morocanosul Postat Iunie 28, 2017 Partajează Postat Iunie 28, 2017 Desi stau de ..o jumatate de secol intrun apartament de bloc..comunist,parca mi-ar place mai mult la casa,acum,unde stau(la bloc),am un nivel de zgomot ...f. mare,langa o artera principala unde NU exista lipsa trafic mai mult de...15 minute(noaptea) ! Desi in imediata vecinatate am ...magazine(de cartier,supermarket,hipermarket...),odata cu inaintarea in varsta...parca m-as muta la casa(pe pamant),dar voi,cei care locuiti in casa,v-ati muta la...bloc?? Eu unul nu as face-o...! Chiar daca ar fi langa...Casa Poporului?? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 28, 2017 Partajează Postat Iunie 28, 2017 Dacă ai ocazia să găsești o căsuță ceva mai retrasă, dar cu minimum de utilități (gaze, apă), nu ezita să te duci acolo. Am stat și la casă, acum stau la bloc, dar tot la casă mă voi muta în câțiva ani. Nu se compară...cel puțin ca liniște. Link spre comentariu
belasajgo Postat Iunie 28, 2017 Partajează Postat Iunie 28, 2017 La casa stai singur, ai mai multa liniste - respectiv tu nu trebuie sa respecti orele de liniste, dar ai si mai multe de facut, de reparat diferite lucruri la casa in interior si exterior, in schimb daca le faci bine, nu ai probleme mult timp. La bloc stai cu vecini, ai mai multa galagie - respectiv trebuie si tu sa respecti orele de liniste impuse, insa uneori sa ai vecini (buni) reprezinta si un pic de siguranta in plus, in caz ca pleci in concediu pentru o perioada mai lunga. Reparatiile in exterior se fac la comun, deci probabil cu cele mai ieftine materiale si cele mai ieftine firme, deci nu este bine sa stai la ultimul etaj, ca pot fi probleme cu acoperisul. Reparatiile in interior le faci tu cum vrei, in schimb se poate intampla chiar si sa fii inundat in fiecare an de vecinii de mai sus, in cazul in care vecinii de sus refuza sa schimbe instalatia de apa facuta din tevi vechi de plumb, preferand sa tot repare teava cand se sparge. Eu stau intr-un bloc, cu vecinii nu sunt probleme (eventual doar cand vine vorba de renovarea fatadei), dar totusi mi-ar face mai multa placere sa stau intr-o casa cu gradina unde sa fiu unicul proprietar si singurul raspunzator de intretinerea casei. Daca iti construiesti o casa intr-o zona mai pustie, trebuie sa fii atent si la anumite detalii ce majoritatea oamenilor ignora, de exemplu instalarea unui paratrasnet - multi uita de asta si sunt surprinsi de intamplari neasteptate (http://www.aradon.ro/lovita-de-fulger-o-casa-din-via-carmina-a-ars-ca-o-torta-si-s-a-facut-scrum/1843715). Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2017 Partajează Postat Iunie 28, 2017 (editat) Eu prefer confortul blocului. Am totul pe teava si pe cabluri. Am toaleta salubra si canalizare. La casa inca mai pot aparea disconfortul de a sparge lemne, de a cara apa, de a deszapezi, de a avea toalete in curte, de a nu avea canalizare, de a avea grija de animale si de gradina, ma rog, la batranete cu totii vom face asta. Editat Iunie 28, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
validae Postat Iunie 28, 2017 Partajează Postat Iunie 28, 2017 Nu am zis neapărat să te muți la o casă ,,la țară,, cu capre, porci și sobe pe lemne, fiindcă poți găsi și la periferia orașelor căsuțe cu o mică curte, dar cu gaze, apă și canalizare. Marele avantaj e liniștea, nu auzi prin pereți când se ceartă vecinii, nu-ți mai tropăie în cap copii ăluia de la etaj, nu te inundă cel de deasupra..... Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iunie 28, 2017 Partajează Postat Iunie 28, 2017 in schimb poti "beneficia" de auditii muzicale tip manele de la vecini!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2017 Partajează Postat Iunie 28, 2017 Intotdeauna vor fi si pro si contra. Trebuie sa te uiti si in buzunar. Casele cred ca sunt mai scumpe. Cand a trebuit sa imi iau viata in maini am cantarit si eu ce vreau. Puteam sa fac o casa sau sa imi iau apartament sau casa gata facuta. Am ales apartament, asa am considerat eu atunci. Link spre comentariu
morocanosul Postat Iunie 28, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2017 Eu prefer confortul blocului. Am totul pe teava si pe cabluri. Am toaleta salubra si canalizare. La casa inca mai pot aparea disconfortul de a sparge lemne, de a cara apa, de a deszapezi, de a avea toalete in curte, de a nu avea canalizare, de a avea grija de animale si de gradina, ma rog, la batranete cu totii vom face asta. Asta imi aduce aminte de .."Povestea lenesului"(nu mai stiu exact..),cand intrebarea(lenesului) era...:" Da muieti is posmagii?"... Dacă ai ocazia să găsești o căsuță ceva mai retrasă, dar cu minimum de utilități (gaze, apă), nu ezita să te duci acolo. Am stat și la casă, acum stau la bloc, dar tot la casă mă voi muta în câțiva ani. Nu se compară...cel puțin ca liniște. Poti sa-mi spui de ce te-ai mutat de la casa la bloc? Si de ce ai vrea sa faci din nou schimbul? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2017 Partajează Postat Iunie 28, 2017 Undeva muncesc pentru a plati sa fie muieti posmagii. La 20 si ceva de ani am alte nevoi acum. Inca nu ma deranjeaza zgomotele masinilor incat sa imi doresc sa ma mut. Cand voi ajunge la senectute o sa ma trag si eu la casa, parca la noi asa e ciclul vietii... Inca nu s-au retras nici parintii mei la tara, desi mult nu mai au. Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Iunie 28, 2017 Partajează Postat Iunie 28, 2017 Nu m-as muta la bloc niciodata , si nu doar din cauza zgomotului produs de altii , ci si din cauza zgomotului pe care il fac eu . La casa nu mi-a reprosat nimeni nimic nicidata , pot sa dau gauri in beton la 4 dimineata ( nici eu nu obiectez nimic vecinilor) ... Si multe alte facilitati Link spre comentariu
validae Postat Iunie 28, 2017 Partajează Postat Iunie 28, 2017 Poti sa-mi spui de ce te-ai mutat de la casa la bloc? Si de ce ai vrea sa faci din nou schimbul? Nu m-am mutat de la casă la bloc din cauza lipsei de confort, au fost cu totul alte probleme. Confortul ți-l creezi oriunde dacă vrei... M-aș muta iar la casă fiindcă la bloc am niște vecini de care m-am săturat peste cap și cu care nu te poți înțelege omenește, nu fiindcă aș fi eu prea pretențios, doar ca exemplu unul e cioban (la propriu) și uneori mai tranșează animale în apartamentul de deasupra......nu cred că mai trebuie alte comentarii.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2017 Partajează Postat Iunie 28, 2017 Am crescut la bloc . Am locuit la casa in prima casnicie . Casa in oras pe strada inchisa cu toate utilitatile si in zona fara praf si zgomot. Acum stau la bloc dar nu ma pot acomoda deloc . Aleg casa in orice versiune sau varianta . Evident in zona fara mozambicani. Link spre comentariu
morocanosul Postat Iunie 28, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2017 @fanelforum: Aici ai dreptate,cand esti tanar nu prea te deranjaza "zgomotele" adica...manelele,cand ajungi la majorat abia astepti sa auda(altii) esapamentul unui....Mertan(om sarac) ,Lamborghini>cei din clasa .."medie",Rolls-Royce au doar ..VIP-urile...eu personal ca sa fac in ciuda vecinilor mi-as cumpara ori un Trabant,Mobra..in caz extrem o masina de tuns iarba din aceea cu disc rotativ...! O SOACRA nu face obiectul discutiei,aia ma afuriseste pe mine..este zgomot...ambiental,distorsiuni cat incape si cel mai rau lucru este ca tipa(urla) pe frecvente mult mai inalte...! Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 28, 2017 Partajează Postat Iunie 28, 2017 Stau la casa în oraș,am absolut toate utilitățile,gaz,apa,canalizare,aer condiționat,etc.si doar independent de voința mea sau din cauza unor constrângeri m-aș muta la bloc,deși am crescut în bloc. Link spre comentariu
morocanosul Postat Iunie 28, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2017 Am inteles ideea ta,ai "toate utilitatile"..dar lipseste ceva din "schema"....SOACRA ! Cu ce poate fi ..."inlocuita".?? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum