C.D. Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Dupa o anumita varsta este mai bine la bloc. Din toate punctele de vedere. 1 Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Aveti grija ce va doriti, s-ar putea sa se indeplineasca Eu locuiesc si la casa si la bloc. Dar la casa... e foarte multa munca. Uneori ma intreb daca nu e munca in zadar si pierdere de vreme... Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 (editat) Daca la casa iti faci exact toate conditiile de la bloc, centrala pe gaz, baie cu wc in casa (cu fosa septica sau ministatie de epurare daca nu exista canalizare), alei pietruite sau betonate in curte si ai o sursa constanta de venit (salar sau pensie), nu mai ai de facut decat de plivit gradina de trandafiri de buruieni. In mod clar, se exclude cresterea gainilor sau a altor animale generatoare de mizerie si munca. Nu sunt nici eu adeptul cumpararii hranei din supermarketuri, dar poti gasi la vecini o gaina, un lapte de la o vaca/capra, un ousor, etc. Dar, daca sanatatea iti permite, cresterea catorva gaini nu inseamna treaba de pe lume. Porcul sau alte animale mari se exclud din start, indiferent de starea sanatatii si-a disponibilitatii. Eu votez pentru casa cu dotarile de mai sus. Editat Septembrie 8, 2017 de Untold Link spre comentariu
orgasmo Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Aveti grija ce va doriti, s-ar putea sa se indeplineasca Link spre comentariu
dem3ntor Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 eu locuiesc intr-o zona "buna". doar ca la etajul 3. momentan, nu m-as muta la casa decat daca as avea bani de o casa in oras, dar nu la periferia orasului. de acasa paan la servici fac 6 minute cu masina, iar pana la scoala copiilor, inca 5. cel mai apropiat loc, unde mi-as permite teren ar fi la minim 30min de servici, deci 1h pierdute in masina. pentru ce? poate cand voi iesi la pensie si ma pot lipsi de oras, asta daca sanatatea o sa-mi permita, ma voi muta la casa.... 1 Link spre comentariu
blazeu Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 (editat) Pai asta-i "dilema" pentru noi: in centru, unde e terenul scump, apartament in bloc. E atractiv, pe motiv ca e aproape, de un minister, de o scoala, teatru, cinema, local etc. Insa e poluat (zgomot, praf, fum), inghesuit, probleme de parcare si......ta-da, eternele probleme cu vecinii prea apropiati si cu instalatiile "partajate". Casa e inerent mai departe de centru, insa e mai spatioasa, mai exista si un oarecare teren (parcare, grdinita, anexe - magazie, garaj (culmea luxului auto!!!)). Sigur ca e mai scump, insa fiecare lucru are pretul lui (de-aia boschetarii nu locuiesc in palat!!!). Fiecare isi face lista de prioritati, sigur ca printre costuri, in afara de bani mai apare si timp pentru deplasari, insa pe mine viata m-a invatat ca multe sunt altfel decat par.... Editat Noiembrie 28, 2017 de blazeu Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 Casa avion: An airplane house in the village of Miziara, Lebanon, on May 12, 2015. Miziara prides itself on building residential homes that resemble ancient Greek temples and Egyptian ruins, or this one, built in the shape of an Airbus A380. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 Locuiesc la bloc . Da , mi-as dori o casa la curte , pentru liniste si diverse activitati incompatibile cu traiul in comun ( la bloc ) . Nu poti monta antenele dorite , nu poti asculta muzica dorita la anumite ore , in surdina etc . Nu mai comentez vesnica problema a locurilor de parcare , jegul exteriorizat , cel din sufletul vecinilor , poluarea de orice fel ... 2 Link spre comentariu
blazeu Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Fanii apartamentelor de bloc imi amintesc de pozele unui cunoscut care a stat cateva nopti intr-un hotel in Londra, unde camera avea pana in 3 (trei) metri patrati (incluzand baia cu dus!!!). Dar situata ultracentral.... Sunt pe deplin de acord ca pentru dormit, eventual privit la televizor si utilizat baia/toaleta, apartamentul e PERFECT; dar mai sunt si (cateva) alte activitati care "cer" ceva mai mult spatiu.... Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Cui ii place natura, exista optiunea unei ferme la tara, cu gradina, animale, pasari, etc. e foarte OK un asemnea stil de viata, dar la oras nu au ce cauta casele vagon incalzite cu lemne de foc si cresterea animalelor pentru subzistenta. Locuitul in condominium e pentru cei care stau la oras, au job, copii de dus la scoala, nu au chef sa se transforme seara in fochisti amatori, iar in week-end in gradinari de ocazie, sau reparatori de acoperisuri. Cand ai 4-5 ore timp liber pe zi nu-ti mai arde de muncit suplimentar acasa, si nici cheltuielile pentru incalzire in timpul iernii de la casa, nu-ti cad prea bine! Eu la un apartament de doua camere cu 65mp, orientat spre sud-est, centrala termica clasica, nu in condensatie, am platit gazele pana in 50 de lei/luna, si asta intr-o luna cu cu 2-3 saptamani la -17 gr.C afara...si am +24 gr.C peste tot. Fosti vecini, la casa, platesc gazele de la 400 lei in sus, unii chiar 700 de lei, pentru o suprafata cu 20-30 de metri mai mare. Pentru ambasadori, ministri, parlamentari, afaceristi multimilionari, poate renteaza sa traiasca intr-o vila in Primaverii sau Cotroceni, desi mie unu` mi-ar lipsi privelistea de la inaltime plus sentimentul de siguranta cand plec in concediu. O veche zicala spunea "Intinde-te cat ti-e plapuma!", si asta se aplica si aici. Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 30, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Dupa o anumita varsta este mai bine la bloc. Din toate punctele de vedere. Asa e! Dar...intrebarea este:Intrun bloc cu 10 etaje,unde v-ar place? Intre P si et.5 sau 5>? De ce? Link spre comentariu
mac01 Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 (editat) .Eu la un apartament de doua camere cu 65mp, orientat spre sud-est, centrala termica clasica, nu in condensatie, am platit gazele pana in 50 de lei/luna, si asta intr-o luna cu cu 2-3 saptamani la -17 gr.C afara...si am +24 gr.C peste tot. Bree...n-ai cum sa platesti atat de putin. Matale nu faci baie, nu speli vasele, nu faci mancare? Numai astea vin 15-30 lei lunar minim pe timp de vara...pe timp de iarna numai vorbesc. Sa te incalzesti cu 30-35 lei lunar...inseamna ca nu stai pe acasa sau stai cu suba pe matale in casa! Cat ar fi de izolat acel bloc...da-l in masa ca-i beton...tine rece! Editat Noiembrie 30, 2017 de mac01 Link spre comentariu
valivoi Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Unde lucrez ,in apropiere acolo este o casuta pe structura de lemn,camera nu cred ca este mai mare de 2,2m inaltime,cateva camere,baie ,bucatarie o curte de vreo 500m2,zici ca este o casuta din povesti.Asa as vrea o casa cu,copaci si flori in curte,as vrea sa fiu independent de utilitati,ideal ar fi si de energie electrica,cu fosa septica ecologica,put forat si instalatie de filtrare apa,incinerator de resturi,incalzire pdc aer-aer,sau pdc apa-aer.Visuri,dar orice om are dreptul sa viseze Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Bree...n-ai cum sa platesti atat de putin. Matale nu faci baie, nu speli vasele, nu faci mancare? Numai astea vin 15-30 lei lunar minim pe timp de vara...pe timp de iarna numai vorbesc. Sa te incalzesti cu 30-35 lei lunar...inseamna ca nu stai pe acasa sau stai cu suba pe matale in casa! Cat ar fi de izolat acel bloc...da-l in masa ca-i beton...tine rece! Corect, vreo 20 lei vara...de "tinut rece", iar betonul (caramida Porotherm, de fapt) mie imi face impresia ca... tine cald, daca nu esti pe coltul blocului. Pe luna trecuta au fost 24,75 lei(consum echivalent 186,184 KWh), pe luna noiembrie 39.10 lei. Probabil anul asta vor ajunge 60-70 lei intr-o luna cu ger prelungit, dar nu 400 lei precum la o casa de 90mp. Link spre comentariu
dan pin Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Bun, si care-i concluzia? Sa locuim toti la bloc doar ca sa platim putin la gaze? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum