mai multă la curte e adevarată, dar asta e din cauză că te și înhami la ea. În sensul că curtea îți oferă niște posibilități de care nu te poți abține să profiți, dar nu te obligă nimeni să crești găini sau să pui legume în spatele casei. Dar astea sunt lucrurile de care te poți lipsi, probabil și altele, dar de dat zăpada din curte, de lupta cu buruienile, de întreținut un gard, o streașină etc. nu prea poți scăpa. Poți plăti pe altul să facă aceste sarcini, sau unele din ele, îți poți alege să faci doar acele lucruri care îți fac plăcere. Eu îmi curăț singur pomii și via, numai pentru interacțiunea cu acest domeniu, cu tot ce presupune el, nu aș mai putea sta la bloc. Editat Decembrie 2, 2017 de XAN77 2 Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 26, 2021 Partajează Postat Martie 26, 2021 Bloc=cheltuieli în principiu mai mici+spațiu limitat+vecini adesea greu de suportat. Și nu sunt toate apartamentele în centru!!! Casa...poate fi mai mare, dar va costa mai mult. Contează și terenul disponibil (ca și ala are costuri și plusuri și minusuri...). Normal, exista și niște costuri de bani și munca "la pachet" cu niște posibilități suplimentare fata de apartament... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 26, 2021 Partajează Postat Martie 26, 2021 Ma gandesc ca de 4 ani s-or fi lamurit... Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 3, 2021 Partajează Postat Iunie 3, 2021 Nu, asta-i subiect de discutii eterne.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum